Προγνωστικά EuroLeague: Με το κίνητρο σε Μόναχο, Κάουνας και Βελιγράδι

Πέρα από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, απόψε διεξάγονται ακόμη πέντε παιχνίδια για την 32η αγωνιστική της EuroLeague. Στο Μόναχο, η Μπάγερν υποδέχεται τη Μονακό σε μία αναμέτρηση με μονόπλευρο βαθμολογικό κίνητρο (20:00 Novasports 6HD, Live από το SPORT24).

Οι Βαυαροί είναι φανερό πλέον πως έχουν

στρέψει αποκλειστικά την προσοχή τους στις εγχώριες διοργανώσεις και στα τελευταία τέσσερα ευρωπαϊκά ματς γνώρισαν ισάριθμες ήττες. Μάλιστα, οι τρεις εξ αυτών, κόντρα σε Ολυμπιακό, Μιλάνο και Παναθηναϊκό ήρθαν με διψήφια διαφορά.

Στον αντίποδα, η Μονακό ηττήθηκε την Τετάρτη στο Κάουνας από τη Ζάλγκιρις, ωστόσο εξακολουθεί να κρατάει στα δικά της χέρια την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας. Σημειώνεται, ότι υπερέχει σε πιθανή ισοβαθμία με τη Μακάμπι, αλλά υστερεί έναντι της Φενέρ, από την οποία ηττήθηκε δύο φορές. Επομένως, δεν θέλει σε καμία περίπτωση να μπει σε σενάρια ισοβαθμιών μαζί με τους Τούρκους.

Αυτό σημαίνει, ότι η ομάδα του Σάσα Ομπράντοβιτς θα δει με σοβαρότητα το αποψινό ματς στη βαυαρική πρωτεύουσα και εκτός απροόπτου θα φτάσει στη νίκη. Βατό κρίνεται το -5,5 για το διπλό στο 1.91. Άλλωστε, ο Αντρέα Τρινκέρι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απουσιών (εκτός Ρούμπιτ, Χάντερ, αμφίβολοι Γιάραμαζ, Γουίνστον) και εσχάτως έχει ανοίξει αισθητά το ροτέισον στη EuroLeague.

Προγνωστικά EuroLeague

Ουσιαστικά μονόπλευρο ενδιαφέρον υπάρχει και στην αναμέτρηση της Ζάλγκιρις με τη Βαλένθια (20:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24). Μετά την ήττα στο Βελιγράδι από τον Ερυθρό Αστέρα, η ομάδα του Άλεξ Μουμπρού θα χρειαστεί ένα θαύμα για να προλάβει την οκτάδα. Ακόμη και το 3/3 να κάνει στις αγωνιστικές που απομένουν, πολύ δύσκολα θα βάλει από κάτω τέσσερις ομάδες. Ούτως ή άλλως, οι "νυχτερίδες" είναι εμφανώς ντεφορμέ το τελευταίο διάστημα. Μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού με το buzzer beater του Κρις Τζόουνς έχουν ρεκόρ 1-6 στη EuroLeague.

Από την άλλη, η Ζάλγκιρις συνεχίζει να παλεύει με νύχια και δόντια για να προλάβει την οκτάδα. Το γεγονός ότι το Final Four διεξάγεται στην έδρα της, την έχει εξιτάρει και τα δίνει όλα για να παίξει στα playoffs τις όποιες πιθανότητες τής αναλογούν, προκειμένου να δώσει το "παρών" στο μεγάλο ραντεβού του Μαΐου.

Την Τετάρτη, οι πρωταθλητές Λιθουανίας "στραγγάλισαν" με την άμυνά τους τη Μονακό και έφτασαν σε μία πολύτιμη νίκη, αφού κράτησαν την αντίπαλο στο 23% από το τρίποντο (3/13) και στο 44,6% εντός παιδιάς (25/56). Η Ζάλγκιρις έφτασε έτσι τις 11 νίκες σε 15 ματς φέτος στη Zalgirio Arena.

Σημειώνεται, ότι η ομάδα του Κάζις Μακσβίτις έχει χάσει εντός έδρας από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την Εφές και την Παρτίζαν. Αντίθετα, έχει κερδίσει την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ και την Μπασκόνια. Απόψε πάει λοιπόν, για το 4/4 κόντρα στους Ισπανούς.

Στο 1.82 ο άσος με ένα βατό χάντικαπ 3,5 πόντων σε combo με το Under 80,5 της Βαλένθια, η οποία στα τελευταία δέκα επίσημα παιχνίδια της, ξεπέρασε τους 80 μόνο τρεις φορές. Υπενθυμίζεται, ότι στις τρεις εντός έδρας νίκες της με τους Ισπανούς, η Ζάλγκιρις κράτησε στους 72 την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ και στους 75 την Μπασκόνια.

Προγνωστικά Μπάσκετ

Ίσως το πιο σημαντικό βαθμολογικά ματς της ημέρας διεξάγεται στη Βιτόρια, εκεί όπου η Μπασκόνια υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε (21:30 Novasports Start, Live από το SPORT24). Οι Βάσκοι, αν κερδίσουν απόψε τους πρωταθλητές Τουρκίας, ουσιαστικά βάζουν οριστικά από κάτω την Εφές, διότι υπερισχύουν έναντι της Αναντολού σε πιθανή ισοβαθμία και την ερχόμενη αγωνιστική έχουν θεωρητικά βατό εντός έδρας ματς με την ουραγό Βιλερμπάν.

Για την Μπασκόνια λοιπόν, το αποψινό παιχνίδι έχει χαρακτήρα τελικού, διότι αν το πάρει θα κάνει το πιο καθοριστικό βήμα για την πρόκρισή της στα playoffs. Η Φενέρ ωστόσο, μόνο αδιάφορη δεν είναι, καθώς ψάχνει το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη υποχώρησε στην έκτη θέση της κατάταξης, μετά τη χθεσινή νίκη της Μακάμπι και έτσι όπως έχει διαμορφωθεί το τοπίο, κινδυνεύει να "σταυρώσει" στα playoffs με τη Ρεάλ, την Μπαρτσελόνα ή τον Ολυμπιακό. Υπενθυμίζεται, ότι την επόμενη εβδομάδα υποδέχεται την Εφές, η οποία θα καίγεται για τη νίκη, καθώς κυνηγάει την οκτάδα. Είναι δηλαδή ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπλέξει ακόμη και σε σενάρια αποκλεισμού, αν δεν κερδίσει κανένα από τα επόμενα δύο παιχνίδια της.

Το να περάσεις βέβαια από τη Φερνάντο Μουέσα Αρένα δεν είναι απλή υπόθεση. Η Μπασκόνια έχει φέτος ρεκόρ 12-3 εντός έδρας και σκοράρει κατά βούληση μπροστά στο κοινό της. Την Τρίτη έβαλε 93 κόντρα στην Άλμπα. 93 είχε πετύχει και στην ήττα από τη Μονακό στις 10 Μαρτίου, 114 σημείωσε με τη Βαλένθια, 95 με τον Παναθηναϊκό και 114 (στην παράταση) κόντρα στην Εφές, στα πιο πρόσφατα παιχνίδια της για τη EuroLeague, εντός έδρας.

Η Φενέρ από την πλευρά της ηττήθηκε εύκολα με 90-75 την Τετάρτη στη Μαδρίτη και συμπλήρωσε πέντε σερί ήττες εκτός έδρας σε τουρκικό πρωτάθλημα και Ευρώπη. Ειδικά στη EuroLeague, το σύνολο του κόουτς Ιτούδη έχει ρεκόρ 2-7 στα τελευταία παιχνίδια του εκτός έδρας (η μία από τις δύο νίκες επί του Παναθηναϊκού, στην παράταση).

Οι μπουκ δίνουν ελαφρύ φαβορί το συγκρότημα του Χοάν Πεναρόγια. Καλύτερα πάντως αν πάμε στον άσο να πάρουμε μαζί μας και ένα χάντικαπ 5,5 πόντων, διότι το αποψινό ματς αναμένεται να το κυνηγήσει λυσσασμένα και η Φενέρ. Μαζί με το Over 159,5, χτίζουμε ένα αξιοπρεπές combo στο 1.85. Οκτώ σερί Over 159,5 μετράει η Μπασκόνια στη Βιτόρια σε επίπεδο EuroLeague.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Προγνωστικά και Ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι

Στο Βελιγράδι, η Παρτίζαν φιλοξενεί τη Ρεάλ (21:30 Novasports 5HD, Live από το SPORT24). Οι Σέρβοι έχασαν την Τρίτη, εντός έδρας από την Μπαρτσελόνα και παρέμειναν στις 17 νίκες. Μία περισσότερη από τις Μπασκόνια, Ζάλγκιρις και Εφές. Αυτό σημαίνει εν ολίγοις ότι ακόμη δεν έχουν εξασφαλίσει την είσοδό τους στα playoffs.

Φυσικά, το σύνολο του Ζέλικο Ομπράντοβιτς φρόντισε και πήρε όλες τις πιθανές ισοβαθμίες με τις τρεις προαναφερθείσες ομάδες, ωστόσο αν η Παρτίζαν ηττηθεί διαδοχικά από τη Ρεάλ απόψε και τη Μονακό, στο Πριγκιπάτο την ερχόμενη εβδομάδα, θα παίξει την πρόκρισή της στην postseason την τελευταία αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό.

Είναι προφανές πως στην Παρτίζαν δεν θα ήθελαν να μπλέξουν σε δράματα την τελευταία στροφή της κανονικής περιόδου, για αυτό είναι πολύ σημαντικό να πάρουν το σημερινό ματς κόντρα στους Μαδριλένους. Η Ρεάλ έχει καθαρίσει με το πλεονέκτημα έδρας και μένει να φανεί ποια θέσει τελικά θα καταλάβει. Σημειώνεται, ότι υστερεί στην ισοβαθμία με τον Ολυμπιακό και υπερτερεί με την Μπαρτσελόνα. Επίσης, την ερχόμενη εβδομάδα υποδέχεται την αποκλεισμένη Μπάγερν, επομένως έχει στο... τσεπάκι της ακόμη μία νίκη, εφόσον κυνηγήσει μέχρι τέλους την πρωτιά.

Λόγω απόδοσης και κινήτρου, πάμε με τον άσο σε τιμές άνω του 2.00. Στα υπόψιν και το 11+ του Ντάντε Έξουμ, ο οποίος ήταν καταπληκτικός κόντρα στην Μπαρτσελόνα, με 24 πόντους. Ο Αυστραλός έχει σκοράρει τουλάχιστον 11 στα εννιά από τα τελευταία 11 ματς στη EuroLeague. Στον πρώτο γύρο, στη Μαδρίτη είχε πετύχει 17. Στο 2.67 σε combo με τον άσο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Μπάγερν – Μονακό: 2 -5,5 (απόδοση 1.91), 20:00 Ζάλγκιρις – Βαλένθια: 1 -3,5 & Βαλένθια Under 80,5 (απόδοση 1.82), 20:00 Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε: 1 +5,5 & Over 159,5 (απόδοση 1.85), 21:30 Παρτίζαν – Ρεάλ: 1 & Εξουμ 11+ πόντοι (απόδοση 2.67), 21:30
Keywords
Τυχαία Θέματα