Προγνωστικά Αγγλία: Βγάζει κόμπιασμα η Νιούκαστλ, χτύπησε φόρμα ο Μαρτινέλι

10:36 4/3/2023 - Πηγή: Sport 24

Με το πολύ σημαντικό ματς της Μάντσεστερ Σίτι κόντρα στη Νιούκαστλ ανοίγει σήμερα η αυλαία στο πρόγραμμα της Premier League (14:30 Novasports Premier League, Live από το SPORT24). Η Σίτι βρίσκεται στο -5 από την κορυφή και με δεδομένο ότι η Αρσεναλ

έχει βατή αποστολή εντός έδρας με την Μπόρνμουθ, είναι υποχρεωμένη να κερδίσει τις "καρακάξες". Από την άλλη, η ομάδα του Έντι Χάουι υποχώρησε εκτός τετράδας, ωστόσο έχει δύο παιχνίδια λιγότερα συγκριτικά με την τέταρτη Τότεναμ, που είναι αυτή τη στιγμή στο +4.

Οι πρωταθλητές, μετά τις δύο κολλητές ισοπαλίες 1-1 με Νότιγχαμ και Λειψία, επέστρεψαν στις νίκες, κερδίζοντας άνετα με 4-1 την Μπόρνμουθ για την Premier League, στο Vitality και με 3-0 την Μπρίστολ Σίτι για το κύπελλο.

Η Σίτι έχει κερδίσει τα 24 από τα τελευταία 28 παιχνίδια της στο Etihad για το πρωτάθλημα και μετράει 13 σερί νίκες εντός έδρας επί της Νιούκαστλ. Για την ακρίβεια, οι "καρακάξες" έχουν κερδίσει μόνο μία φορά στο Μάντσεστερ, σε επίπεδο Premier League και αυτή το 2000, όταν είχε σκοράρει το νικητήριο γκολ ο Άλαν Σίρερ.

Η Νιούκαστλ την προηγούμενη εβδομάδα δεν αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα, αφού είχε τον τελικό του Λιγκ Καπ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από την οποία ηττήθηκε σχετικά εύκολα με 2-0. Είχε προηγηθεί η εντός έδρας ήττα με το ίδιο σκορ από τη Λίβερπουλ για την Premier League.

Είναι εντυπωσιακό ότι η Νιούκαστλ σε 23 αγώνες πρωταθλήματος έχει τις λιγότερες ήττες, μόνο δύο, αμφότερες από τη Λίβερπουλ. Παρόλα αυτά, είναι προφανές πως έχει αρχίσει να βγάζει ένα κόμπιασμα. Στα τελευταία 12 επίσημα παιχνίδια έμεινε στο μηδέν πέντε φορές, με Λιντς, Άρσεναλ, Κρίσταλ Πάλας, Λίβερπουλ και Σίτι. Επίσης, στο ίδιο διάστημα έβαλε πάνω από ένα γκολ μόνο κόντρα στην ουραγό Σαουθάμπτον και τη Λέστερ, που έχει τη δεύτερη χειρότερη άμυνα μετά την Μπόρνμουθ.

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε και την κάκιστη παράδοση του Εντι Χάουι στο Μάντσεστερ, όπου ως προπονητής έχει 6/6 ήττες σε επίπεδο Premier League από τη Σίτι, με συνολικά γκολ 3-23, κλίνουμε προς το No/Goal σε απόδοση διπλασιασμού. Ούτως ή άλλως, η Νιούκαστλ στις τελευταίες τρεις επισκέψεις της στο Etihad δεν κατάφερε να σκοράρει.

Τσάρλυ Προγνωστικά: Μάχες σωτηρίας

Προγνωστικά Αγγλία

Σε ό,τι αφορά στην Άρσεναλ, αναμένεται να έχει σαφώς πιο εύκολη αποστολή απέναντι στην Μπόρνμουθ (17:00 Novasports Premier League, Live από το SPORT24). Οι "κανονιέρηδες", μετά την ήττα στο ντέρμπι κορυφής από τη Σίτι με 3-1, μέσα στο Λονδίνο, έδειξαν πως έχουν ισχυρό χαρακτήρα ως ομάδα και αντέδρασαν εξαιρετικά, κάνοντας το 3/3 κόντρα σε Αστον Βίλα, Λέστερ και Έβερτον.

Στον αντίποδα, η Μπόρνμουθ έχει τη χειρότερη συγκομιδή στην Premier League μετά την επιστροφή από το Μουντιάλ. Σε συνολικά εννιά παιχνίδια, έχει μαζέψει μόλις πέντε πόντους και έχει σκοράρει μόνο τέσσερις φορές. Επίσης, έχει τη χειρότερη φέτος άμυνα εκτός έδρας, με 32 γκολ παθητικό.

Η Αρσεναλ μετράει 6/6 νίκες στο Λονδίνο απέναντι στα "κεράσια" με γκολ 17-2 και συνολικά 10-2-1 σε 13 συναντήσεις τους, ανεξαρτήτως έδρας. Θα είναι πολύ μεγάλη έκπληξη αν σπάσει αυτός ο άσος και για αυτό άλλωστε προσφέρεται μόλις στο 1,20.

Ο Μικέλ Αρτέτα λογικά θα συνεχίσει με την τριάδα Μαρτινέλι, Τροσάρ, Σακά στην επίθεση, δεδομένου φυσικά ότι απουσιάζει σταθερά ο Ζεσούς. Όμως, συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στην Έβερτον, αναμένεται να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον πολύ πιο δυναμικό Τόμας Πάρτεϊ αντί του Ζορζίνιο.

Μαρτινέλι και Σακά είναι φέτος οι πρώτοι σκόρερ της Αρσεναλ στην Premier League με 11 και 10 γκολ αντίστοιχα. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε στα τελευταία τρία παιχνίδια, βάζοντας μάλιστα δύο γκολ στο μεσοβδόμαδο με τα "ζαχαρωτά". Στο 2.65 ανεβαίνει η νίκη της Αρσεναλ με το anytime του 21χρονου άσου.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μάντσεστερ Σίτι – Εβερτον: No/Goal (απόδοση 2.00), 14:30 Αρσεναλ – Μπόρνμουθ: 1 & Μαρτινέλι Anytime (απόδοση 2.65), 17:00
Keywords
Τυχαία Θέματα
Προγνωστικά Αγγλία, Βγάζει, Νιούκαστλ, Μαρτινέλι,prognostika anglia, vgazei, nioukastl, martineli