Προγνωστικά Euro: Για την πρωτιά Ισπανία και Βέλγιο, λέει "αντίο" στη Σουηδία ο Αντερσον

Στον έκτο προκριματικό όμιλο για το Euro 2024 τα δύο εισιτήρια που οδηγούν στην τελική φάση κρίθηκαν από τον Οκτώβριο. Απόψε θα γίνει γνωστό ποια ομάδα θα τερματίσει πρώτη και ποια θα καταλήξει στην τιμητική τρίτη θέση.

Στις Βρυξέλλες, το Βέλγιο υποδέχεται το Αζερμπαϊτζάν (19:00 Novasports

Prime, Live από το SPORT24) και με νίκη θα προσπεράσει στην κορυφή του ομίλου την Αυστρία. Οι “κόκκινοι διάβολοι” την Τετάρτη κέρδισαν στο Χέβερλε με 1-0 τη Σερβία σε φιλική αναμέτρηση, χάρη σε γκολ του Καράσκο.

Ο Ντομένικο Τεντέσκο, που είναι αήττητος (7-2-0) από τότε που ανέλαβε την εθνική Βελγίου, παρέταξε κόντρα στους Σέρβους εναλλακτική σύνθεση. Απόψε θα επιστρέψουν στην 11αδα ο γκολκίπερ Καστέιλς (Βόλφσμπουργκ), οι αμυντικοί Καστάνιε (Φούλαμ), Φας (Λέστερ), Φερτόνγκερν (Τότεναμ), οι μεσοεπιθετικοί Τροσάρντ (Αρσεναλ), Ντοκού (Σίτι), Λουκεμπάκιο (Σεβίλλη) και φυσικά ο Λουκάκου (Ρόμα). Από το φιλικό της Τετάρτης, στο αρχικό σχήμα αναμένεται να παραμείνουν μόνο οι Τεάτε (Ρεν), Μανγκαλά (Νότιγχαμ) και Τίλεμανς (Αστον Βίλα).

Σταθερά εκτός λόγω τραυματισμού είναι οι Κουρτουά και Ντε Μπρόινε, ωστόσο το Βέλγιο είναι ασφαλώς πολλές κλάσεις πάνω από το Αζερμπαϊτζάν. Οι Αζέροι βέβαια προέρχονται από τη μεγάλη νίκη με 3-0 επί της Σουηδίας και επιβεβαίωσαν πως έχουν κάνει βήματα προόδου.

Η ομάδα του Τζιάνι Ντε Μπιάζι θα προσπαθήσει να κλείσει με μία αξιοπρεπή εμφάνιση την προκριματική φάση και παράλληλα εύχεται το Καζακστάν να κερδίσει τη Σλοβενία τη Δευτέρα, προκειμένου οι Καζάκοι να πάνε απευθείας στο Euro και αυτή να πάρει τη θέση τους στα μπαράζ του Μαρτίου, μέσω της κατάταξής της στο Nations League.

Από τη μία λοιπόν έχουμε το Βέλγιο, το οποίο ακόμη και με μισό μηδέν να κερδίσει θα κάνει τη δουλειά του και από την άλλη το Αζερμπαϊτζάν, που θα κοιτάξει να πέσει με ψηλά το κεφάλι. Στο 1.95 ο άσος με Under 3,5. Υπενθυμίζεται, ότι τον Σεπτέμβριο το Βέλγιο είχε δυσκολευτεί πολύ να κερδίσει με 1-0 στο Μπακού.

Για την τιμητική τρίτη θέση η Σουηδία

Την ίδια ώρα, στη Σόλνα, η Σουηδία υποδέχεται την Εσθονία (19:00 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Η Σουηδία πραγματοποίησε απογοητευτική προκριματική φάση και το μόνο που μπορεί να περισώσει απόψε είναι η τρίτη θέση. Οι Σουηδοί θα μείνουν εκτός Euro για πρώτη φορά μετά το 1996. Μετρούσαν δηλαδή έξι διαδοχικές παρουσίες σε τελική φάση. Σημειώνεται ότι έλειψαν και από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, επομένως χάνουν δεύτερη σερί μεγάλη διοργάνωση.

Την Πέμπτη, η Σουηδία γνώρισε μία βαριά και ασήκωτη ήττα στο Αζερμπαϊτζάν με 3-0! Βρέθηκε να χάνει με 2-0 μετά από μόλις 5 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα. Το Βατερλώ ολοκληρώθηκε στο 89' με λόμπα από τη μεσαία γραμμή! Ο Γιάνε Άντερσον ανέλαβε ολοκληρωτικά την ευθύνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Πυροβολήστε εμένα, όχι τους παίκτες”.

Για τον Άντερσον το αποψινό ματς με την Εσθονία θα είναι το τελευταίο του στον πάγκο της Σουηδίας. Καθοδήγησε την εθνική ομάδα της χώρας του από τον Ιούνιο του 2016 και μαζί της έφτασε το 2018 μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μέχρι τους “16” στο Euro 2020.

Ο Αντερσον θα ήθελε ασφαλώς το τελευταίο του παιχνίδι να συνδυαστεί με μία γλυκιά ανάμνηση. Η αδύναμη Εσθονία, που έχει μόλις έναν πόντο στον όμιλο και είναι χωρίς νίκη εννιά σερί ματς, φιλικά και επίσημα (0-2-7) προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Στο 1.75 ο άσος με Over 2,5. Στα τελευταία βατά εντός έδρας ματς, η Σουηδία κέρδισε με 5-0 το Αζερμπαϊτζάν, 4-1 τη Νέα Ζηλανδία και 3-1 τη Μολδαβία.

Προγνωστικά στοιχήματος: Πανηγυρικό το κλίμα στην Ουγγαρία, δεν αρκεί το κίνητρο του Μαυροβουνίου

Έχει κίνητρο η Ισπανία

Και στον πρώτο όμιλο τα δεδομένα είναι ξεκάθαρα. Ισπανία και Σκωτία έχουν προκριθεί στην τελική φάση και μένει να φανεί ποια από τις δύο θα το κάνει ως πρώτη. Η Ισπανία φιλοξενεί απόψε τη Γεωργία στο Βαγιαδολίδ (21:45 Novasports 1HD, Live από το SPORT24) και της αρκεί μία ισοπαλία, διότι υπερτερεί σε πιθανή ισοβαθμία με τη Σκωτία.

Η φούρια ρόχα πάντως θα κυνηγήσει τη νίκη, διότι οι πέντε καλύτερες πρώτες των προκριματικών θα μπουν στο πρώτο γκρουμ δυναμικότητας για την κλήρωση στην τελική φάση του Euro. Από την άλλη, η Γεωργία του Κβίτσα Κβαρατσκέλια έρχεται από το εντός έδρας 2-2 με τη Σκωτία και έχει στρέψει περισσότερο την προσοχή της στα μπαράζ του Μαρτίου, καθώς από εκεί θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στα γήπεδα της Γερμανίας.

Η ομάδα του Λουίς Ντε Λα Φουέντε κέρδισε εύκολα στην Κύπρο την Πέμπτη με 3-1. Το σκορ ήταν ήδη 3-0 στο 28', με τους Ισπανούς στη συνέχεια να τραβούν το πόδι από το γκάζι. Ο Ντε Λα Φουέντε μάλιστα έδωσε τη δυνατότητα στους Γκριμάλντο, Αλέις Γκαρθία και Ροδρίγο Ρικέλμε να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους με το εθνόσημο.

Αρκετές αλλαγές αναμένονται στην 11αδα στο αποψινό ματς. Πιθανότατα θα αλλάξει εντελώς η επιθετική τριάδα και αντί των Χοσελού, Γιαμάλ και Οϊαρθάμπαλ (ο τελευταίος τραυματίστηκε) θα παίξουν οι Μοράτα, Φεράν Τόρες και Νίκο Γουίλιαμς. Στους χαφ λογικά θα επιστρέψουν οι Ρόδρι και Φάμπιαν Ρουίθ και στην άμυνα ο Καρβαχάλ αντί του Χεσούς Νάβας. Στον άσο ίσως δούμε τον Ρεμίρο αντί του Ράγια.

Τον Σεπτέμβριο, η Ισπανία είχε διαλύσει με 7-1 τη Γεωργία στην Τιφλίδα. Οι Γεωργιανοί θα προσπαθήσουν αυτή τη φορά να είναι πιο αξιοπρεπείς. Η Ισπανία πάντως στα τρία ματς με Κύπρο και Γεωργία στον όμιλο, επιβεβαίωσε σε όλα το Over 1,5 ημίχρονο, το οποίο προσφέρεται στο 2.05.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Βέλγιο – Αζερμπαϊτζάν: 1 & Under 3,5 (απόδοση 1.95), 19:00 Σουηδία – Εσθονία: 1 & Over 2,5 (απόδοση 1.75), 19:00 Ισπανία – Γεωργία: Over 1,5 α' ημίχρονο (απόδοση 2.05), 21:45
Keywords
Τυχαία Θέματα