ΠΑΟΚ: Τα ρίσκα που πρέπει να πάρει στη ρεβάνς με την Μπεϊτάρ

Οι προπονήσεις του ΠΑΟΚ ενόψει του δεύτερου αγώνα απέναντι στην Μπεϊτάρ για τα προκριματικά του Conference League έχουν πολύ τακτική με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα κυρίως σε ότι αφορά στην επιθετική λειτουργία της ομάδας του.

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται καλό αποτέλεσμα στο Ισραήλ και ο πιο σίγουρος τρόπος να το πάρει είναι να σκοράρει γκολ,

κάτι που δεν κατάφερε στην Τούμπα. Όσο πιο νωρίς μάλιστα σκοράρει στην έδρα της Μπεϊτάρ τόσο πιο εύκολο θα γίνει το έργο του, καθώς οι Ισραηλινοί θα αναγκαστούν να βγουν μπροστά αφήνοντας εκτεθειμένους χώρους στα μετόπισθεν.

Η επιστροφή του Αουγκούστο και το πλάνο με τον επιθετικό

Στον άξονα η παρουσία του Ντόουγκλας Αουγκούστο θα είναι έτσι και αλλιώς σημαντική. Μάλιστα αν υπάρξει και αλλαγή στην κορυφή της επίθεσης τότε η διαφοροποίηση μπορεί να είναι και κομβική στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

Αν δηλαδή η τριάδα Σβαμπ- Κωνσταντέλιας- Μπράντον Τόμας, γίνει, για παράδειγμα, Αουγκούστο- Κωνσταντέλιας- Σαμάτα τότε λογικά η επιθετική λειτουργία του Δικεφάλου θα γίνει περισσότερο παραγωγική από τον άξονα, κάτι που δεν προέκυψε στον αγώνα της Τούμπας.

Αντί του Σαμάτα, που είναι δεδομένα ανέτοιμος, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο νεαρός Τζίμας αν και όπως όλα δείχνουν δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Ραζβάν Λουτσέσκου να πάρει το ρίσκο και να ρίξει στο παιχνίδι από την αρχή τον Τανζανό επιθετικό.

Ο σκοπός του σε μια τέτοια περίπτωση μοιάζει να είναι προφανής: να ξεκινήσει ο Σαμάτα, ο ΠΑΟΚ να προσπαθήσει να σκοράρει όσο ο Τανζανός έχει ενέργεια και αν τα καταφέρει να μπει είτε ο Τζίμας, είτε ακόμη και ο Μπράντον Τόμας, για να εκμεταλλευτούν τα κενά που θα δημιουργηθούν στην άμυνα των Ισραηλινών.

Η πιθανή παρουσία του Βιεϊρίνια και τα υπόλοιπα ερωτηματικά

Όπως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο εκτός του Αουγκούστο -που εξέτισε ποινή μιας αγωνιστικής στον 1ο αγώνα με την Μπεϊτάρ στην Τούμπα- να ξεκινήσει στην ενδεκάδα και ο Βιεϊρίνια, που ήταν επίσης τιμωρημένος. Η επιλογή του αρχηγού θα έχει περισσότερο να κάνει με την ανάγκη σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι να υπάρχει μια ακόμη προσωπικότητα στην ενδεκάδα του Δικεφάλου.

Ακόμη πάντως και αν δεν είναι ο Πορτογάλος που θα πάρει φανέλα βασικού, δύσκολα θα κρατήσει τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας του Δικεφάλου ο Τόμας Κεντζιόρα. Ο Πολωνός που δεν είχε πρόβλημα όταν η ομάδα του βρισκόταν σε φάση άμυνας, δημιουργικά δεν έδωσε και πολλά, σε αντίθεση με τον Ράχμαν Μπάμπα στην άλλη πλευρά του γηπέδου.

Ερωτηματικά φυσικά και υπάρχουν σε αρκετές θέσεις της ενδεκάδας. Ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο για παράδειγμα αν θα υπάρξει αλλαγή στην τριάδα των μεσοεπιθετικών που δεν κατάφερε να γίνει παραγωγική στο πρώτο παιχνίδι και αν ο Κάλεντ Νάρεϊ που ήρθε από τον πάγκο ξεκινήσει βασικός στο Ισραήλ.

Όπως και να έχει και σύμφωνα με όσα έδειξε η Μπεϊτάρ στην Τούμπα, αναμένεται και στην έδρα της θα δώσει το βάρος στην αμυντική της λειτουργία. Έτσι θα είναι κομβικό να παίξει ο ΠΑΟΚ πιο γρήγορα στην επίθεση του για να καταφέρει να διασπάσει την κλειστή άμυνα της. Το ζητούμενο θα είναι οι παίκτες του Δικεφάλου, να βρεθούν με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή και να δημιουργήσουν κινδύνους στην εστία των Ισραηλινών κάτι που δεν έκαναν στη Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ, Μπεϊτάρ,paok, beitar