2ο Διεθνές Φεστιβάλ «Cinepolitica»

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Πολιτικού Κινηματογράφου "Cinepolitica" ανοίγει σήμερα τις πύλες του στο Βουκουρέστι με την ταινία "Ωραία Κοιμωμένη" (Bella addormentata)του Ιταλού δημιουργού Μάρκο Μπελόκιο που προβάλλεται για πρώτη φορά στη Ρουμανία.

Στο μοναδικό Φεστιβάλ του είδους που διοργανώνεται στη Ρουμανία, οι λάτρεις της έβδομης τέχνηςθα έχουν την ευκαιρία από σήμερα έως τις 7 Απριλίου να παρακολουθήσουν μία επιλογή ταινιών, συζητήσεις που αφορούν την κινηματογραφία και εκδηλώσεις.

Υποψήφιες για το έπαθλο Cinepolitica και το ειδικό βραβείο Cinepolitica είναι οκτώ ταινίες: "80 εκατομμύρια"

(Πολωνία) του Βάλντεμαρ Κρζιστεκ, "Στρατόπεδο 14 - Ζώνη ολοκληρωτικού ελέγχου" του Μαρκ Βίζε (Γερμανία, Νότια Κορέα), "Παράνομος Έρωτας - Clandestine Childhood), του Μπέντζαμιν Άβιλα (Αργεντινή, Ισπανία, Βραζιλία) "Λόρε" της Κέιτ Σόρτλαντ (Γερμανία, Αυστραλία, Ηνωμένο Βασίλειο), «Rock the Casbah» του Γιαρίβ Χόροβιτς (Ισραήλ/ Γαλλία), "S.B. I knew him well" (Ιταλία) των Τζιάκομο Ντούρτζι και Τζιοβάνι Φασανέλα, "The Gatekeepers" (Ισραήλ, Γαλλία, Γερμανία) του Ντροχ Μορέχ και "Redemption Street" του Μίροσλαβ Τέρζιτς (Σερβία).

Στο ειδικό τμήμα του Φεστιβάλ "Πανόραμα" θα προβληθούν για πρώτη φορά στη Ρουμανία γνωστές ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, καθώς και ταινίες κινουμένων σχεδίων με πολιτικά θέματα, πολλές από τις οποίες θα παρουσιαστούν από τους ίδιους τους δημιουργούς τους.

Για ένα από τα πιο επίκαιρα θέματα, την εκλογή του νέου Ποντίφικα, ΠάπαΦραγκίσκου από την Αργεντινή θα υπάρξει ειδική προβολή και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Μέλη της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ είναι ο Αλβανός σκηνοθέτης Αρτάν Μιναρόλι, ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, Μπόγκνταν Τεοντορέσκου, ο ιστορικός Τέχνης και Πολιτισμού Ράζβαν Τεοντορέσκου, ο ανθρωπολόγος και ψυχοκοινωνιολόγος Βιντίλα Μιχαϊλέσκου από τη Ρουμανία και ο σύμβουλος και διοργανωτής φεστιβάλ Μασιμιλιάνο Ναρντούλι από την Ιταλία.

Η τελευταία ταινία του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, το πολιτικό θρίλερ "The Company You Keep" θα προβληθεί στην τελετή λήξης του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Πολιτικού Κινηματογράφου που διοργανώνεται από την Ένωση Πολιτισμού και Εικόνας με την υποστήριξη της Εθνικού Πανεπιστημίου Θεάτρου και Κινηματογράφου "I.L. Caragiale", το Εθνικό Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών και το Εθνικό Κέντρο Κινηματογράφου της Ρουμανίας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα