ΠΑΟΚ: Υποψιασμένος και σοβαρός για την πρόκριση κόντρα στην Μπεϊτάρ

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην μάχη των προκριματικών του Conference League με το πρώτο εμπόδιο που θα πρέπει να υπερκεράσει να είναι αυτό της Μπέιταρ Ιερουσαλήμ (20.30, Novasports Prime).

Όλοι στην Τούμπα ευελπιστούν ότι το περυσινό κάζο του πρόωρου αποκλεισμού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν θα επαναληφθεί και πως αυτή την φορά η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα καταφέρει να φτάσει στους ομίλους

της διοργάνωσης πετυχαίνοντας και τις τρεις προκρίσεις που της είναι απαραίτητες.

Ο προπονητής του Δικεφάλου γνωρίζει εδώ και καιρό ποιες είναι οι αδυναμίες του ρόστερ που δεν καλύφθηκαν, οι απουσίες που έχει να αντιμετωπίσει -των τιμωρημένων Βιεϊρίνια και Αουγκούστο, στις οποίες προστέθηκε και ο τραυματίας Σάστρε- αλλά δήλωσε στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου ότι φέτος η ομάδα του προετοιμάστηκε καλά και πως πιστεύει ότι η δουλειά που έγινε στις προπονήσεις θα φανεί και στο γήπεδο.

Ο Ρουμάνος τεχνικός είπε επίσης πως πλέον δεν είναι τόσο…απόλυτος στον χρόνο που χρειάζεται ένας καινούργιος παίκτης του να μπει στην φιλοσοφία της ομάδας του, προαναγγέλλοντας στην ουσία ότι στην ενδεκάδα που θα παρατάξει θα βρίσκονται και «νέοι» στην ομάδα ποδοσφαιριστές.

Το πλάνο για την ενδεκάδα

Λογικά από τους παίκτες που αποκτήθηκαν αυτό το καλοκαίρι, αρκετοί θα είναι αυτοί που θα πάρουν φανέλα βασικού έστω και αν μπήκαν αργά στις προπονήσεις.

Τόσο ο Τόμας Κεντζιόρα, όσο και ο Ράχμαν Μπάμπα έχουν πιθανότητες να είναι στην ενδεκάδα. Ο Πολωνός να μοιάζει πιο πιθανό να ξεκινήσει στο δεξί άκρο της άμυνας του Δικεφάλου, την ώρα που στο αριστερό ο Ράφα Σοάρες ερίζει ακόμη και για την θέση του.

Στα στόπερ όλα δείχνουν ότι παρτενέρ του ο Έκονγκ θα είναι ο Κουλιεράκης, ενώ το δίδυμο των κεντρικών χαφ έχει εδώ και καιρό κλειδώσει, ελλείψει άλλων επιλογών με τους Τσιγγάρα και Σβαμπ. Φυσικά την εστία του Δικεφάλου θα την υπερασπιστεί ο Ντομινίκ Κοτάρσκι.

Στην τριάδα των μεσοεπιθετικών αυτοί που φαίνεται να έχουν σίγουρα φανέλα βασικού είναι ο Κωνσταντέλιας με τον Ζίβκοβιτς. Μια θέση παίζεται ανάμεσα σε Νάρεϊ και Τάισον, με τον Βραζιλιάνο να δείχνει πως συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει.

Στην κορυφή της επίθεσης δεν θα πρέπει να κάνει σε κανέναν εντύπωση το ενδεχόμενο να ξεκινήσει βασικός ο νεαρός Στέφανος Τζίμας αντί του Μπράντον Τόμας. Υπάρχει βέβαια στην αποστολή και ο Σαμάτα που έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση παρά το γεγονός ότι έχει μόνο λίγες ημέρες που προπονείται με την υπόλοιπη ομάδα.

Σήμερα θα φανεί αν οι χθεσινές δηλώσεις του Λουτσέσκου για τη χρησιμοποίηση παικτών που μόλις αποκτήθηκαν αφορούσε στον Τανζανό επιθετικό. Σε περίπτωση πάντως που ξεκινήσει ο Τζίμας αντί του Ισπανού, θα αποδειχθεί ότι έχουν ήδη από νωρίς διαταραχθεί οι ισορροπίες στην ιεραρχία των επιθετικών κρούσης του Δικεφάλου.

Ο Λουτσέσκου τόνισε ότι θέλει να δει την ομάδα του να παίζει κυριαρχικό ποδόσφαιρο να κρατά την μπάλα στα πόδια της. Ωστόσο φαίνεται πως σε αυτό το στάδιο η προσέγγιση του στο παιχνίδι μπορεί να είναι λιγότερο…δογματική, υπό την έννοια ότι αυτό που τον ενδιαφέρει περισσότερο είναι το αποτέλεσμα που θα δώσει στην ομάδα του προβάδισμα πρόκρισης και μόνο αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα