Ολυμπιακός: Τα δυνατά στοιχεία που σημείωσε ο Μαρτίνεθ και η βελτίωση που χρειάζεται ενόψει της ρεβάνς του Βελγίου

Οι μέρες που διανύουμε είναι καυτές για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι κινούνται σε μεταγραφικούς ρυθμούς, καθώς περιμένουν τους Χεζέ και Μπρνιτς, βρίσκονται πολύ κοντά στον Ορτέγκα, παλεύουν τον Ακουοκού, ενώ δυνατά παίζει και ο Ελ Γκάζι. Πέρα από τα μεταγραφικά, υπάρχει και ένα σημαντικό παιχνίδι σε λίγες μέρες.

Οι Πειραιώτες έκαναν το πρώτο σημαντικό βήμα το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (12/8). Επικράτησαν 1-0 της Γκενκ στον πρώτο αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League

χάρη στο ταχύτατο γκολ του Κώστα Φορτούνη. Τώρα, θέλουν θετικό αποτέλεσμα και στο Βέλγιο την Πέμπτη (17/10, 21:00), προκειμένου να τσεκάρουν το εισιτήριο, όπου περιμένει η Τσουκαρίτσκι.

Τα στοιχεία που άρεσαν στον Μαρτίνεθ

Ο Ολυμπιακός έδειξε ορισμένα από τα θετικά στοιχεία που ήθελε να δει ο Μαρτίνεθ. Αυτά εντοπίζονται κυρίως στην ένταση και την μαχητικότητα. Οι ερυθρόλευκοι χρειάστηκε σε μεγάλα σημεία του αγώνα να "δουλέψουν" ανασταλτικά και να μην αφήσουν την Γκενκ να γίνει επικίνδυνη.

Η αλήθεια είναι πως τα κατάφεραν, καθώς εκτός από τα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι Βέλγοι παρήγαγαν λίγες ευκαιρίες, με την άμυνα του Ολυμπιακού να παίζει δυνατά, να είναι συγκεντρωμένη και να μην αφήνει τις γραμμές της να "διαρραγούν" εύκολα. Είδε από ποδοσφαιριστές, όπως για παράδειγμα ο Ρέτσος, να βάζουν τα πόδια τους στη φωτιά και να δείχνουν τεράστια θέληση.

Παράλληλα, οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν, όποτε τους επετράπη, ένα πιο άμεσο παιχνίδι και ήθελαν να εκμεταλλευτούν κενά των αντιπάλων. "Μου άρεσε πάρα πολύ το αγωνιστικό πνεύμα της ομάδας, το γεγονός ότι παλέψαμε, η προσωπικότητα και η ομαδικότητα που είχαμε" σχολίασε συγκεκριμένα ο Ισπανός προπονητής.

Πού χρειάζεται ο Ολυμπιακός βελτίωση

Η Γκενκ είναι μια σαφώς πιο έτοιμη ομάδα με περισσότερα επίσημα παιχνίδια στα πόδια της. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός μόλις την περασμένη Πέμπτη έδωσε το πρώτο ματς επίσημου χαρακτήρα και μάλιστα αυξημένης δυσκολίας. Οι ερυθρόλευκοι χρειάζονται βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς ενόψει του αγώνα του Βελγίου.

Ένα κομμάτι είναι οι μεταβιβάσεις. Ο Μαρτίνεθ θέλει από τους παίκτες του στο build up να αλλάζουν την μπάλα με μεγαλύτερη ασφάλεια και να μην πέφτουν σε εύκολα λάθη, κάτι που συνέβαινε κυρίως στο πρώτο μέρους του παιχνιδιού στο Καραϊσκάκης.

Αυτό το γεγονός παραδέχθηκε και ο Ισπανός προπονητής στις δηλώσεις του: "Δεν μου άρεσε στο 1ο μέρος, από το 18' έως το 30', που ήμασταν αρκετά χαλαροί με την μπάλα και κάναμε λάθος πάσες. Ήταν κρίμα, γιατί από την ανακρίβεια στις μπαλιές, χάσαμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε καλύτερες φάσεις απέναντι σε έναν αντίπαλο πολύ πιο φορμαρισμένο από εμάς".

Ο Ολυμπιακός, επίσης, χρειάζεται να δείξει στη ρεβάνς του Βελγίου μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή. Δηλαδή, να μην χάνει την συγκέντρωσή του στο αμυντικό κομμάτι , ώστε να μην επιτρέπει στην Γκενκ να αποκτήσει την υπεροχή που είχε στα τελευταία λεπτά, που λίγο έλειψε να του κοστίσει.

Την ίδια διάρκεια θα πρέπει να δείξει και στο επιθετικό σκέλος, προκειμένου να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν. Πρόκειται για στοιχείο, το οποίο υπογράμμισε και ο Μαρτίνεθ: "Νομίζω ότι πρέπει να βελτιώσουμε πράγματα στο παιχνίδι μας, πρέπει να δώσουμε διάρκεια στις καλές στιγμές σε άμυνα και επίθεση. Είχε καλή ευκαιρία και ο Ζοάο. Είχαμε κλασικές ευκαιρίες, αλλά πρέπει να δώσουμε σταθερότητα στη διάρκειά μας".

Ο Μαρτίνεθ πήρε μία πρώτη γεύση για το πώς λειτουργεί η ομάδα του υπό πίεση και πλέον γνωρίζει πού θα συγκεντρωθεί πιο στοχευμένα, ώστε να καταστρώσει τα πλάνα του για το ματς κόντρα στην Γκενκ την ερχόμενη Πέμπτη στο Βέλγιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα