1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Τη θέσπιση της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού την πρώτη Δευτέρα κάθε Οκτωβρίου (φέτος ορίζεται η προσεχής Δευτέρα 6 Οκτωβρίου) ανακοίνωσε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στίλιος.

Ο κ. Στίλιος υπενθύμισε επίσης ότι από τις 2 έως τις 7 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν στο Παναθηναϊκό Στάδιο και την Αρχαία Ολυμπία οι 2οι
Παγκόσμιοι Σχολικοί Αγώνες (η πρώτη διοργάνωση πραγματοποιήθηκε πέρυσι στη Γαλλία.

Ο υφυπουργός Παιδείας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με το Γάλλο πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σχολικού Αθλητισμού Laurent Petrynka και τον Βέλγο γενικό γραμματέα Jan Coolen, υποσχέθηκε ότι η Ελλάδα, χώρα πολιτισμού και παιδείας, έχοντας αναλάβει με επιτυχία αθλητικές διοργανώσεις στο παρελθόν, θα τελέσει με άψογο τρόπο τους σχολικούς αγώνες του Μαΐου, που εκτός από αθλήματα στίβου θα περιλαμβάνουν και ομαδικά σπορ, ενώ υπογράμμισε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα πραγματοποιηθούν αγώνες σε κάθε γωνιά της χώρας, ώστε, μεταξύ άλλων, να αναδειχθούν και οι μαθητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο κ. Petrynka χαρακτήρισε πολύ σημαντικό τον σχολικό αθλητισμό για την Εκπαίδευση και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ελλάδα θα διοργανώσει τον Μάιο σχολικούς αγώνες υψηλού επιπέδου.

Ισίδωρος Ρούσσος
Keywords
Τυχαία Θέματα