Ρουμενίνγκε: "Το 2008 η Ρεάλ έδινε 75 εκατ. ευρώ για τον Ριμπερί, δείξαμε στον κόσμο ότι η Μπάγερν δεν πουλάει"

Μία διετία μετά την αποχώρηση του Φρανκ Ριμπερί από την Μπάγερν, όπου αγωνίστηκε με μεγάλη επιτυχία για 12 χρόνια, ο πρώην CEO του συλλόγου, Καρλ Χάιντς Ρουμενίνγκε, αποκάλυψε σε συνέντευξή του στην ισπανική AS, πως ο Γάλλος επιθετικός είχε τραβήξει το ενδιαφέρον της Ρεάλ.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε, το 2008, μετά από μία άκρως επιτυχημένη χρονιά του 38χρονου στο Μόναχο, οι "μερένγκες" κατέθεσαν πρόταση στους Βαυαρούς ύψους 75 εκατ. ευρώ. Η παγκόσμια

πρωταθλήτρια αρνήθηκε την πρόταση, με τον Ρουμενίνγκε να τονίζει πως η ομάδα δεν θα προσέφερε τον Ριμπερί για κανένα ποσό, θέλοντας να δείξει στον κόσμο πως στη φιλοσοφία του συλλόγου δεν είναι ούτε οι αγορές, αλλά ούτε και οι πωλήσεις.

Μάλιστα, πρόκειται για τη σεζόν που ο Γάλλος σε 46 παιχνίδια με τη φανέλα της Μπάγερν είχε σκοράρει 19 γκολ και είχε μοιράσει 20 ασίστ.

"Θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Μας προσέφεραν 75 εκατομμύρια για τον Ριμπερί, εκείνη την εποχή που είχε σπάσει όλα τα ρεκόρ. Θυμάμαι ότι καθίσαμε όλοι και αρχίσαμε να συζητάμε το θέμα για να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται να τον πουλήσουμε ούτε για αυτά τα χρήματα ούτε για περισσότερα.

Η πρόθεσή μας ήταν να δείξουμε στον κόσμο ότι η Μπάγερν δεν είναι ομάδα που αγοράζει ή πουλάει. Ήταν ένα σαφές μήνυμα, τόσο στους συλλόγους όσο και στους παίκτες μας, οι οποίοι, από εκείνη τη στιγμή και μετά, κατάλαβαν ότι εδώ υπογράφονται συμβόλαια για να εκπληρωθούν", ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε αναφερόμενος στον Λιονέλ Μέσι.

"Μέσα σε τρία χρόνια η LaLiga έχασε τις δύο σημαίες της. Ο Κριστιάνο τότε πήγε στη Γιουβέντους και τώρα ο Μέσι στην Παρί. Και οι δύο αφήνουν ένα κενό όσον αφορά το μάρκετινγκ που δεν μπορεί να καλυφθεί. Ο καθένας είναι ελεύθερος να λέει ό, τι θέλει, αλλά θεωρώ αυτογκόλ που αναγκάστηκαν να αφήσουν τον Μέσι λόγω του Financial fair play".

Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι η Σαλερνιτάνα ανακοίνωσε τη μεγάλη μεταγραφή του Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με ρήτρα αυτόματης επέκτασης, αν επιτευχθούν κάποιοι συγκεκριμένοι στόχοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα