Προγνωστικά Αγγλία: Με την πλάτη στον τοίχο ο Πότερ, γράφει ιστορία ο Γουότκινς

12:28 4/3/2023 - Πηγή: Sport 24

Ούτε και ο πιο απαισιόδοξος φίλος της Τσέλσι δεν θα μπορούσε να φανταστεί ή να προβλέψει την τροπή που έχει πάρει η φετινή σεζόν, μετά την απόφαση της διοίκησης να αντικαταστήσει τον Τόμας Τούχελ με τον Γκράχαμ Πότερ. Ο Άγγλος τεχνικός ανέλαβε τον περασμένο Σεπτέμβριο τους Λονδρέζους και σε 26 παιχνίδια έχει απολογισμό 9-7-10. Δηλαδή το ποσοστό νικών του, είναι κάτω από το 35%.

Ειδικά μετά τη διακοπή, η Τσέλσι πάει από το κακό στο χειρότερο, αντί να βελτιώνεται, που θα ήταν και το πιο λογικό, δεδομένου ότι έγινε μία τεράστια επένδυση με δαπανηρές μεταγραφές. Είναι ενδεικτικό,

ότι στα τελευταία 15 ματς για το πρωτάθλημα, οι "μπλε" έχουν μόλις δύο νίκες!

Μέσα στο 2023, σε 11 επίσημα παιχνίδια, η Τσέλσι κέρδισε μόνο την Κρίσταλ (1-0) και έχει σημειώσει συνολικά μόλις τέσσερα γκολ! Στα τελευταία τρία, γνώρισε ισάριθμες ήττες από Ντόρτμουντ, Σαουθάμπτον και Τότεναμ, χωρίς καν να σκοράρει. Ειδικά στο εκτός έδρας λονδρέζικο ντέρμπι με την Τότεναμ, όπου έχασε με 2-0, ήταν παντελώς ακίνδυνη όπως μαρτυρούν και τα xGoals (0,93-0,26).

Είναι προφανές πως αν δεν υπάρξει άμεσα αντίδραση, πιθανότατα θα δρομολογηθούν εξελίξεις με "θύμα" τον Πότερ. Ο τεχνικός της Τσέλσι ουσιαστικά παίζει το μέλλον του, στον πάγκο της ομάδας, στην αποψινή αναμέτρηση με τη Λιντς και στη ρεβάνς με την Ντόρτμουντ, για το Champions League, την ερχόμενη Τρίτη.

Η Λιντς έχει το χειρότερο εκτός έδρας ρεκόρ με έξι βαθμούς συγκομιδή και έχει να βγάλει διπλό από τον Οκτώβριο, όταν κέρδισε τη Λίβερπουλ. Στο ντεμπούτο πάντως του Χάβι Γκράθια στον πάγκο της, επικράτησε με 1-0 της Σαουθάμπτον και πανηγύρισε την πρώτη της νίκη μετά από δέκα αγωνιστικές. Τρεις ημέρες μετά βέβαια, έχασε με 2-0 από τη Φούλαμ στο Λονδίνο και αποκλείστηκε από το κύπελλο.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, ο άσος στο 1.65 θα μπορούσε να μπει στις επιλογές μας, όμως η Τσέλσι βρίσκεται σε μία πολύ περίεργη φάση, βυθισμένη στο άγχος και τον προβληματισμό (17:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Εξάλλου, προέκυψαν και προβλήματα απουσιών, αφού τέθηκε νοκ άουτ ο Τιάγκο Σίλβα, είναι αμφίβολος ο Τζέιμς και θα λείψουν επίσης οι Μάουντ και Αθπιλικουέτα.

Προτιμότερο λοιπόν να κυνηγήσουμε το Under 2,5 στο 1.90+ στη λογική ότι κοντράρονται δύο ομάδες με σοβαρό επιθετικό πρόβλημα. Είναι ενδεικτικό άλλωστε, ότι η Τσέλσι μετράει 10/12 Under 2,5 στα τελευταία παιχνίδια της και τα 23 γκολ που έχει πετύχει σε 24 αγωνιστικές, είναι η χειρότερη επιθετική της επίδοση από το 1993/94!

Προγνωστικά Αγγλία: Βγάζει κόμπιασμα η Νιούκαστλ, χτύπησε φόρμα ο Μαρτινέλι

Προγνωστικά Αγγλία

Στο Μπέρμιγχαμ, η Αστον Βίλα υποδέχεται την Κρίσταλ Πάλας, σε μία αναμέτρηση που είναι φαβορί σε αποδόσεις γύρω στο 2.10 (17:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24).

Η Βίλα, μετά από τρεις διαδοχικές ήττες κόντρα σε Λέστερ, Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ, απάντησε κερδίζοντας με 2-0 στο Goodison Park την Έβερτον. Στον αντίποδα, η Κρίσταλ Πάλας κράτησε στο 0-0 τη Λίβερπουλ, ωστόσο παρέμεινε χωρίς νίκη μέσα στο 2023, σε συνολικά εννιά επίσημα παιχνίδια (0-5-4).

Η ομάδα του Πατρίκ Βιεϊρά τέλειωσε το παιχνίδι με τη Λίβερπουλ χωρίς τελική στο στόχο. Γενικά, οι Λονδρέζοι είναι πολύ δύσκολοι στο γκολ. Στα τελευταία 13 ματς έμειναν άσφαιροι επτά φορές και σκόραραν πάνω από ένα τέρμα, στη μοναδική τους νίκη επί της Μπόρνμουθ, με 2-0 στις 31 Ιανουαρίου.

Αντίθετα, η Βίλα έχει σημειώσει σαφέστατη πρόοδο με τον Ουνάι Έμερι στον πάγκο της και ασφαλώς σκοράρει με πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια. Για την ακρίβεια, βρίσκει δίχτυα 13 σερί επίσημα ματς. Επίσης, διατηρεί θετική παράδοση εντός έδρας (5-4-1) κόντρα στους "αετούς" σε επίπεδο Premier League.

Ο άσος παίζεται στο 2.10, ωστόσο μπορεί να φτάσει ακόμη και σε τιμές τετραπλασιασμού με το anytime του Ολι Γουότκινς. Ο 27χρονος Αγγλος φορ σκοράρει πέντε διαδοχικά παιχνίδια κι αν βρει δίχτυα ξανά σήμερα, θα γίνει ο πρώτος παίκτης της Αστον Βίλα που πετυχαίνει γκολ σε έξι σερί ματς της κορυφαίας κατηγορίας στην Αγγλία, μετά τον Αντι Γκρέι το 1977!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Τσέλσι – Λιντς: Under 2,5 (απόδοση 1.90), 17:00 Αστον Βίλα – Κρίσταλ Πάλας: 1 & Γουότκινς Anytime (απόδοση 4.00), 17:00
Keywords
Τυχαία Θέματα