Προγνωστικά Αγγλία: Φρέσκια και ανανεωμένη η Τσέλσι

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της ημέρας είναι αναμφίβολα το λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στη Γουέστ Χαμ και την Τσέλσι (18:30 Novasports Premier League, Live από το SPORT24).

Η Τσέλσι, μετά την τραγική για τα δεδομένα της περσινή σεζόν, θα προσπαθήσει φέτος να επιστρέψει στα φυσιολογικά της στάνταρ, με στόχο βέβαια να διεκδικήσει μία θέση στην

πρώτη τετράδα και την έξοδο στο Champions League.

Το πρώτο επίσημο δείγμα από την ομάδα του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, κόντρα στη Λίβερπουλ, κρίνεται θετικό. Οι "μπλε" μπορεί να έμειναν στο 1-1, ωστόσο κέρδισαν τις εντυπώσεις σε ένα ματς με xGoals 1,93-1,30.

Εμφανώς ανανεωμένη η Τσέλσι, έβγαλε φρεσκάδα και έστειλε το μήνυμα ότι φέτος θα παίξει πολύ πιο σοβαρό ρόλο στο πρωτάθλημα. Στην πρεμιέρα, ο Ποκετίνο χρησιμοποίησε μία διάταξη σε 3-4-2-1. Από τους νεοφερμένους έκαναν ντεμπούτο στη βασική ενδεκάδα ο γκολκίπερ Σάντσες (Μπράιτον), ο στόπερ Ντισασί (Μονακό), ο οποίος μάλιστα σκόραρε και ο φορ Τζάκσον (Βιγιαρεάλ), τρεις μεταγραφές που κόστισαν συνολικά 105 εκατομμύρια ευρώ.

Βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ξεκίνησαν επίσης βασικοί ο 19χρονος Νιγηριανός μεσοεπιθετικός Τσουκβουεμέκα και ο 20χρονος στόπερ Κόλγουιλ. Εν ολίγοις η Τσέλσι είναι εντελώς διαφοροποιημένη συγκριτικά με πέρυσι και θα αλλάξει ακόμη περισσότερο, μετά τις μεταγραφές του Μόισες Καϊσέδο (Μπράιτον) και του Ρομέο Λάβια (Σαουθάμπτον). Οι Λονδρέζοι κυριολεκτικά τίναξαν την μπάνκα για να αποκτήσουν τους δύο νεαρούς χαφ με 116 εκατομμύρια ευρώ και 62 αντίστοιχα!

Στον αντίποδα φαινόταν μία στασιμότητα, ωστόσο η Γουέστ Χαμ τις τελευταίες ημέρες έχει φορτσάρει. Μετά λοιπόν τον Έντσον Αλβαρες (Αγιαξ / 38 εκατομμύρια ευρώ) απέκτησε και τον Τζέιμς Γουορντ-Πράους με 35 εκατομμύρια από τη Σαουθάμπτον. Παράλληλα, βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη Στουτγάρδη για την απόκτηση του Ντίνου Μαυροπάνου, αφού χάλασε η συμφωνία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον Χάρι Μαγκουάιρ.

Σκιές λόγω Πακετά

Ωστόσο, το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό στα "σφυριά" μετά τα τελευταία σενάρια που εμπλέκουν τον Πακετά σε μία σειρά από παράνομους στοιχηματισμούς. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ο διεθνής Βραζιλιάνος ερευνάται για στοιχηματισμό σε παιχνίδια που έπαιρνε κίτρινη κάρτα. Τα στοιχήματα φαίνεται πως κατατέθηκαν όλα στη χώρα του τη Βραζιλία.

Φυσικά, αυτή η εξέλιξη "πάγωσε" την επικείμενη μεταγραφή του στη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είχε καταθέσει επίσημη πρόταση στη Γουέστ Χαμ, 100 εκατομμυρίων ευρώ. Όσο διαρκεί η έρευνα της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο παίκτης θα είναι κανονικά διαθέσιμος για τον Ντέιβιντ Μόγες και δεν αποκλείεται να αγωνιστεί κανονικά απόψε.

Στην πρεμιέρα, η Γουέστ Χαμ έμεινε στο 1-1 με την Μπόρνμουθ, έχοντας αμιγώς περσινή ενδεκάδα. Στις πέντε προηγούμενες σεζόν, τα "σφυριά" απέτυχαν τέσσερις φορές να κερδίσουν το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι. Επίσης, η ομάδα του Μόγες έχασε τα 11 από τα τελευταία 16 λονδρέζικα ντέρμπι. Σε αυτό το διάστημα έκανε μόνο δύο νίκες, αμφότερες κόντρα στη Φούλαμ, πέρυσι.

Στον αντίποδα, η Τσέλσι την τελευταία επταετία, κέρδισε έξι φορές το πρώτο εκτός έδρας ματς της σεζόν και απέναντι στη Γουέστ Χαμ έχει ρεκόρ 4-1-1 στις έξι προηγούμενες συναντήσεις τους, ανεξαρτήτως έδρας.

Σε τιμές άνω του 2.10 το διπλό της Τσέλσι, η οποία προσπαθεί επιτέλους να βάλει μπροστά την ποδοσφαιρική λογική για να χτίσει κάτι καινούριο και στέρεο. Αντίθετα, η Γουέστ Χαμ άργησε χαρακτηριστικά να ενισχύει το ρόστερ της και στην παρούσα φάση μοιάζει λίγο μπλεγμένη με την υπόθεση του Πακετά.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Γουέστ Χαμ – Τσέλσι: 2 (απόδοση 2.12), 18:30
Keywords
Τυχαία Θέματα