Προγνωστικά Αγγλία: Με τη φόρμα και την παράδοση του Σαλάχ στο 2.50

Στο πρώτο της παιχνίδι μετά τη διακοπή για το Μουντιάλ, η Λίβερπουλ ηττήθηκε με 3-2 στο Μάντσεστερ από τη Σίτι και αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο του Λιγκ Καπ. Απόψε, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δοκιμάζεται στο Μπέρμιγχαμ με την Άστον Βίλα, του Ουνάι Εμερι για την καθιερωμένη Boxing Day της Premier League (19:30 Novasports Premier League,

Live από το SPORT24).

Οι Reds έχουν χάσει την επαφή τους με την κορυφή και ουσιαστικά θα κυνηγήσουν στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος την τετράδα, από την οποία απέχουν επτά βαθμούς, με ματς πάντως λιγότερο από την τέταρτη Τότεναμ. Η Λίβερπουλ έχει "πετάξει" φέτος ήδη 20 βαθμούς, όταν πέρυσι έχασε 22 σε ολόκληρη τη σεζόν. Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2015/16, είναι εκτός τετράδας στην Boxind Day.

Τη συγκεκριμένη μέρα πάντως, η Λίβερπουλ έχει εξαιρετική παράδοση. Μετά την ήττα με 2-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι το 2013 μετράει 5/5 νίκες στην Boxind Day με γκολ 15-0! Αν οι Reds κερδίσουν απόψε στο Βίλα Παρκ, ο Κλοπ θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, με πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς στην Boxing Day και παράλληλα, η ομάδα του θα τρέξει για πρώτη φορά φέτος τρεις σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Υπενθυμίζεται, ότι πριν τη διακοπή η Λίβερπουλ είχε κερδίσει με 2-1 στο Λονδίνο την Τότεναμ και με 3-1 εντός έδρας τη Σαουθάμπτον.

Τσάρλυ Προγνωστικά: Παιχνίδι στην Boxing Day

Η Αστον Βίλα βέβαια, μετά την αλλαγή στον πάγκο της βρήκε αμέσως ψυχολογία και αποτελέσματα. Στα τελευταία 15 ματς με τον Στίβεν Τζέραρντ το ρεκόρ της Βίλα ήταν 2-5-8. Με το που ανέλαβε όμως ο Ουνάι Έμερι, οι "χωριάτες" κέρδισαν διαδοχικά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3-1) και την Μπράιτον (2-1).

Αν η Βίλα κερδίσει και απόψε, ο Έμερι θα γίνει ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία του συλλόγου, που ξεκινάει στον πάγκο με 3/3 νίκες. Ο Ισπανός τεχνικός πάντως, έχει απολογισμό 1-1-5 κόντρα στον Κλοπ. Μοναδική του νίκη ήταν εκείνη στον τελικό του Europa League το 2016, όταν η Σεβίλλη είχε κερδίσει τη Λίβερπουλ με 3-1.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Εξάλλου, η Βίλα έχει κάκιστη παράδοση απέναντι στη Λίβερπουλ. Στις τελευταίες εννιά συναντήσεις τους για το πρωτάθλημα, γνώρισε οκτώ ήττες. Μοναδική εξαίρεση το απίστευτο 7-2 τον Οκτώβριο του 2020. Εκείνη η ήττα, μαζί με ακόμη μία το 2011, είναι οι μοναδικές της Λίβερπουλ στις 21 προηγούμενες επισκέψεις της στο Βίλα Παρκ (14-5-2).

Συγκριτικά με το παιχνίδι του Λιγκ Καπ, όπου ο Κλοπ χρησιμοποίησε εναλλακτική σύνθεση, αναμένεται να επιστρέψουν απόψε στη βασική ενδεκάδα οι Αλισον, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Χέντερσον και Φαμπίνιο. Εν ολίγοις, θα προβλέπεται ότι θα γίνουν μίνιμουμ πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Σε ό,τι αφορά στην Αστον Βίλα, ο Εμερι δεν έχει απόψε στη διάθεσή του, τον παγκόσμιο πρωταθλητή, με την Αργεντινή, Εμιλιάνο Μαρτίνες. Αυτό σημαίνει ότι την εστία θα υπερασπιστεί ο άλλοτε γκολκίπερ του ΠΑΟΚ, Ρόμπιν Ολσεν. Εκτός είναι επίσης και ο ανερχόμενος χαφ Ράμσι. Στην αντίπερα όχθη, ο Κλοπ έχει τις γνωστές απουσίες των Ζότα, Ντίας. Επίσης, δεν προλαβαίνει ο Φιρμίνιο, παραμένει μη διαθέσιμος ο Κονατέ, που είχε μουντιαλικές υποχρεώσεις με τη Γαλλία, ενώ ως νέα απώλεια λογίζεται ο Μίλνερ, καθώς χτύπησε στο Λιγκ Καπ.

Η πρόταση της ημέρας από το Match Money: Δύο άσοι με DNB

Στοιχηματικά, το διπλό της αφερέγγυας φέτος Λίβερπουλ στο 1.85 κρίνεται επίφοβο, δεδομένου ότι η Βίλα με τον Έμερι μοιάζει πολύ πιο επικίνδυνος αντίπαλος. Προτιμότερο εδώ είναι να πάμε με το anytime του φορμαρισμένου Μοχάμεντ Σαλάχ. Ο Αιγύπτιος σταρ των Reds δεν είχε υποχρεώσεις στο Μουντιάλ και πριν τη διακοπή ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, με πέντε γκολ στα τελευταία πέντε επίσημα παιχνίδια.

Σκόραρε και την Πέμπτη, στο παιχνίδι του Λιγκ Καπ με τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ διατηρεί και εξαιρετική παράδοση απέναντι στην Αστον Βίλα. Στα τελευταία τέσσερα ματς που ξεκίνησε βασικός απέναντι στους "χωριάτες", βρήκε σε όλα δίχτυα. Στο 2.50 να συνεχίσει και απόψε το σερί του.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Αστον Βίλα – Λίβερπουλ: Σαλάχ Anytime (απόδοση 2.50), 19:30
Keywords
Τυχαία Θέματα
Προγνωστικά Αγγλία, Σαλάχ, 2 50,prognostika anglia, salach, 2 50