Προγνωστικά EuroLeague: Ένα ντέρμπι και το ιδιαίτερο ματς στο Κάουνας

Δύο αναμετρήσεις περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα της EuroLeague. Πρώτη χρονικά, αυτή στη Zalgirio Arena, όπου η Ζαλγκίρις φιλοξενεί την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα (20:00 Novasports 5HD, Live από το SPORT24).

Το συγκεκριμένο ματς είναι ιδιαίτερο από όλες

τις απόψεις. Κατ' αρχάς επιστρέφει ως αντίπαλος ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στον τόπο που λατρεύτηκε ως θεός. Επίσης, η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα είναι σημαδιακή για τους Λιθουανούς, καθώς 11 Μαρτίου γιορτάζουν την Ημέρα Ανεξαρτησίας του λιθουανικού κράτους.

Σημειώνεται, ότι το 1990, επετράπη στη Λιθουανία να διεξαγάγει δημοκρατικές εκλογές και το εκλεγμένο Κοινοβούλιο κήρυξε την ανεξαρτησία της χώρας από τη Σοβιετική Ένωση στις 11 Μαρτίου 1990. Έκτοτε η 11η Μαρτίου θεωρείται η Ημέρα Αποκατάστασης της Ανεξαρτησίας για τη Λιθουανία και γιορτάζεται σε όλη τη χώρα ως επίσημη αργία.

Φυσικά, οι φετινοί εορτασμοί συμπίπτουν με τον πόλεμο στην Ουκρανία και εκ των πραγμάτων το κλίμα και στη Λιθουανία είναι ιδιαίτερα φορτισμένο. Το ίδιο θα ισχύει και εντός γηπέδου, καθώς ο σύλλογος ζήτησε από τους φιλάθλους της Ζαλγκίρις, εκτός από λιθουανικές σημαίες, να φέρουν και ουκρανικές. Επίσης, το κλαμπ γνωστοποίησε πως θα αγωνιστεί κόντρα στην Μπαρτσελόνα, φορώντας εμφανίσεις στα χρώματα της Ουκρανίας, δηλαδή το κίτρινο και το μπλε!

Ζαλγκίρις - Μπαρτσελόνα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, η Μπαρτσελόνα με ρεκόρ 18-4 (χωρίς τα αποτελέσματα με τις ρωσικές ομάδες), οδεύει ολοταχώς για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου. Στη EuroLeague μετράει πέντε διαδοχικές νίκες, ενώ στα τελευταία 14 παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, έχει απολογισμό 13-1 (μοναδική ήττα από τη Βαλένθια).

Προφανώς, υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων, κάτι που είχε φανεί και στον πρώτο γύρο, όταν η Μπαρτσελόνα είχε κερδίσει τη Ζαλγκίρις με 96-73. Όπως είπαμε όμως και παραπάνω, το αποψινό ματς έχει αρκετές ιδιαιτερότητες και δεν αποκλείεται η Ζαλγκίρις να φανεί ανταγωνιστική ως ένα σημείο.

Άλλωστε, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς, στα τελευταία δέκα παιχνίδια της στη EuroLeague, όπου έχει ρεκόρ 3-7, έχασε μόνο από τη Μακάμπι με διψήφια διαφορά. Στις άλλες έξι ήττες της, κράτησε τη διαφορά κάτω από τους 10 πόντους. Υπό αυτό το πρίσμα, μπορούμε να πάμε στον άσο με +10,5 πόντους σε απόδοση 1.75.

Μονακό - Εφές: Προγνωστικά και Ανάλυση

Πολύ πιο ενδιαφέρον βαθμολογικά είναι το ματς στο Πριγκιπάτο (21:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24), εκεί όπου η Μονακό υποδέχεται την Αναντολού Εφές. Με τα νέα δεδομένα, που έχουν δημιουργηθεί, η Εφές έχει ρεκόρ 12-9 και είναι στην 5η θέση, σε απόσταση τριών νικών από τέταρτο Ολυμπιακό, έχοντας ωστόσο και δύο ματς λιγότερα. Από την άλλη, η Μονακό έχει πλέον ρεκόρ 10-13 χωρίς τα ματς με τις ρωσικές ομάδες και απέχει μία νίκη από την οχτάδα.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, έπαιξε την Τρίτη στη Βιτόρια, ως φαβορί 5,5 πόντων και όμως ηττήθηκε από την Μπασκόνια 87-84, επιβεβαιώνοντας πως φέτος είναι παντελώς αναξιόπιστη μακριά από την Πόλη, κάτι που φαίνεται άλλωστε και από το εκτός έδρας ρεκόρ της, που είναι στο 4-10.

Η Μονακό έχει απολογισμό 7-6 εντός έδρας και προέρχεται από την ήττα στη Βαρκελώνη με 88-83. Στον πρώτο γύρο είχε χάσει εύκολα από την Εφές με 98-77, απόψε ωστόσο αναμένεται πολύ πιο μαχητική.

Οι Γάλλοι έχουν την απαιτούμενη αθλητικότητα για να ματσάρουν το σύνολο του Εργκίν Αταμάν, περιμένουμε συνεπώς συνθήκες ντέρμπι στο Πριγκιπάτο, δεδομένης και της αστάθειας που παρουσιάζει η Εφές εκτός έδρας. Στη λογική λοιπόν ότι το ματς θα είναι κλειστό, κλίνουμε προς τον άσο με +5,5 πόντους χάντικαπ σε απόδοση 1.65.

Από εκεί και πέρα, μπορεί να παιχθεί και κάποιο κόμπο με Over, αφού συγκρούονται η κορυφαία επίθεση της διοργάνωσης Μονακό (83,4 πόντοι) με την τρίτη καλύτερη, που είναι αυτή της Εφές (82,8 πόντοι). Ο άσος με +5,5 ανεβαίνει κοντά στο 2.20 με το Over 155,5, όριο που επαληθεύτηκε 13 φορές στα τελευταία 14 ματς της γαλλικής ομάδας στη EuroLeague.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Ζαλγκίρις – Μπαρτσελόνα: 1 +10,5 (απόδοση 1.75), 20:00 Μονακό – Εφές: 1 +5,5 & Over 155,5 (απόδοση 2.18), 21:00
Keywords
Τυχαία Θέματα