Παναθηναϊκός: Ο Κώτσιρας επιστρέφει και διεκδικεί τη θέση του στο μεγάλο ματς του "Βικελίδης"

Στα λιγοστά θετικά που άφησε πίσω της η -υπό του μετρίου- πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στα playoffs και το ισόπαλο 1-1 της περασμένης Κυριακής (13/3) με την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, ήταν η εμφάνιση του Γιάννη Κώτσιρα, ο οποίος μπήκε αλλαγή στο 59ο λεπτό και βοήθησε σημαντικά στο να "τακτοποιηθεί" πολύ περισσότερο το τριφύλλι μέσα στο γήπεδο και να κλείσουν τα κενά στη δεξιά

πλευρά της πράσινης άμυνας.

Χωρίς να κάνει κάτι το εντυπωσιακό, σίγουρα κατέθεσε στο διάστημα που αγωνίστηκε μεγαλύτερη ενέργεια από τον Φακούντο Σάντσες (ο οποίος έδειξε "σκασμένος" απ’ τα σερί ματς), είχε περισσότερα ανεβάσματα με την μπάλα απ’ τη δεξιά πτέρυγα κι έδειξε μία αρκετά ισορροπημένη εικόνα και στο ανασταλτικό σκέλος.

Η 36λεπτη συμμετοχή του 28χρονου δεξιού μπακ στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, ήταν μόλις η δεύτερη τον τελευταίο ενάμισι μήνα (μετά τα 16 λεπτά του ως αλλαγή στο Αγρίνιο), έχοντας ξεκινήσει για τελευταία φορά βασικός στον εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης (27/1, 0-1), όπου αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο λόγω μυϊκού τραυματισμού. Και είναι αλήθεια πως μετά από αρκετό καιρό έκανε σχετικά αισθητή την παρουσία του, δείχνοντας ικανός να διεκδικήσει ξανά τη θέση του στην πρώτη γραμμή των πλάνων του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τα επόμενα παιχνίδια της σειράς των playoffs.

Οι δυσκολίες προσαρμογής του

Σε κάθε περίπτωση, πάντως ο Κώτσιρας είναι μεταξύ των παικτών που έχουν αδικήσει τον εαυτό τους την εφετινή σεζόν... Έπειτα από μία εξαιρετική διετία στον Αστέρα Τρίπολης (απ’ τα συνολικά 4 χρόνια που φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της Αρκαδίας) -όντας διαρκώς στους κορυφαίους δεξιούς μπακ της Super League- συνάντησε αρκετές δυσκολίες στην προσαρμογή του πάνω στις πολύ μεγαλύτερες απαιτήσεις που γεννάει μία μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Πολύ "βαριά" η φανέλα άλλωστε και είναι εκατοντάδες οι περιπτώσεις παικτών στο παρελθόν, που δεν μπόρεσαν να το "σηκώσουν" αυτό το βάρος.

Ο ίδιος, εντούτοις, δεν στερείται προσόντων, ούτε βεβαίως "ξέχασε" το ποδόσφαιρο μέσα σε 7-8 μήνες. Σαφώς όμως χρειάζεται βελτίωση στο τακτικό κομμάτι, στη συνολική αμυντική συμπεριφορά του και στις επιλογές του.

Στην εκκίνηση της σεζόν πήρε μεμιάς τη φανέλα του βασικού, όμως υπήρχαν στιγμές που δεν απέφευγε τα "εύκολα" λάθη. Στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς έχασε μόνο δύο ματς λόγω Covid-19 (το εκτός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και το παιχνίδι με τον Ιωνικό στη Λεωφόρο), όμως αμέσως μετά επανήλθε παίζοντας σερί σε 7 αγώνες Κυπέλλου και πρωταθλήματος με καλές και κακές στιγμές. Το "εύκολο" πούλημα της μπάλας στα πρώτα λεπτά το εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ (ήττα με 1-0 στο ΟΑΚΑ), που οδήγησε στο γκολ του Σιμάνσκι μόλις στο 2’, αλλά και η συνολικά "δύσκολη" βραδιά που πέρασε στον συγκεκριμένο αγώνα, τον έφεραν στον πάγκο στο φινάλε του α’ γύρου και στην εκκίνηση του δευτέρου.

Έπαιξε ξανά βασικός στη ρεβάνς Κυπέλλου με το Βόλο στο Πανθεσσαλικό (0-0), όμως λίγες εβδομάδες μετά η επιστροφή του στο ίδιο γήπεδο τον "σημάδεψε" για το μεγάλο λάθος που έκανε στο 34’ γυρίζοντας την μπάλα προς τον Μπρινιόλι, δίχως να αντιληφθεί την κίνηση του Φαν Βέερτ, ο οποίος την έκλεψε κι έκανε το 1-0. Σε ένα σημείο όπου ο Παναθηναϊκός είχε κυριαρχήσει απόλυτα (μέχρι τη φάση του γκολ) στον αγωνιστικό χώρο...

Η στήριξη από τον Γιοβάνοβιτς

Παρά τη "γκέλα", την... γκρίνια και την σκληρή κριτική που δέχθηκε ο Κώτσιρας και τη δεδομένη απογοήτευσή του, ο Γιοβάνοβιτς τον στήριξε απόλυτα, προσπάθησε να αποφορτίσει το μυαλό του και τον διατήρησε βασικό στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, στο πρώτο ματς Κυπέλλου με την Αναγέννηση Καρδίτσας (όπου είχε ασίστ), στον αγώνα με τον Ιωνικό στη Νεάπολη και στο ματς με τον Αστέρα. Ο τραυματισμός του στον αγώνα με την πρώην ομάδα του στη Λεωφόρο (27/1) τον πήγε πολύ πίσω και τον άφησε εκτός από τα back-to-back ματς με ΟΦΗ (Ηράκλειο), ΠΑΟΚ (Τούμπα), Αναγέννηση (ρεβάνς στην Καρδίτσα), Λαμία (Λεωφόρο) κι Απόλλωνα Σμύρνης (Ριζούπολη), με τον Σάντσες να παίζει non-stop. Έπαιξε λίγο στην ήττα απ’ τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο (1-0), έμεινε στον πάγκο στους αγώνες με ΑΕΚ (3-0) και Ατρόμητο (2-0) και μπήκε... απρόσμενα στην πρεμιέρα των playoffs με την ΑΕΚ, όταν ο Σέρβος τεχνικός διαπίστωσε πως ο Φακούντο είχε αρχίσει πλέον να "σκάει" απ’ τα σερί ματς.

Τον βάζει πλέον σε σκέψεις

Κι αυτή ακριβώς η κόπωση του Αργεντινού μπακ, βάζει πλέον σε σοβαρές σκέψεις τον προπονητή του Παναθηναϊκού για το αν –στο συνολικό πλαίσιο των τουλάχιστον τεσσάρων αλλαγών που ετοιμάζει ενόψει "Βικελίδης"- θα κάνει ακόμη μία (και) στο δεξιό άκρο της άμυνας του Παναθηναϊκού, με επαναφορά του Κώτσιρα στο βασικό σχήμα.

Ο Έλληνας μπακ -στο μικρό δείγμα γραφής του αγώνα με την ΑΕΚ- έδειξε πως είναι πλέον "καλά", πιο έτοιμος αγωνιστικά και πνευματικά για να γυρίσει και να παλέψει για τη θέση του, σε μία περίοδο που έχουν... σφίξει τα γάλατα για τον Παναθηναϊκό. Το ζητούμενο πλέον είναι όποτε έρθει η επόμενη ευκαιρία του να δείξει την ποιότητα, τη διάρκεια και τη σταθερότητα που τον συνόδευαν ως "συστατική επιστολή" στην προηγούμενη διετία του στην Τρίπολη. Στα πόδια του είναι...

Keywords
Τυχαία Θέματα