Το εντυπωσιακό σερί του Βελγίου και η ανάγκη της Τουρκίας για ευρεία νίκη στο 2.15

Στον έβδομο προκριματικό όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης η Τουρκία υποδέχεται το αδύναμο Γιβραλτάρ σε ένα ματς (19:00 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24) που ασφαλώς η νίκη των γηπεδούχων θεωρείται αυτονόητη.

Η Τουρκία αυτή στιγμή βρίσκεται στο -2 από τη δεύτερη Νορβηγία και φιλοδοξεί να προσπεράσει στο νήμα τους Σκανδιναβούς για να πάει αυτή στα μπαράζ του Μαρτίου. Οι Τούρκοι μετά το Γιβραλτάρ παίζουν εκτός έδρας με το

Μαυροβούνιο, ενώ οι Νορβηγοί έχουν απόψε εντός τη Λετονία και την τελευταία αγωνιστική θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την Ολλανδία στο Ρότερνταμ.

Τουρκία - Γιβραλτάρ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Θεωρητικά, αν η Τουρκία κάνει δύο νίκες στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της και η Νορβηγία χάσει στην Ολλανδία, τότε θα τερματίσει δεύτερη. Οι Τούρκοι ωστόσο θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους και το σενάριο της "βολικής" ισοπαλίας στο Ολλανδία – Νορβηγία. Εφόσον οι Νορβηγοί κάνουν απόψε το λογικό, κερδίσουν δηλαδή τη Λετονία και την ερχόμενη Τρίτη τσιμπήσουν βαθμό στο Ρότερνταμ, τότε θα φτάσουν τους 21 βαθμούς.

Οι 21 βαθμοί είναι το ταβάνι της Τουρκίας, άρα σε αυτήν την περίπτωση όλα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή η Νορβηγία έχει +9 γκολ και η Τουρκία +4. Είναι λοιπόν ιδιαιτέρως κρίσιμο για την ομάδα του Στέφαν Κουντς να κερδίσει απόψε το Γιβραλτάρ με μεγάλο σκορ για να καλύψει το χάντικαπ από τους Νορβηγούς στο ενδεχόμενο ισοβαθμίας στο φινάλε του ομίλου.

Το Γιβραλτάρ στη σύντομη ποδοσφαιρική του ιστορία μετράει σε εννιά εκτός έδρας ματς για προκριματικά Μουντιάλ ισάριθμες ήττες, όλες με over 3,5. Μάλιστα οι πέντε εξ αυτών ήρθαν και με over 4,5. Στον όμιλο σε οχτώ παιχνίδια έχει δεχθεί 34 γκολ, πάνω από τέσσερα δηλαδή κατά μέσο όρο.

Με δεδομένη λοιπόν την ανάγκη της Τουρκίας να πετύχει απόψε μία ευρεία νίκη το over 4,5 στο 1.55 μπορεί να αποτελέσει επιλογή, ενώ με ρίσκο παίζεται και το over 5,5 στο 2.15.

Βέλγιο - Εσθονία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στον πέμπτο όμιλο, το Βέλγιο αναμένεται απόψε να σφραγίσει και τυπικά την πρωτιά κόντρα στην Εσθονία (21:45 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24). Οι "κόκκινοι διάβολοι" μπορεί να μην κατάφεραν τον περασμένο Οκτώβριο να πάρουν τον πρώτο τίτλο της ιστορίας τους, αφού απέτυχαν στην τελική φάση του Nations League, ωστόσο την τελευταία δεκαετία βρίσκονται σταθερά στο κορυφαίο επίπεδο με πέντε διαδοχικές προκρίσεις σε τελική φάση μεγάλων διοργανώσεων (τρεις Μουντιάλ και δύο Euro).

Στα τελευταία 16 εντός έδρας ματς για προκριματική φάση, είτε Παγκοσμίου Κυπέλλου, είτε Euro, το Βέλγιο απαριθμεί 15 νίκες και μία ισοπαλία με την Εθνική μας το 2017 με 1-1. Εκείνο ήταν και το μοναδικό under 2,5 σε αυτά τα 16 εντός έδρας ματς των Βέλγων, οι οποίοι μετρούν 15/16 over 2,5 και 12/16 over 3,5!

Την τελευταία φορά που το Βέλγιο έπαιξε με την Εσθονία στις Βρυξέλλες, την κέρδισε με 8-1 το 2016! Τον περασμένο Σεπτέμβριο για τον πρώτο γύρο του τρέχοντος προκριματικού ομίλου, επικράτησε στο Ταλίν με 5-2. Όλα δείχνουν ότι και απόψε το σκορ θα πάει στο over 3,5 σε απόδοση 1.65.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Τουρκία – Γιβραλτάρ: Over 5,5 (απόδοση 2.15), 19:00 Βέλγιο – Εσθονία: Over 3,5 (απόδοση 1.65), 21:45
Keywords
Τυχαία Θέματα