Προγνωστικά Στοιχήματος: Ο Πούκι και το βαρύ κλίμα στη Ρουμανία

10:56 7/6/2022 - Πηγή: Sport 24

Η League B του Nations League συνεχίζεται απόψε με τα δύο παιχνίδια από τον τρίτο όμιλο. Στη Ζένιτσα η Βοσνία υποδέχεται τη Ρουμανία σε μία αναμέτρηση που παρατηρείται σημαντική διόρθωση στο σετ συγκριτικά με το αρχικό άνοιγμα (21:45 Novasports 4HD, Live από το SPORT24).

Βοσνία -
Ρουμανία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Βοσνία μετά την παντελώς αποτυχημένη παρουσία της στα προκριματικά του Μουντιάλ, ξεκίνησε το Nations League 2022/23 με ισοπαλία 1-1 στο Ελσίνκι. Η ομάδα του Ιβάιλο Πέτεβ βρέθηκε πίσω στο σκορ με πέναλτι στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο ισοφάρισε τη Φινλανδία στο 93' με γκολ του Πρέβλιακ (Εουπεν), που αναδείχθηκε σε "χρυσή" αλλαγή του Βούλγαρου ομοσπονδιακού τεχνικού.

Στον αντίποδα, η Ρουμανία ήταν απογοητευτική στην Ποντγκόριτσα, εκδήλωσε μόλις επτά τελικές (μία στο στόχο) κι έχασε καθαρά με 2-0 από το Μαυροβούνιο, με τον αρχηγό Βλαντ Κίρικες (Σασουόλο) να φέρει ευθύνη και στα δύο γκολ των αντιπάλων. O πολύπειρος στόπερ διανύει τις τελευταίες ημέρες του με το εθνόσημο στο στήθος, αφού έχει αποφασίσει να αποχωρήσει από την εθνική. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο 31χρονος επιθετικός χαφ Μαξίμ (Γκαζιαντέπ).

Φυσικά, στη Ρουμανία επικρατεί έντονος προβληματισμός διότι η εθνική βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Έχει να παίξει σε τελική φάση Μουντιάλ από το 1998 κι έδωσε το "παρών" μόνο σε ένα από τα προηγούμενα τρία Euro.

"Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι έχουμε παίκτες που δεν παίζουν στους συλλόγους τους και δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το ηθικό είναι χαμηλό. Δεν είμαι μάγος, δεν μπορώ να διορθώσω τα λάθη ετών και να γυρίσω την κατάσταση μέσα σε λίγες ημέρες", σχολίασε ο τεχνικός των Ρουμάνων Εντι Ιορντανέσκου.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ιορντανέσκου ανέλαβε τον περασμένο Μάρτιο και σε τρία παιχνίδια στον πάγκο της Ρουμανίας έχει ρεκόρ 0-1-2. Η μία από τις δύο ήττες, ήταν στο φιλικό με την Ελλάδα.

Γενικά, το κλίμα είναι βαρύ στη Ρουμανία, αγωνιστικά δεν υπάρχει κάτι το αισιόδοξο και η Βοσνία, παρότι παρουσιάζει συχνά πυκνά αυτοκαταστροφικές τάσεις, έχει το προβάδισμα για απόψε. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως ο άσος από τιμές στο 2.30+ έχει υποχωρήσει πλέον στο 2.05-2.10.

Φινλανδία - Μαυροβούνιο: Προγνωστικά και Ανάλυση

Λίγο νωρίτερα η Φινλανδία φιλοξενεί στο Ελσίνκι το Μαυροβούνιο, σε ένα ματς που άσος είναι φαβορί κοντά στο 2.00 (19:00 Novasports Prime, Live από το SPORT24).

Το Μαυροβούνιο κέρδισε πανάξια τη Ρουμανία, στην πρώτη αγωνιστική, παρότι αγωνίστηκε χωρίς τον κορυφαίο του στόπερ Σάβιτς (Ατλέτικο) και τον κορυφαίο του επιθετικό Γιόβετιτς (Χέρτα). Εκτός έδρας πάντως, η ομάδα του Μίοντραγκ Ραντούλοβιτς χάνει σημαντικό κομμάτι της δυναμικής της. Είναι χαρακτηριστικό, πως στα τελευταία 13 ματς μακριά από την Ποντγκόριτσα απέτυχε να σκοράρει οκτώ φορές.

Από την άλλη, η Φινλανδία είναι μία καλά οργανωμένη ομάδα, που σπάνια ανοίγει τα σκορ, μετρώντας 7/8 2-3 γκολ εσχάτως. Σε τιμές διπλασιασμού το συγκεκριμένο εύρος, για όποιον δεν θέλει να ασχοληθεί με σημείο.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον πάντως, έχει το ενδεχόμενο να ανοίξει το σκορ ξανά ο Τέεμου Πούκι, όπως το έκανε και κόντρα στη Βοσνία, πριν τρεις ημέρες, με εκτέλεση πέναλτι. Ο 32χρονος φορ της Νόριτς, με τα 11 γκολ στη φετινή Premier League, είναι ο μόνιμος σκόρερ των Φινλανδών κι έχει φτάσει αισίως τα 35 τέρματα με το εθνόσημο.

Στα επτά προηγούμενα ματς της εθνικής Φινλανδίας έχει σκοράρει πέντε φορές. Πέρα από το γκολ κόντρα στη Βοσνία, βρήκε επίσης δίχτυα στο φιλικό 1-1 με την Ισλανδία, στη νίκη με 2-0 επί του Καζακστάν στα προκριματικά του Μουντιάλ και στην ήττα με 2-1 από την Ουκρανία για την ίδια διοργάνωση. Στο 5.00 να ανοίξει το σκορ ο Πούκι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Φινλανδία – Μαυροβούνιο: Πούκι Να ανοίξει το σκορ (απόδοση 5.00), 19:00 Βοσνία – Ρουμανία: 1 (απόδοση 2.10), 21:45
Keywords
Τυχαία Θέματα