Ο Παναθηναϊκός σε ρόλο κομπάρσου: Πού είναι ο άσος, οέο;

Τέτοιες μέρες πριν από έναν χρόνο, στην πρεμιέρα της (περυσινής) EuroLeague ο Ιωάννης Παπαπέτρου είχε πολλώ λογιώ την τιμητική του.

Τότε εμφανίσθηκε για πρώτη φορά σε αγώνα της διοργάνωσης ως αρχηγός, παρήγαγε 16 πόντους, οκτώ ριμπάουντ, τρεις ασίστ και ρούφαγε το νέκταρ της εκτός έδρας νίκης του Παναθηναϊκό επί της Χίμκι.

Έναν χρόνο αργότερα πολλά άλλαξαν...

Ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Βόβορας

βρισκόταν στο στούντιο της NOVA, ο Ντίνος Μήτογλου κόβει βόλτες στα πέριξ του Duomo, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης λαχταρά να παίξει στο ΝΒΑ, ο Λευτέρης Μποχωρίδης έμεινε να ξεροσταλιάζει στον πάγκο και η πριγκηπέσα του Μονακό κήρυξε έκπτωτο τον βασιλιά!

Παραπέμπει σε παραμύθι αυτή η αλληγορία, αλλά χθες αυτό το παραμύθι δεν είχε happy end...

Το "heroball" του Ιωάννη

Αυτό(ς) που δεν άλλαξε είναι ο Παπαπέτρου, που αναγκασμένος από την εξέλιξη των πραγμάτων, κατέφυγε σε ένα κατά το μάλλον ή ήττον «heroball» το οποίο στο τέλος της ημέρας απέβη ατελέσφορο και πήγε στράφι

Το κοντέρ του έγραψε 16 πόντους (7/13 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 2/3 βολές), έξι ριμπάουντ, μία ασίστ και κανένα λάθος σε 33 λεπτά και 46 δευτερόλεπτα.

Τι άλλο να κάνει, διάβολε;

Σπαθιά να καταπιεί;

Εκτός από πρώτος σκόρερ και μοναδικός επιζήσας στο ναυάγιο (καθόσον ο Μέικον απλώς έσωσε τα προσχήματα στο τέλος) ο Παπαπέτρου υπήρξε και τωόντι κυνικός!

"Και πέρυσι που νικήσαμε στην πρεμιέρα τι καταλάβαμε; Καταλήξαμε 16οι"!

Σωστό, η καλή ή κακή μέρα δεν φαίνεται πάντοτε από το πρωί, ωστόσο χθες οι Πράσινοι είδαν τον ήλιο τους να ανατέλλει με... δόντια!

Ασφαλώς μένουν άλλοι 33 αγώνες και πάντοτε υπάρχει η προσδοκία της βελτίωσης, αλλά ο Δημήτρης Πρίφτης που παρεμπιπτόντως μετρά επτά ήττες σε ισάριθμα ματς με τη Μονακό ξέρει ότι έχει να κάνει πολλή και δύσκολη δουλειά.

Κομπάρσος, ούτε καν καρατερίστας

Στην πρεμιέρα του ο Παναθηναϊκός προσδοκούσε να πρωταγωνιστήσει ή έστω να συμπρωταγωνιστήσει, αλλά τα είδε όλα κωλυόμενα και αποδείχθηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων.

Επί σαράντα λεπτά υπήρξε κομπάρσος, ούτε καν καρατερίστας στην ταινία!

Τα νούμερα είναι αμείλικτα: 44 πόντοι σε 30 λεπτά και 63 στη σούμα, 0/17 σουτ από τον Κέντρικ Πέρι και τον Νεμάνια Νέντοβιτς, 4/20 τρίποντα, επτά ασίστ!

Αυτό με τις ασίστ πάλι; Οι Πράσινοι δεν είχαν καμία στην πρώτη περίοδο, κατέγραψαν την πρώτη όταν η Μονακό είχε ήδη δέκα και τούτου δοθέντος η ιστορία (δεν επαναλαμβάνεται, αλλά) συνεχίζεται...

Πού είναι ο πόιντ γκαρντ, οέο;

Η ιστορία που συνεχίζεται

Πέρυσι ο Παναθηναϊκός έπεσε στην κέντα με τον Νίκολας Λαπροβίτολα και τον Λορέντζο Μπράουν και έμεινε ξεκρέμαστος όλη τη σεζόν, καταφεύγοντας σε προσωρινές και εμβαλωματικές λύσεις, που δεν απέδωσαν...

Σε αυτή την... παρέλαση συμμετείχαν ο Πιερ Τζάκσον, ο Κίφερ Σάικς, ο Σέλβιν Μακ, ο Τι Τζέι Μπρέι, ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο Νεμάνια Νέντοβιτς, ο Χάουαρντ Σαντ Ρος, ακόμη και ο Νίκος Δίπλαρος!

Κάποιοι από αυτούς είναι πόιντ γκαρντ, κάποιοι δεν είναι, αλλά βαπτίστηκαν τέτοιοι, κάποιοι χρησιμοποιήθηκαν ως κατά συνθήκην άσοι, αλλά ο Βόβορας και ο Κάτας δεν έλυσαν το πρόβλημα τους και παρέμειναν δέσμιοι της κατάστασης και των επιλογών...

Δεν ξέρω εάν ο Πρίφτης θα βρει λύση σε αυτό το ακανθώδες ζήτημα της δημιουργίας που εξακολουθεί να λείπει από τον Παναθηναϊκό και του στερεί το κομβικότερο σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του...

Ο Διαμαντίδης και ο Καλαϊτζής

Όσο δεν υπάρχει ένας πόιντ γκαρντ περιωπής για να διαβάσει σωστά τις καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα και να κατευθύνει την επίθεση, τόσο ο Παναθηναϊκός θα είναι στατικός και αργός, θα του λείπουν οι καλές αποστάσεις και θα περιμένει να γαντζωθεί από τους ηρωισμούς του (κάθε) Παπάπέτρου..

Εκτός κι αν καταλήξει σε τέτοια απελπισία, ώστε να ικετεύσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Γιώργο Καλαϊτζή να επιστρέψουν στη δράση!

Αστειεύομαι, αλλά προφανώς ο Πρίφτης δεν έχει όρεξη για πλάκα και ασφαλώς αντιλαμβάνεται ότι με αυτή την εικόνα, ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να καλλιεργεί μεγάλες προσδοκίες.

Θα δείξει...

Keywords
Τυχαία Θέματα