ΠΑΟΚ: Με συνταγή Ιανουαρίου στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό παρά την απώλεια του Νάρεϊ

Για τον ΠΑΟΚ το ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό έχει μεγάλη βαθμολογική σημασία. Όχι ότι τα προηγούμενα τέσσερα των playoffs της Stoiximan Super League δεν είχαν. Όμως απέναντι στους πράσινους ο Δικέφαλος θα παίξει τις ελπίδες του -και δεν του έχουν απομείνει πολλές- για τη 2η θέση.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου θα κυνηγήσει μέχρι τέλους ένα καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία από την 4η θέση στην οποία

βρίσκεται τώρα.

Ακόμη και η 3η, σε συνδυασμό με την παρουσία της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet, όπου και όποτε γίνει αυτός, μπορεί να εξασφαλίσει στον ΠΑΟΚ το εισιτήριο για το Europa League. Ένα εισιτήριο που θα του δώσει όχι μόνο περισσότερες πιθανότητες να φτάσει μέχρι τη φάση των ομίλων μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης την επόμενη σεζόν, αλλά και μεγαλύτερη άνεση χρόνου για να υλοποιήσει τον προγραμματισμό του και να προετοιμαστεί για τα καλοκαιρινά ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Όπως και να έχει, ο ΠΑΟΚ αυτό το καλύτερο πλασάρισμα θα το κυνηγήσει μέχρι τέλους. Ωστόσο, για να έχει ελπίδες ώστε να κοιτάξει ψηλότερα θα πρέπει να νικήσει την Κυριακή τον Παναθηναϊκό.

Με συνταγή Ιανουαρίου στο ντέρμπι

Ο Λουτσέσκου είναι λογικό να ρίξει το βάρος στο ντέρμπι με τους πράσινους έχοντας στο μυαλό του τα τρία παιχνίδια που έδωσε μαζί τους στα τέλη του Γενάρη και στα οποία είδε την ομάδα του να κυριαρχεί.

Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρώτο από αυτά για το κύπελλο στην Τούμπα, εξασφαλίζοντας προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση, το οποίο επιβεβαίωσε μια εβδομάδα αργότερα, και νίκησε με το εμφατικό 3-0 στη Λεωφόρο για το πρωτάθλημα.

Παρά το γεγονός ότι από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στη σεζόν και τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί, ο προπονητής του Δικεφάλου περιμένει να δει από την ομάδα του την αποφασιστικότητα και το καθαρό μυαλό που έδειξε σε εκείνα τα συνεχόμενα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Άλλωστε, οι επιλογές του σε ό,τι αφορά τα πρόσωπα δεν πρόκειται να διαφοροποιηθούν την Κυριακή. Ο Λουτσέσκου θα στηριχθεί και πάλι στην ίδια τετράδα της άμυνας μπροστά από τον Κοτάρσκι, με την προϋπόθεση φυσικά να προλάβει το ντέρμπι ο Σάστρε.

Και πάλι ο Αουγκούστο θα είναι το σημείο αναφοράς στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Το πρόβλημα του Καλέντ Νάρεϊ, το οποίο τον έθεσε ουσιαστικά εκτός για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, αναγκάζει τον Λουτσέσκου να βρει μια λύση για τη μεσοεπιθετική γραμμή, στο πλάι των Ζίβκοβιτς - Κωνσταντέλια, οι οποίοι θα αγωνιστούν πίσω από τον επιθετικό κρούσης, είτε αυτός είναι ο Ολιβέιρα είτε ο Τόμας.

Το θέμα για τον Ρουμάνο τεχνικό είναι η ομάδα του να φανεί το ίδιο συνεπής και αγωνιστικά για να πάρει το τρίποντο της νίκης που το έχει ανάγκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΑΟΚ, Ιανουαρίου, Παναθηναϊκό, Νάρεϊ,paok, ianouariou, panathinaiko, narei