Ολυμπιακός: Ο στρατιώτης Αλεξανδρόπουλος ταιριάζει γάντι στα θέλω και το πλάνο του Μαρτίνεθ

Η πρώτη αποστολή για τον Ολυμπιακό εξετελέσθη. Οι ερυθρόλευκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Γκενκ στο Βέλγιο και πήραν το "εισιτήριο" για τα playoffs του Europa League, εκεί όπου περιμένει η σερβική Τσουκαρίτσκι. Πλέον, οι Πειραιώτες είναι ένα βήμα πιο κοντά τον βασικό, θερινό στόχο τους, την πρόκριση στους ομίλους της δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Λυτρωτής για τον Ολυμπιακό

ήταν ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος. Ο 21χρονος μέσος ήταν εκείνος που στο 90+6' πέτυχε το γκολ που έδωσε στην ομάδα του την πρόκριση. Χάρη στην επιμονή του, πίεσε, έκλεψε την μπάλα και με ένα ωραίο σουτ εκτός περιοχής, την έστειλε στα δίχτυα.

"Είμαι ο στρατιώτης του Μαρτίνεθ και έτοιμος να βοηθήσω παντού" δήλωσε ο νεαρός ποδοσφαιριστής αμέσως μετά την λήξη του αγώνα στην COSMOTE, με τον Ισπανό προπονητή να "απαντάει" λίγο αργότερα στη συνέντευξη Τύπου: "Το πιο όμορφο είναι ότι παραμένει πιστός και ότι δεν έχει αντίρρηση να παίξει όπου του ζητηθεί".

Η αλήθεια είναι πως το γκολ του Αλεξανδρόπουλου, το οποίο σημειωτέον είναι το τρίτο της καριέρας του και πρώτο ευρωπαϊκό, αποτέλεσε το... κερασάκι στην όλη του προσπάθεια στο παιχνίδι. Ο Μαρτίνεθ τον έριξε στο ματς στο 46'. Ήταν η πρώτη του κίνηση μετά το κακό πρώτο μέρος, με τον Ισπανό να πιστεύει πως ο νεαρός είναι ο ποδοσφαιριστής που χρειάζεται η ομάδα του, για να αλλάξει η κατάσταση.

Πέρασε στη θέση του Ζοάο Καρβάλιο και αγωνίστηκε αρχικά λίγο πιο μπροστά από τους Μαντί Καμαρά και Ιμπόρα. Αργότερα στο δεύτερο μέρος πήγε να παίξει για λίγο και στην αριστερή πλευρά της επίθεσης, με τον Φορτούνη να μεταφέρεται στο "10". Εν τέλει τελείωσε το παιχνίδι στο "8" μετά την είσοδο του Βρουσάι στη θέση του Καμαρά.

Ταιριάζει στο πλάνο του Μαρτίνεθ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, όπως και η πλειονότητα των προπονητών, θέλει ποδοσφαιριστές που έχουν την ικανότητα να αγωνιστούν σε πολλές θέσεις. Ο Ολυμπιακός έχει πολλά παραδείγματα από αυτούς, όπως είναι ο Μασούρας (εξτρέμ, φορ), ο Μπιέλ (εξτρέμ, δεκάρι) ή ο Κίνι (αριστερός και δεξιός μπακ), ενώ τέτοιον ρόλο πολυθεσίτη υιοθέτησε και ο Αλεξανδρόπουλος.

Μάλιστα, σε όλα τα σημεία του παιχνιδιού κόντρα στη Γκενκ τα πήγε περίφημα. Ήταν σχεδόν μέσα σε όλες τις φάσεις, έβγαλε κάθετες μπαλιές και γινόταν πιεστικός, όταν ο αντίπαλος είχε την κατοχή. Έτσι, πέτυχε και το γκολ του, χάρη στην πίεση ψηλά. Μην ξεχνάμε πως αυτά είναι από τα βασικά ζητούμενα του Μαρτίνεθ.

Ο Ισπανός θέλει ένταση, καλή κυκλοφορία, πίεση ψηλά και γρήγορη ανάκτηση της κατοχής. Ο Αλεξανδρόπουλος τα προσέφερε αυτά κόντρα στην Γκενκ και βοήθησε τον Ολυμπιακό να δείξει τα στοιχεία που θέλει να βλέπει ο Μαρτίνεθ. Τότε ήταν κιόλας που οι ερυθρόλευκοι πήραν τα ηνία του αγώνα, φτάνοντας εν τέλει στο γκολ της πρόκρισης, εκμεταλλευόμενοι και την αριθμητική υπεροχή τους.

Μία πρόκριση με μεγάλη σημασία

Πέρσι, η σεζόν ξεκίνησε για τον Ολυμπιακό με έναν αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα στα προκριματικά του Champions League. Αποτέλεσμα, το οποίο έφερε εξελίξεις, ενώ ήταν η αρχή για μία χρονιά μακριά από επιτυχίες για τους ερυθρόλευκους.

Φέτος, οι Πειραιώτες εκκίνησαν τις υποχρεώσεις τους με πρόκριση και με την εκπλήρωση μίας πρώτης αποστολής. Πρόκειται για κάτι που μπορεί να φέρει αυτοπεποίθηση και περισσότερη εμπιστοσύνη σε αυτό που χτίζει ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ από κοινού με τον Αντόνιο Κορδόν, ενόψει των επόμενων δοκιμασιών, με τους στόχους να είναι υψηλοί. Δηλαδή τρόπαια στην Ελλάδα και πορεία στην Ευρώπη.

Ο Ολυμπιακός του Ισπανού προπονητή τώρα "δημιουργείται" και χρειάζεται χρόνο και δουλειά. Ωστόσο, μία φράση του σκόρερ Αλεξανδρόπουλου φανερώνει όλη την αλήθεια: "Θέλουμε χρόνο και αυτός κερδίζεται με νίκες". Επομένως, η πρόκριση αυτή μπορεί να έχει μεγάλη αγωνιστική σημασία για τη συνέχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα