Παπαδόπουλος: "Όνειρό μου η Εθνική Ελλάδας, καλύτερος παίκτης στον κόσμο ο Χάλαντ"

Ο αμυντικός της Ντόρτμουν, Αντώνης Παπαδόπουλος, φιλοξενήθηκε στο Show Must Go On και μίλησε για την παρουσία του στη Γερμανία, το παρασκήνιο της μεταγραφής του στους Γερμανούς την Εθνική ομάδα αλλά και τον Έρλινγκ Χάλαντ με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης για ένα χρόνο στους "βεστφαλούς" και τον οποίο χαρακτήρισε τον καλύτερο επιθετικό στον κόσμο.

Για το πως βρέθηκε από τις χαμηλές κατηγορίες της Γερμανίας στην Ντόρτμουντ:

"Δύο χρόνια ήμουν στην Άαλεν, πέσαμε και εν συνεχεία πήγα στην Χάλεσερ και το καλοκαίρι

του 2021 έμεινα ελεύθερος και μου είπε ο μάνατζερ πως η Ντόρτμουντ σε θέλει. Πιστεύω πως για κάποιον που έχει γεννηθεί στη Γερμανία αν σου πουν "Η Ντόρτμουντ σε θέλει" πρέπει να το κάνεις. Είχα καλές προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, έπαιξα στο Κύπελλο και στην Bundesliga μέσα σε μια εβδομάδα και έτσι έδειξα πως θέλω να παίξω στο ψηλότερο επίπεδο".

Για το πως είναι να παίζεις στο βεστφάλεν:

"Για κάποιον που παίζει ποδόσφαιρο και γεννήθηκε στη Γερμανία το να παίζει στο βεστφάλεν είναι κάτι απίστευτο".

Για τον Χάλαντ με τον οποίο υπήρξε συμπαίκτης και πως μπορεί να τον σταματήσει κανείς:

"Πολύ δύσκολα αλλά νομίζω πως τον παίξαμε καλά στο πρώτο ματς στο Μάντσεστερ. Με αυτή την τεχνική, το σώμα που έχει, την ταχύτητα που διαθέτει είναι απίστευτος και για μένα είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο. Πρέπει να παίξουμε σκληρή και καλή μπάλα και εύχομαι να πάρουμε έναν βαθμό".

Για το ποια στοιχεία τον κάνουν να ξεχωρίζει:

"Το ύψος που έχει και η τεχνική δεν μπορείς να τον σταματήσεις γιατί είναι πολύ γρήγορος, έχει καλό τάιμινγκ στην κεφαλιά και όπως είπα πριν για μένα είναι το καλύτερο σέντερ φορ".

Γιατί οι άμυνες στη Γερμανία είναι τόσο ανοιχτές και μπαίνουν τόσα γκολ:

"Εδώ στη Γερμανία παίζουμε δυνατό πρέσινγκ και τα σέντερ μπακ είναι αρκετά ψηλά. Έτσι είναι το γερμανικό ποδόσφαιρο και βλέπουμε αυτά τα μεγάλα σκορ".

Για τη θέση που του αρέσει να παίζει:

"Εγώ μπορώ να παίξω σέντερ μπακ, εξάρι και δεξί χαφ. Ο Πατέρας μου λέει πως πρέπει να παίζω ως σέντερ μπακ".

Για το αν θα ήθελε να παίξει στην Εθνική Ελλάδας:

"Είναι το μεγαλύτερο μου όνειρο να παίξω για την Εθνική μας, μου αρέσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι αρκετά σκληρό σαν το παιχνίδι μου. Τόσο για μένα όσο και για όλη την οικογένεια μου θα είναι κάτι πολύ μεγάλο".

Για το αν έχουν γίνει επαφές με την ομοσπονδία:

"Όχι ακόμα αλλά το ποδόσφαιρο είναι γρήγορο και οι εξελίξεις άμεσες".

Για το αν μιλάμε ακόμα στην Ντόρτμουντ για τον Παπασταθόπουλο:

"Ναι, εννοείται. Και σε μένα το δεύτερο που μου είπαν στα αποδυτήρια ήταν "να ο δεύτερος Πάπας" γιατί οι Έλληνες είναι τρελοί".

Για τη Φράιμπουργκ που θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό:

"Η Φράιμπουργκ έχει έναν καλό προπονητή, παίζει σκληρό ποδόσφαιρο, όλες οι ομάδες που παίζουν στην έδρα τους δεν θέλουν να παίζουν εκεί γιατί είναι σκληρή έδρα και θα είναι ένα δύσκολο ματς για τον Ολυμπιακό".

Για τη Μπάγερν που πάντα ξεφεύγει από τις υπόλοιπες ομάδες:

"Η Μπάγερν είναι μια μεγάλη ομάδα. Εμείς προσπαθούμε το καλύτερο για να πάρουμε πολλούς βαθμούς όμως η Μπάγερν είναι πολύ δυνατή".

Για την πρόταση που είχε από την Ελλάδα:

"Το καλοκαίρι πριν πάω στην Ντόρτουντ είχα πρόταση από μια ομάδα Β' Γερμανίας, μια από το εξωτερικό και μια από την Ελλάδα. Αλλά όταν σε παίρνει η Ντόρτμουντ δεν το σκέφτεσαι".

Ο Αντώνης Παπαδόπουλος μίλησε στο The Show Must Go On:

Keywords
Τυχαία Θέματα