ΑΕΚ: Βραδιά που θα θυμάσαι πάντα (vids)

Το βράδυ του Σαββάτου όσοι βρέθηκαν στην “Αγιά Σοφιά” θα το θυμούνται για πάντα. Αυτό που έζησαν μαζί με την αγαπημένη τους ομάδα, την ΑΕΚ, θα είναι κάτι που θα συντροφεύει τις ποδοσφαιρικές τους αναμνήσεις για μια ζωή.

Η ΑΕΚ που ήταν με το ενάμιση πόδι εκτός playoffs Champions League μέχρι το 92ο λεπτό, έφτασε σε μια μυθική ανατροπή μέσα

σε 8 λεπτά. Αρχικά με τον πρωτεργάτη Σέρχιο Αραούχο που έγινε ο πρώτος που νίκησε τον σπουδαίο γκολκίπερ, Λιβάκοβιτς με τον Αργεντινό να κερδίζει το πέναλτι στο 97′ και να το κάνει γκολ στο 100′ ο Βίντα σοκάροντας την πρώην του ομάδα.

Φανταστικό βράδυ για τον κόσμο της ΑΕΚ που είδε την απογόητευση του 0-2 να μετατρέπεται σε χαρά μέσα σε οκτώ λεπτά. Η ΑΕΚ έδειξε για ακόμα μία φορά πως δεν παρατάει κανένα παιχνίδι, είτε παίζει στην “Αγιά Σοφιά“, είτε μακριά απ’ αυτή όπως είχε γίνει στο πρώτο ματς με την ανατροπή και το 1-2 στο Ζάγκρεμπ.

Ο Ντομαγκόι Βίντα υπέγραψε μια επική πρόκριση για την ΑΕΚ και έναν ασύλληπτο αποκλεισμό για την πρώην του ομάδα με το γκολ που σημείωσε μετά το πέναλτι που έπιασε ο συμπατριώτης του και συμπαίκτης του στην Εθνική Κροατίας.

Μυθική βραδιά, επική ανατροπή. Βραδιά που οι φίλοι της ΑΕΚ θα την θυμούνται για πάντα, ο τρόπος που έγινε, η συγκίνηση που έζησαν. Αξέχαστα. Παράλληλα, οι παίκτες της Ένωσης έκαναν το καλύτερο δώρο στην οικογένεια του Μιχάλη που βρέθηκε στην “Αγιά Σοφιά” σε μια βραδιά που οι “κιτρινόμαυροι” τίμησαν τη μνήμη του δολοφονημένου συνοπαδού τους.

Δεν ήταν χειρότερη, έπεσε στον Λιβάκοβιτς

Αγωνιστικά δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως η ΑΕΚ δεν έπαιξε καλά κόντρα στην ποιοτικότατη ομάδα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Δημιούργησε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες, αλλά έπεσε πάνω στον εξαρετικό Ντομινίκ Λιβάκοβιτς, ο οποίος έβγαλε τα πάντα. Ο Κροάτης γκολκίπερ έπαιζε μόνος του την ΑΕΚ και ήταν πολύ κοντά στο να την αποκλείσει μόνος του. Ο 28χρονος μετά το πέναλτι που έπιασε και το γκολ που δέχθηκε από τον Βίντα χτυπιόταν μόνος του στο χορτάρι της “Αγιά Σοφιάς“, ενώ δείγμα της σπουδαίας κλάσης του είναι το γεγονός πως όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ μετά το ματς πήγαν και του έσφιξαν το χέρι αναγνωρίζοντας τη δουλειά του.

Η ΑΕΚ πήρε την πρόκριση με μπροστάρη τον Αραούχο, που παρέσυρε όλη την ομάδα του. Η ΑΕΚ έμαθε πράγματα και απ’ αυτό το παιχνίδι που θα της φανούν χρήσιμα στα επόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η ΑΕΚ δεν παρατάει τα ματς και στο τέλος δικαιώνεται. Αν πρέπει να αλλάξει κάτι η ομάδα του Αλμέιδα είναι η νευρικότητα που την διακατείχε ειδικά στο δεύτερο μέρος. Δίχως να κινδυνεύσει σημαντικά από την Ντινάμο βρέθηκε να χάνει 0-2 και αυτό οφείλεται ναι μεν στην ποιότητα των Κροατών, αλλά και στη δική της συναισθηματική διαχείριση που έφεραν αρκετά εύκολα λάθη.

Τέλος καλό, όλα καλά για την ΑΕΚ που πλέον ετοιμάζεται για το βράδυ της Τρίτης στην Αμβέρσα με αντίπαλο την Αντβέρπ, μια ομάδα εξίσου δύσκολη, αλλά και στα μέτρα της Ένωσης. Η κούραση από το τρίτο παιχνίδι σε διάστημα μιας εβδομάδας θα είναι μεγάλη, αλλά ο Αλμέιδα θα πρέπει να ετοιμάσει τους πιο ξεκούραστους για φρέσκους πνευματικά για το συγκεκριμένο ματς!

Keywords
Τυχαία Θέματα