Πυροσβεστική: “Καλύτερη η εικόνα στον Κουβαρά” – Προσαγωγή 32χρονου υπόπτου – Οι φλόγες κάλυψαν 12 χλμ σε δύο ώρες

Νέα, έκτακτη ενημέρωση από την Πυροσβεστική για την φωτιά που μαίνεται από το πρωί στον Νέο Κουβαρά Αττικής. Οι δηλώσεις έγιναν από τον εκπρόσωπο τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, στις εγκαταστάσεις του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και σύμφωνα με τον αντιπύραρχο, Γιάννη Αρτοποιό, η εικόνα από το πύρινο μέτωπο είναι πολύ βελτιωμένη, ενώ οι φλόγες κάλυψαν 12 χιλιόμετρα μέσα σε δύο ώρες, λόγω της έντασης των ανέμων.

Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού, ο οποίος σύμφωνα με υποδείξεις, προκάλεσε την πυρκαγιά στην περιοχή,

με πληροφορίες του TheToc να αναφέρουν πως πρόκειται για 32χρονο Ρουμάνο.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 210 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 68 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν δέκα αεροσκάφη, έξι ελικόπτερα. Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει προσωπικό 20 ατόμων ως πεζοπόρα τμήματα και το Λιμενικό τέσσερα φουσκωτά που με τη βοήθεια δύο ακόμη αλιευτικών περιπολούν στην ακτογραμμή Παλαιάς Φώκαιας για ενδεχόμενη επέμβασή τους. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των εθελοντών, ενώ ισχυρές δυνάμεις έχει διαθέσει, η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ και η Περιφέρεια Αττικής.

Οι φλόγες προκάλεσαν υλικές ζημιές, με τον κ. Αρτοποιό να επισημαίνει ότι εκδόθηκαν πέντε μηνύματα 112, είτε προειδοποιώντας τους κατοίκους για την εξέλιξη της φωτιάς, είτε στέλνοντας εντολή εκκένωσης.

Πυροσβέστες απεγκλώβισαν κατοίκους και τους μετέφεραν σε ασφαλή σημεία.

Τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές

Η Πυροσβεστική καλείται να διαχειριστεί συνολικά τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές: δύο στην Αττική, σε Νέο Κουβαρά και Δερβενοχώρια καθώς και στην Καλλιθέα Λουτρακίου και στο Καπαρέλι Βοιωτίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος επισήμανε ότι η πυρκαγιά στο Λουτράκι προκάλεσε υλικές ζημιές σε αρκετά σπίτια, με το 112 να στέλνει μήνυμα εκκένωσης των οικισμών Καλλιθέα, Πευκιάς και Ειρήνη και τους πυροσβέστες να απεγκλωβίζουν και σε αυτή την περίπτωση κατοίκους.

Μεγάλες είναι οι δυνάμεις κατάσβεσης σε όλα τα μέτωπα οι οποίες αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις πυρκαγιές, ενώ τα εναέρια μέσα θα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Πηγή: THE TOC

Keywords
Τυχαία Θέματα