Πρόεδρος διαιτητών Πολωνίας: "Δεν έχουμε λάβει επίσημη διαμαρτυρία, πιστεύουμε τους διαιτητές μας"

19:18 9/4/2023 - Πηγή: Sport 24

Ο πρόεδρος της επιτροπής διαιτητών της Πολωνίας, Τόμας Μικούλσκι, με δήλωσή του στην ιστοσελίδα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, υποστήριξε τους συμπατριώτες διαιτητές του για το περιστατικό που καταγγέλθηκε πριν από τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Άρη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, δεν έχει λόγο να μην πιστεύει τους Πολωνούς διαιτητές που υποστήριξαν ότι έπεσαν θύματα επίθεσης στο αεροπλάνο για Αθήνα και δεν

ήταν οι θύτες των περιστατικών, έριξε την ευθύνη στα ελληνικά ΜΜΕ και τόνισε ότι υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα της ομοσπονδίας για το ζήτημα.

Η δήλωση του Μικούλσκι

"Το συμβούλιο των διαιτητών της ομοσπονδίας ήδη ερευνά την υπόθεση, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προκαταλαμβάνει την ενοχή των Πολωνών διαιτητών, επειδή οι ειδήσεις είναι προκατειλημμένες, χωρίς στοιχεία και παρουσιάζουν μόνο τη μία πλευρά.

Ο πρόεδρος της επιτροπής ενημερώνει ότι:

δεν έχουμε λάβει επίσημη διαμαρτυρία, βασιζόμαστε μόνο στη δημοσιογραφική κάλυψη και αυτό δεν αρκεί για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα οι διαιτητές μας αρνούνται κατηγορηματικά την εκδοχή που μοιράζεται από τα ελληνικά ΜΜΕ και ισχυρίζονται ότι ήταν τα θύματα του επεισοδίου στο αεροπλάνο και όχι οι θύτες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής, δεν έχουμε τον παραμικρό λόγο να μην πιστέψουμε την εκδοχή των διαιτητών μας σύμφωνα με προφορική πληροφόρηση που λάβαμε, δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι οι Πολωνοί διαιτητές ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ο επικεφαλής της ελληνικής διαιτησίας ενημέρωσε προφορικά ότι δεν είχε ενστάσεις για τη συμπεριφορά των διαιτητών μας, βασιζόμενος, μεταξύ άλλων, στη σχέση με τον συνοδό. Έλαβε την απόφαση να αφαιρέσει τους Πολωνούς διαιτητές από τον αγώνα λόγω της ισχυρής πίεσης από τα ΜΜΕ, θέλοντας να αποφύγει το ρίσκο ότι η κατάσταση θα επηρέαζε τη δουλειά και την οπτική τους.

Ζητούμε από τα ΜΜΕ να εμπλέξουν τους διαιτητές όσο η υπόθεση διερευνάται, ειδικά από τη στιγμή που δεν υπήρξε παρόμοια κατηγορία στο παρελθόν εις βάρος Πολωνού διαιτητή.

Τόμας Μικούλσκι, πρόεδρος της επιτροπή διαιτητών της ομοσπονδίας".

Keywords
Τυχαία Θέματα