ΠΑΟΚ: Το rotation του Λουτσέσκου και η διαχείριση της κόπωσης

Η αποστολή του ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει αυθημερόν για τα Γιάννενα, μία απόφαση που έχει να κάνει και με τη διαχείριση των ποδοσφαιριστών μετά το μεγάλο ταξίδι που έκαναν για το μεσοβδόμαδο παιχνίδι με την Ελσίνκι.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ είναι το 4ο, στις πρώτες 5 αγωνιστικές του πρωταθλήματος που έρχεται μετά από ευρωπαϊκή αναμέτρηση από Πέμπτη σε Κυριακή γεγονός που αποτελεί πρόκληση και για τον Ραζβάν Λουτσέσκου για τον τρόπο που διαχειρίζεται το ρόστερ του και τους ποδοσφαιριστές του.

Με

μια σημαντική βέβαια διαφορά: στα καλοκαιρινά προκριματικά του Conference League τα must win ήταν τα παιχνίδια της Ευρώπης. Τώρα με τον ΠΑΟΚ να έχει πάρει μόλις 1 βαθμό στους δυο τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος, η αναμέτρηση στους Ζωσιμάδες έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σπουδαιότητα.

Το, μέχρι τώρα, ταμείο και οι αναντικατάστατοι

Έχει ενδιαφέρον πάντως ο τρόπος με τον οποίο ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησε να αλλάξει τον διακόπτη στο μυαλό των παικτών του και μετά από μια ευρωπαϊκή αναμέτρηση να τους μεταφέρει και πάλι πίσω στην ελληνική πραγματικότητα.

Η αλήθεια είναι ότι ο Ρουμάνος τεχνικός τα κατάφερε σε απόλυτο βαθμό στα δυο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, που έδωσε η ομάδα του στην Τούμπα και ενώ η υπόθεση πρόκριση στους ομίλους του Conference ήταν ακόμη ανοικτή. Σε αντίθεση με ότι συνέβη στον πρώτο εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΦΗ στην Κρήτη που ακολούθησε την θριαμβευτική επιστροφή του Δικεφάλου σε ομίλους διοργάνωσης της UEFA με την "τεσσάρα" επί της Χαρτς.

Με τον ΠΑΟΚ να δίνει κάθε Πέμπτη προκριματικό για το Conference ήταν λογικό ο προπονητής του να ανοίξει το rotation και να προχωρά σε πολλές αλλαγές σε κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος.

Δυο ήταν οι ποδοσφαιριστές που ήταν τόσο σημαντικοί για τον Λουτσέσκου που δεν μπήκαν στο rotation. Ο αναντικατάστατος κάτω από την εστία Ντομινίκ Κοτάρσκι και ο φορμαρισμένος Άντριγια Ζίβκοβιτς. Οι υπόλοιποι – άλλος λίγο, άλλος πολύ- μπήκαν σε διαδικασία διαχείρισης προκειμένου να αντέξουν στα συνεχόμενα παιχνίδια που είχε να δώσει η ομάδα τους.

Λειτούργησε το rotation στην αρχή του πρωταθλήματος

Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα ο Λουτσέσκου κράτησε στην ενδεκάδα μόλις 4 ποδοσφαιριστές σε σχέση με αυτούς που ξεκίνησαν στο 3-0 επί της Χάιντουκ, με το οποίο ο ΠΑΟΚ πέρασε στα πλέι οφ του Conference. Εκτός των Κοτάρσκι και Ζίβκοβιτς, ο Εκόνγκ και ο Σβαμπ ήταν που κράτησαν τη φανέλα του βασικού με τον Ρουμάνο τεχνικό να προχωρά σε 7 αλλαγές.

Στη νίκη επί της Κηφισιάς, μετά το πρώτο παιχνίδι με την Χαρτς ο 54χρονος προπονητής άλλαξε τους 6 από τους 11 βασικούς στην Σκωτία, κρατώντας και τους Κεντζιόρα (τον οποίο χρησιμοποίησε ως κεντρικό αμυντικό για να ξεκουράσει τον Εκόνγκ), Τσιγγάρα και Τάισον στο αρχικό του σχήμα.

Και ενώ όλα έδειχναν πως ο τεχνικός του Δικεφάλου βρήκε τη…συνταγή ήρθε η ήττα από τον ΟΦΗ στον αγώνα που ακολούθησε την θριαμβευτική εξασφάλιση μια θέσης στους ομίλους του Conference για να δείξει ότι τα συνεχόμενα παιχνίδια είναι μια δύσκολη και απαιτητική διαδικασία.

Με 6 βασικούς στο 4-0 επί των Σκωτσέζων στην Τούμπα να κρατούν την θέση του στην ενδεκάδα (Κοτάρσκι, Εκόνγκ, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας και Μπράντον) ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε χωρίς την ενέργεια προηγούμενων αγώνων και γνώρισε την πρώτη και μοναδική ως τώρα ήττα στη σεζόν.

Απέκτησε βάθος το ρόστερ του Δικεφάλου

Την Πέμπτη στην Φιλανδία ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με 5 αλλαγές στην ενδεκάδα του σε σχέση με το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη της περασμένης Κυριακής και αύριο στους Ζωσιμάδες αναμένεται και πάλι αντίστοιχα εκτεταμένο rotation.

Το θετικό για τον προπονητή του Δικεφάλου είναι ότι προστέθηκαν στο γκρουπ των ποδοσφαιριστών στους οποίους στηρίχθηκε το καλοκαίρι ποιοτικοί και έμπειροι παίκτες και το ρόστερ του απέκτησε σημαντικό βάθος. Το σίγουρο είναι ότι όλοι όσοι βρίσκονται στη διάθεση του Λουτσέσκου θα κληθούν κάποια στιγμή να βοηθήσουν καθώς μέχρι και τις παραμονές των Χριστουγέννων το πρόγραμμα του Δικεφάλου θα συνεχίσει να είναι ιδιαίτερα φορτωμένο.

Keywords
Τυχαία Θέματα