Προγνωστικά EuroLeague: Δυάδα με Γκριγκόνις και Λαρεντζάκη στο 2.34

Με έντονο ελληνικό χρώμα η σημερινή ημέρα στη EuroLeague, αφού παίζουν τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός.

Οι "πράσινοι" δοκιμάζονται στο Βερολίνο με την Άλμπα (21:00 Novasports 4HD, Live από το SPORT24), η οποία

μετράει φέτος 6/6 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Στη EuroLeague οι πρωταθλητές Γερμανίας κέρδισαν με εμφατικό τρόπο την Παρτιζάν (100-84) στην πρεμιέρα, ενώ στη δεύτερη αγωνιστική άλωσαν στην παράταση, την έδρα του Μιλάνο, το οποίο θεωρείται φέτος από τα φαβορί για την πρόκριση στο Final-4.

Στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι για το κύπελλο, η ομάδα του Ισραελ Γκονζάλες κέρδισε 98-95 τη Βόννη, παρότι δεν αγωνίστηκαν οι Ερικσον, Λάμερς, Σμιθ, Λο και Τίμαν. Ο Έρικσον είναι δεδομένα εκτός και για το αποψινό ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο Λάμερς θεωρείται αμφίβολος καθώς είναι άρρωστος, ενώ οι υπόλοιποι τρεις χρειάζονται ειδική μεταχείριση καθώς είναι επιβαρυμένοι από το πρόσφατο EuroBasket.

Άλμπα - Παναθηναϊκός: Προγνωστικά Στοιχήματος

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός θα βρει απέναντί του μία ανταγωνιστική, δεμένη και έτοιμη από πέρυσι ομάδα, η οποία χωρίς να έχει κάποιον σταρ στο ρόστερ της, παίζει ελκυστικό και γρήγορο μπάσκετ.

Το σύνολο του Ντέγιαν Ράντονιτς μετά την οριακή ήττα από τη Ρεάλ, όπου πλήρωσε την αστοχία του, απάντησε με διπλό στο Βελιγράδι επί του Ερυθρού Αστέρα. Και πάλι υπήρξαν διαστήματα που κόλλησε επιθετικά, ωστόσο σε σύγκριση με τα απογοητευτικά νούμερα της πρεμιέρας βελτιώθηκε αισθητά. Με τη Ρεάλ, ο Παναθηναϊκός είχε 52,4% στις βολές, 37,5% στα δίποντα και 32,1% στα τρίποντα. Με τον Ερυθρό εκτέλεσε σε αυτές τις τρεις κατηγορίες με 75%, 51,4% και 40% αντίστοιχα.

Βασική διαφορά στα δύο παιχνίδια ήταν ασφαλώς ο Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος στη Σερβία έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες, όντας ο πρώτος σκόρερ του "τριφυλλιού" με 17 πόντους (2/2 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 4/5 βολές). Είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός θα χρειαστεί και απόψε οπωσδήποτε το σκοράρισμα και το καθαρό μυαλό του Λιθουανού γκαρντ, ειδικά από τη στιγμή που εξακολουθεί να λείπει ο Νέιτ Γουόλτερς.

Η Άλμπα άλλωστε είναι ομάδα που μπορεί να δώσει γρήγορο ρυθμό και να οδηγήσει το παιχνίδι στους 80+ πόντους, άρα για να ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός θα πρέπει ο Γκριγκόνις να φτάσει ξανά σε διψήφιο νούμερο. Με βάση αυτά που είδαμε στο Βελιγράδι οι 11+ πόντοι είναι βατό νούμερο.

Ρεάλ - Ολυμπιακός με 2.04, Άλμπα - Παναθηναϊκός με 2.00

Ρεάλ - Ολυμπιακός: Προγνωστικά Στοιχήματος

Σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι του Ολυμπιακού, οι "ερυθρόλευκοι" ταξίδεψαν χωρίς πίεση στη Μαδρίτη για την αναμέτρηση με τη Ρεάλ (21:45 Novasports Prime, Live από το SPORT24). Η ομάδα του κόουτς Μπαρτζώκα έχει ήδη βγάλει ένα μεγάλο διπλό φέτος επί της Μπαρτσελόνα και υπερασπίστηκε την έδρα της κόντρα στη Ζάλγκιρις, σε ένα ύπουλο ματς, καθώς διεξήχθη χωρίς θεατές.

Αντίθετα, η Ρεάλ μετά το 75-73 στο clasico από την Μπαρτσελόνα, είναι δεδομένο πως θα τα δώσει όλα για να μην υποστεί δεύτερη κολλητή ήττα στη EuroLeague. Ο Ματέο Τσους έχει να διαχειριστεί τις γνωστές απουσίες των Φερνάντεθ, Χάνγκα, Ράντοφλ, Αλοθέν και Γουίλιαμς-Γκος, ωστόσο οι πρωταθλητές Ισπανίας διαθέτουν ένα υπερπλήρες ρόστερ, ακριβώς για να καλύπτουν τέτοιου είδους προβλήματα.

Ο Ολυμπιακός έχει να κερδίσει στη Μαδρίτη από το 2018. Έκτοτε μετράει τέσσερις διαδοχικές ήττες, εκ των οποίων οι τρεις με διψήφια διαφορά. Την περσινή σεζόν, οι "ερυθρόλευκοι" σκόραραν μόλις 67 πόντους στο WiZink Center και έχασαν με -8.

Τη δεδομένη στιγμή πάντως ο Ολυμπιακός μοιάζει η πιο έτοιμη και φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης, μετρώντας 6/6 νίκες σε όλες τις διοργανώσεις. Η απουσία βέβαια του Κώστα Παπανικολάου είναι ιδιαιτέρως σημαντική, ωστόσο δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το εντυπωσιακό ανέβασμα του Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

Ο διεθνής γκαρντ του Ολυμπιακού επέστρεψε από το EuroBasket με τρομερή αυτοπεποίθηση και με τις εμφανίσεις του έχει αναβαθμίσει το ρόλο του στο ροτέισον του Γιώργου Μπαρτζώκα. Στα προηγούμενα πέντε ματς, ο Λαρεντζάκης σκοράρει σταθερά 10+ πόντους έχοντας κατά μέσο όρο 12,2. Στο ίδιο διάστημα έχει γράψει 13/24 τρίποντα, σουτάρει δηλαδή με το εντυπωσιακό 54,1%. Το κάτω όριο πόντων του 29χρονου άσου είναι απόψε στους 6 και φυσικά στη φόρμα που βρίσκεται μπορεί να το πιάσει.

Σε δυάδα, το 11+ πόντοι του Γκριγκόνις και το 6+ του Λαρεντζάκη μας επιστρέφει απόδοση 2.34.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Αλμπα – Παναθηναϊκός: Γκριγκόνις 11+ πόντοι (απόδοση 1.42), 21:00 Ρεάλ – Ολυμπιακός: Λαρεντζάκης 6+ πόντοι (απόδοση 1.65), 21:45
Keywords
Τυχαία Θέματα
Προγνωστικά EuroLeague, Δυάδα, Γκριγκόνις, Λαρεντζάκη, 2 34,prognostika EuroLeague, dyada, gkrigkonis, larentzaki, 2 34