ΠΑΟΚ: Λουτσέσκου vs Παναθηναϊκός, κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

Ο ΠΑΟΚ δίνει ένα πολύ δύσκολο αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (31/03, 18:00, COSMOTESPORTS 2HD, MATCH CENTER SPORT24) με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να είναι για μια ακόμη φορά από τα κεντρικά πρόσωπα του ντέρμπι.

Η σχέση άλλωστε του 55χρονου τεχνικού με τους πράσινους είναι ιδιαίτερη και συχνά πυκνά τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον θορυβώδης.

Και αυτή η ιδιαιτερότητα δεν έχει μόνο να κάνει με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός

είναι η ομάδα απέναντι στην οποία ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει τις περισσότερες νίκες στην καριέρα του.

Στην θητεία του στην Ελλάδα ως προπονητής της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ ο Ρουμάνος τεχνικός έχει καταγράψει 15 νίκες, 6 ισοπαλίες και 7 ήττες σε 28 αναμετρήσεις. Οι νίκες που έχει πετύχει απέναντι στους πράσινους ξεπερνούν ακόμη και το άθροισμα των επιτυχιών που έχει πανηγυρίσει απέναντι στους άλλους δυο "μεγάλους" του κέντρου, την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Αήττητος για 9 σερί ματς από το 2016 μέχρι το 2022

Ο Λουτσέσκου μάλιστα είχε δημιουργήσει και ένα διόλου ευκαταφρόνητο νικηφόρο σερί, 9 συνεχόμενων επιτυχιών σε βάρος του Παναθηναϊκού, εντός και εκτός έδρας που ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2016, όταν ήταν ακόμη στην Ξάνθη μέχρι και τον Απρίλιο του 2022 ως προπονητής του ΠΑΟΚ, έχοντας λείψει για δυο σεζόν από την Ελλάδα.

Από την άλλη βέβαια, κάποιες από τις 5 μόλις ήττες που έχει υποστεί με τον ΠΑΟΚ από τους πράσινους ήταν σοβαρές, με πιο σημαντική από όλες αυτή στον τελικό του Κυπέλλου της περιόδου 2021-22, που ήταν και ο πρώτος χαμένος για τον Λουτσέσκου στον πάγκο του Δικεφάλου.

Εκείνος ο τελικός ήταν η απαρχή της μεταξύ τους κόντρας. Με τον 55χρονο προπονητή να έχει να λέει για τη διαιτησία του Λαόθ αλλά και τις αποφάσεις του Ισπανού Ρικάρντο Ντε Μπούργος Μπενγκοετσέα -του διαιτητή με τα πολλά ονόματα- που ήταν ο υπεύθυνος του VAR εκείνου του τελικού.

Από τότε η σχέση του Λουτσέσκου με τον Παναθηναϊκό συνέχισε να είναι έντονη, πάντα με επίκεντρο τη διαιτησία σε σημείο μάλιστα οι πράσινοι να του στείλουν τον περασμένο Φεβρουάριο και εξώδικο, γεγονός πρωτόγνωρο ακόμη και για τα δεδομένα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Όπως και να έχει, ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει σήμερα να συνεχίσει το αήττητο σερί που έχει δημιουργήσει στα τελευταία 5 παιχνίδια στην έδρα του Παναθηναϊκού. Ο ΠΑΟΚ θέλει να πάρει μια νίκη που θα αυξήσει την διαφορά του ενός βαθμού από τον αντίπαλό του και θα του δώσει το δικαίωμα να διεκδικεί με πολλές αξιώσεις το πρωτάθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα