Ολυμπιακός: Τα ελληνικά δεδομένα στην ερυθρόλευκη μεσαία γραμμή

Λίγες μέρες απομένουν για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στην Αυστρία. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει κρατήσει τις σημειώσεις του και βάσει αυτών που δούλεψε στο Μιλς θα πορευτεί τις επόμενες μέρες τόσο αγωνιστικά, όσο και μεταγραφικά.

Αυτή την στιγμή έχουν διαμορφωθεί κάποια δεδομένα στο ερυθρόλευκο ρόστερ και μένει να φανεί τις επόμενες μέρες πώς θα διαμορφωθεί τελικά, ανάλογα τις προσθήκες που θα γίνουν και φυσικά τις αποχωρήσεις παικτών που βρίσκονται στην προετοιμασία (π.χ. Ζινκερνάγκελ,

Πέπε).

Από τους 23 παίκτες που ταξίδεψαν στην Αυστρία (προστέθηκαν Κίνι - Ιμπόρα στην πορεία) οι 11 είναι Έλληνες, οι τρεις εκ των οποίων ερματοφύλακες. Το ελληνικό στοιχείο είναι εμφανές και στη μεσαία γραμμή των ερυθρόλευκων.

Ο Μπουχαλάκης και ο Ντόη

Στη θέση "6" υπάρχει ο Ανδρέας Μπουχαλάκης. Ο Κρητικός μέσος έχει χρησιμοποιηθεί συνολικά 110 λεπτά στα φιλικά κόντρα στη Σλοβάτσκο και τη Νόρτζελαντ. Σε άσκηση της προπόνησης της Κυριακής (16/7) χρησιμοποιήθηκε στον άξονα και φρόντιζε να μοιράζει το παιχνίδι των ερυθρόλευκων, μαζί με τον Ιμπόρα, ο οποίος προορίζεται για βασικός αμυντικός χαφ.

Ως επιλογή στο "6" λογίζεται και ο Ανδρέας Ντόη. Ο 20χρονος έχει δοκιμαστεί στα φιλικά και στην προετοιμασία και ως αμυντικό χαφ, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να θέλει έναν δυνατό ποδοσφαιριστή σε αυτή τη θέση και γι' αυτό άλλωστε προχώρησε και στην απόκτηση του Ιμπόρα.

Ο Φορτούνης, ο Λιάτσος και ο επιθετικός Μασούρας

Ο κυρίαρχος και απόλυτος δημιουργός της μεσοεπιθετικής γραμμής είναι ο Κώστας Φορτούνης. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αναμένεται και τη φετινή σεζόν να παίξει καταλυτικό ρόλο στο πλάνο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ο Φορτούνης αγωνίζεται κυρίως πίσω από τον επιθετικό, ενώ αρέσκεται στο να πηγαίνει στα πλάγια δίνοντας το απαραίτητο πλάτος που ζητάει ο Ισπανός προπονητής. Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων φροντίζει να δείχνει την ποιότητά του, ειδικά σε ασκήσεις που περιλαμβάνουν κυκλοφορία.

Ο πρωτάρης της φετινής προετοιμασίας είναι ο Χρήστος Λιάτσος. Ο 19χρονος μέσος είναι αρκετά ενθουσιώδης στις προπονήσεις, αλλά και στα λεπτά που έχει χρησιμοποιηθεί στα φιλικά παιχνίδια, του ταιριάζει να αγωνίζεται τόσο ως 8άρι, όσο και πιο μπροστά και θέλει να μπει... στο μάτι του Μαρτίνεθ.

Την λίστα των Ελλήνων της μεσαίας γραμμής μπορεί εν δυνάμει να συμπληρώσει ο Γιώργος Μασούρας. Ο 29χρονος είναι από τα πρόσωπα της προετοιμασίας μέχρι στιγμής, με τον Μαρτίνεθ να του δίνει διπλό ρόλο. Τοποθετείται μεν στα επιθετικά άκρα, ωστόσο συγκλίνει αρκετά προς τον άξονα, παίζοντας περισσότερο ως περιφερειακός. Ο Ισπανός τον έχει δοκιμάσει και ως κεντρικό επιθετικό και είναι κάτι που έχει στο μυαλό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός,olybiakos