Προγνωστικά NBA: Πληγώνουν οι απουσίες το Τορόντο και το Ντάλας

Η Φιλαντέλφεια έκανε με επιβλητικό τρόπο το 1-0 στη σειρά με το Τορόντο, κερδίζοντας 131-111 το πρώτο ματς. Το εντυπωσιακό ήταν πως επικράτησε τόσο άνετα, παρότι ο Εμπίντ σημείωσε κάτω από 20 πόντους (19 για την ακρίβεια) για πρώτη φορά μετά από 23 ματς!

Δεν χρειάστηκε να βάλει παραπάνω, διότι ήταν εκπληκτικοί ο Μάξεϊ (38 πόντοι) και ο Χάρις (26), με 5/8 τρίποντα ο πρώτος και 3/5 ο δεύτερος. Φυσικά, αν συνεχίσουν με τέτοιου είδους εμφανίσεις αυτοί οι δύο, τότε δεν αποκλείεται να δούμε μέχρι και sweep από την ομάδα του Ντοκ Ρίβερς.

Φιλαντέλφεια - Τορόντο:
Προγνωστικά και Ανάλυση

Το πιθανότερο βέβαια είναι, πως οι Ράπτορς θα βγάλουν αντίδραση, δύσκολα πάντως αυτή θα έρθει απόψε (19/04 02:30 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24). Σύμφωνα με την injury list των Καναδών είναι doubtful οι Μπαρνς, Τρεντ Τζούνιορ και Γιανγκ, συνεπώς η ομάδα του Νικ Νερς θα παίξει shorthanded στο δεύτερο ματς της σειράς.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνει πολύ μεγάλο παιχνίδι η τριάδα Σιακάμ, ΦανΦλιτ και Ανουνόμπι για να φανεί το Τορόντο ανταγωνιστικό. Ειδικά το line πόντων του Ανουνόμπι έχει μεγάλο ενδιαφέρον ελλείψει του Μπαρνς, αφού ο σμολ-φόργουορντ των Ράπτορς αναμένεται να αναλάβει ακόμη περισσότερες αρμοδιότητες στην επίθεση.

Ο Ανουνόμπι, πριν δύο βράδια, σημείωσε 20 πόντους, ενώ 20 πόντους είχε βάλει και στο μοναδικό παιχνίδι που έπαιξε απέναντι στη Φιλαντέλφεια, στην κανονική περίοδο. Στο 1.91 το Over 16,5 πόντοι του 24χρονου άσου.

Από εκεί και πέρα, μπορούμε να στραφούμε στις ασίστ του Τζέιμς Χάρντεν, ο οποίος από τότε που έγινε trade στη Philly πασάρει εξαιρετικά, δεν παίζει εγωιστικά και αξιοποιεί με τον καλύτερό τρόπο τους συμπαίκτες του. Στο πρώτο παιχνίδι, έμεινε στο παρκέ περισσότερο από όλους (40 λεπτά) και μοίρασε 14 ασίστ. Υπενθυμίζεται, ότι ο "μούσιας" είχε τον Απρίλιο, στην κανονική διάρκεια, 13,2 ασίστ κατά μέσο όρο. Βατό όριο να δώσει πάνω από 10 ασίστ στο 1.75.

Με το σχετικό ρίσκο, μπορούμε να ζητήσουμε ξανά και το Over 1,5 εύστοχα τρίποντα του Χάρις, ο οποίος με τον Χάρντεν στην ομάδα έχει αυξήσει αισθητά τις προσπάθειες που παίρνει έξω από τη γραμμή του τριπόντου, σουτάροντας μάλιστα με 40%! Στο 3.05 σε combo με τις ασίστ του Χάρντεν.

Σε ό,τι αφορά στο σημείο του αγώνα, οι Σίξερς εκ των πραγμάτων έχουν το προβάδισμα, λόγω των απουσιών που προέκυψαν στους Ράπτορς. Προβάδισμα λοιπόν στον άσο, στο 1.65 με -5,5 πόντους.

Ντάλας - Γιούτα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Γιούτα εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Λούκα Ντόντσιτς και παρότι δεν έβγαλε μάτια με την απόδοσή της, ξεκίνησε με break τη σειρά κόντρα στο Ντάλας. Απόψε, οι Τζαζ έχουν τη μεγάλη ευκαιρία να διπλώσουν τις νίκες τους, αφού όλα δείχνουν ότι ο Σλοβένος σούπερ σταρ θα μείνει ξανά εκτός, καθώς δίνεται doubtful (19/04 03:30 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24).

Η προσπάθεια του Μπράνσον ήταν συγκινητική στο πρώτο ματς, πήρε 24 προσπάθειες, έβαλε 24 πόντους, όμως προφανώς δεν ήταν αρκετοί για το Ντάλας. Οι Τεξανοί είχαν ως δεύτερο επιθετικό πόλο τον Ντινγουίντι (22 πόντους) και πήραν επίσης κάποιες βοήθειες από τα τρίποντα των Μπούλοκ και Φίνεϊ-Σμιθ. Γενικά όμως, είναι φανερό πως χωρίς τον Ντόντσιτς, το Ντάλας δεν είναι εύκολο να σκοράρει και το γεγονός ότι έμεινε ανταγωνιστικό μέχρι το τέλος, οφείλεται στο γεγονός ότι κράτησε στους 99 πόντους τους Τζαζ.

Για την ομάδα του Κουίν Σνάιντερ, έκανε τη δουλειά στο πρώτο ημίχρονο ο Μπογκντάνοβιτς (26 πόντοι συνολικά) και στο δεύτερο πήρε τη σκυτάλη ο Μίτσελ, ο οποίος ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 32 πόντους. Έφτασε έτσι τους 28,9 κατά μέσο όρο στα playoffs, επίδοση που τον φέρνει στην πέμπτη θέση όλων εποχών με τους κορυφαίους σκόρερ στην postseason (με τουλάχιστον 20 παιχνίδια)!

Μεγαλύτερη εντύπωση βέβαια, προκάλεσε το γεγονός ότι ο Γκομπέρ, σε όλο το ματς πήρε ένα σουτ και εκτέλεσε έξι βολές. Ο Γάλλος σέντερ ήταν καταλυτικός με την παρουσία του στην άμυνα (17 ριμπάουντ), ωστόσο στην επίθεση ήταν πραγματικά "ωσεί παρών", αφού τις προσπάθειες μονοπώλησε το δίδυμο Μίτσελ-Μπογκντάνοβιτς (49 σουτ πήραν συνολικά). Στο 1.95 το Under 13,5 του Γκομπέρ.

Από εκεί και πέρα, έχει ενδιαφέρον το 1.95 στο Over 1,5 ασίστ του Μπογκντάνοβιτς. Ο Κροάτης φημίζεται για την εκτελεστική του δεινότητα και όχι για τη δημιουργία του, ωστόσο αν μείνει ξανά 40 λεπτά στο παρκέ, μόνο απίθανο δεν είναι να δώσει ξανά πάνω από μία ασίστ. Στο πρώτο παιχνίδι έδωσε τέσσερις.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στο σημείο του αγώνα, οι μορμόνοι οφείλουν σήμερα να κάνουν το 2-0, αξιοποιώντας ξανά την πολύ πιθανή απουσία του Ντόντσιτς. Το διπλό στο -2,5 προσφέρεται στο 1.62 και σε combo με το Under 215,5, ανεβαίνει στο 2.22. Λογικά το ματς θα μείνει ξανά χαμηλά, αφού το Ντάλας δύσκολα θα ξεπεράσει τους 100 δίχως τον Luka-Magic στη σύνθεσή του.

Γκόλντεν Στέιτ - Ντένβερ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο Σαν Φρανσίσκο, οι Γουόριορς έκαναν επίδειξη δύναμης στο πρώτο παιχνίδι (123-107) με τους Νάγκετς. Οι 25 πόντοι του Γιόκιτς αποδείχθηκαν ελάχιστοι μπροστά στην ορμή που έβγαλε το Γκόλντεν Στέιτ μέσα στο "καυτό" Chase Center.

Ο Τζόρνταν Πουλ ντύθηκε Κάρι και με 9/13 σουτ εκτέλεσε το Ντένβερ, σημειώνοντας 30 πόντους. Ο Κάρι από την πλευρά του, ο οποίος ήταν εκτός λόγω τραυματισμού από τις 16 Μαρτίου, επέστρεψε παίζοντας 22 λεπτά. Ο ηγέτης των Dubs έβαλε το λιθαράκι του, ερχόμενος από τον πάγκο, με 16 πόντους (3/6 τρίποντα) και γενικά η ομάδα του Στιβ Κέρ, έδειξε πως έχει το πάνω χέρι στη σειρά.

Οι Νάγκετς για να έχουν ελπίδα απόψε (19/04 05:00 Live από το SPORT24), θα πρέπει αφενός να παίξουν πολύ καλύτερη άμυνα, αφετέρου, ο Γιόκιτς να ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του. Δύσκολα πάντως, το Ντένβερ θα μπορέσει να περιορίσει αισθητά την τριάδα Κάρι-Τόμπσον-Πουλ. Προβάδισμα στον άσο με -3,5 πόντους στο 1.55. Σε τιμές διπλασιασμού σε combo με το Over 208,5, όριο που επαληθεύτηκε και στις τέσσερις τελευταίες συναντήσεις των δύο ομάδων.

Σε ατομικό επίπεδο, βατό μοιάζει το line (24,5) του Γουίλ Μπάρτον για το άθροισμά του σε πόντους, ριμπάουντ και ασίστ. Ο Μπάρτον έπαιξε στο πρώτο ματς τα περισσότερα λεπτά (36) από την πλευρά των Νάγκετς και ήταν ο μόνος που προσπάθησε να βοηθήσει ουσιαστικά τον Γιόκιτς, έχοντας 24 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Έβγαλε άθροισμα δηλαδή 35 στις τρεις βασικές στατιστικές κατηγορίες. Στο 1.78 να το κάνει και απόψε.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Φιλαντέλφεια – Τορόντο: Ανουνόμπι Over 16,5 πόντοι (απόδοση 1.91), 02:30 Φιλαντέλφεια – Τορόντο: Χάρντεν Over 10,5 ασίστ & Χάρις Over 1,5 εύστοχα τρίποντα (απόδοση 3.05), 02:30 Φιλαντέλφεια – Τορόντο: 1 -5,5 (απόδοση 1.65), 02:30 Ντάλας – Γιούτα: 2 -2,5 & Under 215,5 (απόδοση 2.22), 03:30 Ντάλας – Γιούτα: Γκομπέρ Under 13,5 πόντοι (απόδοση 1.95), 03:30 Ντάλας – Γιούτα: Μπογκντάνοβιτς Over 1,5 ασίστ (απόδοση 1.95), 03:30 Γκόλντεν Στέιτ – Ντένβερ: 1 -2,5 & Over 208,5 (απόδοση 2.00), 05:00 Γκόλντεν Στέιτ – Ντένβερ: Μπάρτον Over 24,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (απόδοση 1.78), 05:00
Keywords
Τυχαία Θέματα
Προγνωστικά NBA, Πληγώνουν, Τορόντο, Ντάλας,prognostika NBA, pligonoun, toronto, ntalas