Προκριματικά Παγκοσμίου: Η Μεγάλη Βρετανία απαγόρευσε στην αποστολή της Λευκορωσίας την είσοδο στη χώρα

Το παιχνίδι της Μεγάλης Βρετανίας με τη Λευκορωσία είναι ένα από αυτά που ανέβαλε η FIBA, για το "παράθυρο" του Φεβρουαρίου. Ο λόγος έχει να κάνει με την κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία, δεδομένου ότι η Κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας απαγόρευσε στην αποστολή της Λευκορωσίας να ταξιδέψει.

Συγκεκριμένα, η Γραμματέας Εσωτερικών της χώρας τιτίβισε πως πήρε την απόφαση να ανακαλέσει τις βίζες όλων των μελών της αποστολής της Λευκορωσίας, γεγονός που καθιστούσε αδύνατο το ταξίδι προς τη Μεγάλη Βρετανία.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρίτι Πάτελ: "Ανακάλεσα τις βίζες των μελών της αποστολής της Λευκροωσίας, που ήταν προγραμματισμένη να δώσει αγώνα αύριο το βράδυ στο Νιούκαστλ. Η Μεγάλη Βρετανία δεν πρόκειται να υποδεχθεί τις εθνικές ομάδες των χωρών που είναι συνένοχοι στην απρόκλητη και παράνομη εισβολή του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ουκρανία".

Πλέον, η FIBA καλείται να βρει τρόπο να καλύψει το κενό που δημιουργείται με τα παιχνίδια του B' Ομίλου (αυτού της Εθνικής) αφού η διαδικασία των προκριματικών είναι σε εξέλιξη.

Θυμίζουμε ότι η Εθνική Ελλάδας είναι προγραμματισμένο να αντιμετωπίσει τη Λευκορωσία εκτός έδρας στις 3 Ιουλίου, στο τελευταίο παιχνίδι της α' φάσης των προκριματικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα