Ζντοβτς: "Δουλεύω με τον εαυτό μου και δεν είχα εκρήξεις τα τελευταία χρόνια, όταν το παρατραβάω πρέπει να απολογούμαι"

Ο Γιούρι Ζντοβτς είναι με κάθε επισημότητα ο νέος προπονητής της Ζάλγκιρις, με τον λιθουανικό σύλλογο να παρουσιάζει τον Σλοβένο προπονητή. Ο άλλοτε προπονητής της ΑΕΚ, μίλησε για τη διαχείριση του θυμού του και τα περιστατικά που είχε με ξεσπάσματα σε παίκτες, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόκληση της EuroLeague.

"Δουλεύω με τον εαυτό μου, δεν έχω τέτοια περιστατικά με παίκτες

τα τελευταία χρόνια. Το πιο σημαντικό είναι ότι πρέπει να σέβομαι τους παίκτες και αν το παρατραβάω να ζητώ συγγνώμη. Δεν έχω πρόβλημα αν κάποιος παίκτης μου φωνάξει, είναι συναισθήματα. Έπειτα από όλο αυτό γινόμαστε πιο δυνατοί και τίποτα δεν μπορούμε να καταφέρουμε στον αθλητισμό χωρίς συναισθήματα. Τα πράγματα έχουν αλλάξει, μία νέα γενιά έχει έρθει και πρέπει να δουλέψουμε με τους εαυτούς μας για να αποφύγουμε τέτοια περιστατικά", ανέφερε ο νέος τεχνικός της Ζάλγκιρις.

Μάλιστα ο νέος προπονητής της λιθουανικής ομάδας σύγκρινε την αγάπη του κόσμου για το μπάσκετ στη χώρα με αυτή που έχουν οι Έλληνες για το μπάσκετ: "Μου θυμίζει την Ελλάδα, εκεί όπου όλοι είναι εξίσου ενθουσιασμένοι με το μπάσκετ. Ξέρω ότι το άθλημα είναι το Νο1 στη Λιθουανία και δεν είναι κάτι καινούργιο. Είμαι χαρούμενος που βλέπω τόσο κόσμο και με κάνει και συνειδητοποιώ πόσο σημαντικό είναι το μπάσκετ γι αυτούς".

Ο ίδιος παραδέχτηκε πως δεν θα μπορούσε να πει 'όχι' σε μία ομάδα όπως η Ζάλγκιρις ενώ έθεσε ψηλά τον πήχη για τη φετινή σεζόν. "Όταν δέχεσαι μία πρόταση από μία ομάδα όπως η Ζάλγκιρις την οποία γνωρίζω πολύ καλά, δεν το σκέφτεσαι πολύ. Ο ρόλος ενός προπονητή είναι να λύνει τυχόν προβλήματα και όχι να τα δημιουργεί. Πάντα βάζω ψηλά τον πήχη για τον εαυτό μου και η Ζάλγκιρις είναι μία ομάδα που πρέπει να έχει στόχο τα playoffs. Είναι δύσκολο για όλες τις ομάδες στη διοργάνωση, έχει προκλήσεις, τραυματισμούς και ο κορονοϊός είναι ακόμα εδώ. Πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε".

Επιπλέον ο Ζντοβτς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα κενά της ομάδας και τα κομμάτια στα οποία πρέπει να βελτιωθεί. "Έχουμε προβλήματα στην frontline μας, ο Λοβέρν είναι τραυματίας και ψάχνουμε για αντικαταστάτη. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας. Έπειτα θα προσπαθήσω να μυήσω την ομάδα στη φιλοσοφία μου σιγά σιγά. Δεν λέω ότι η φιλοσοφία του Σίλερ ήταν κακή απλά θα προσπαθήσω να τους φέρω πιο κοντά στη δική μου.

Δεν θα είναι εύκολο, θα πρέπει να ρωτήσω τους παίκτες αλλά έχουμε την ποιότητα να το κάνουμε. Είμαι μπερδεμένος γιατί έχω ριχτεί σε μία κατάσταση περίεργη, αλλά με την εμπειρία μου και τις πληροφορίες που έχω, ξέρω τι πρέπει να αλλάξει. Θα ήταν ανήθικο από πλευράς μου να τα αλλάξω όλα με την πρώτη, θέλει κάποια διαδικασία, πρέπει να γίνει σιγά σιγά και με έξυπνο τρόπο".

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου:

Keywords
Τυχαία Θέματα