Ο Μέγας Αλεξανδρόπουλος πρόσφερε στον Ολυμπιακό πολλά περισσότερα από ένα γκολ και μία πρόκριση

Η ψυχραιμία που έδειξε φέρνοντας την μπάλα μπροστά του εκεί που ήθελε, στο χρονικό σημείο (95') που ήταν το ματς και στο χώρο του γηπέδου που βρέθηκε (στο ύψος της αντίπαλης μεγάλης περιοχής) ήταν σαν να πρόκειται για έμπειρο ποδοσφαιριστή. Το τελείωμά του δε, θύμισε σέντερ φορ. Ο μικρός εξελίχθηκε σε Μέγα Αλεξανδρόπουλο για τον Ολυμπιακό στο Βέλγιο, καθώς το τέρμα του ήταν σωτήριο, χαρίζοντας την πρόκριση στην πειραϊκή ομάδα στα playoffs

του Europa League.

Το συγκεκριμένο τέρμα του Αλεξανδρόπουλου, ήταν πολύ περισσότερα από ένα γκολ για τον Ολυμπιακό, καθώς προσφέρει άλλη αυτοπεποίθηση στον ίδιο και τους συμπαίκτες του ενόψει της συνέχειας της σεζόν, αλλά και τη δυνατότητα στον Μαρτίνεθ να δουλέψει περισσότερο σε πράγματα που χρειάζονται βελτίωση αγωνιστικά. Διότι, οι "ερυθρόλευκοι" δεν ήταν αυτοί που έπρεπε στο Βέλγιο και αυτό χρειάζεται να αλλάξει άμεσα.

Αυτό που έχει σημασία όμως τούτη την ώρα είναι πως ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Θα συνεχίσει στο Europa League εφόσον αποκλείσει την Τσουκαρίτσκι (στις 24 και 31 Αυγούστου, με το πρώτο ματς στο Καραϊσκάκης), αλλιώς θα βρεθεί Conference League. Ωστόσο, ο ξεκάθαρος στόχος είναι η παρουσία στους ομίλους του Europa League, όπου με τις κατάλληλες προσθήκες στο ρόστερ που θα γίνουν στη συνέχεια, οι "ερυθρόλευκοι" θα επιδιώξουν να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά στη διοργάνωση.

Ο Ολυμπιακός είχε σε καλή βραδιά στο Βέλγιο τον Αλεξανδρόπουλο που ήρθε από τον πάγκο, έκανε τη διαφορά, σκόραρε και πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την ερυθρόλευκη φανέλα, όπως τον Ρέτσο και σε αρκετά μεγάλο μέρος του ματς τον Ρόντινεϊ. Όμως, υπήρξαν και παίκτες που υστέρησαν σημαντικά, όπως ο Καρβάλιο, ο Μασούρας, ο Μπιελ, ενώ προβλήματα αντιμετώπισαν ο Φρέιρε, ο Κίνι και ο Ιμπόρα.

Όσο για τον Φορτούνη, είναι εμφανές πως θα πρέπει να αγωνιστεί στον άξονα και όχι στα πλάγια της επίθεσης. Όταν πέρασε πίσω από τον Αραμπί, στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα, ο Ολυμπιακός ήταν διαφορετικός, πιο απειλητικός, πιο πιεστικός, δημιουργώντας ευκαιρίες και φτάνοντας στο γκολ.

Ο Μαρτίνεθ προχώρησε σε μόλις μία αλλαγή στην ενδεκάδα, σε σχέση με εκείνους που είχαν ξεκινήσει στον πρώτο αγώνα με την Γκενκ, καθώς ο Ελ Κααμπί (έπαιξε για πρώτη φορά βασικός) πήρε τη θέση του Αραμπί. Παράλληλα, ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να διατηρήσει στην ενδεκάδα τον Καρβάλιο, αφήνοντας τον Μπιέλ στον πάγκο. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι και είχαν νωθρή εικόνα στο α' ημίχρονο.

Δεν απείλησαν την εστία της Γκενκ, δεν δημιούργησαν καν τελική ευκαιρία και δεν τους αισθάνθηκε ο Βαντερβούρντ. Ανασταλτικά, ο Ολυμπιακός δεν είχε προβλήματα στο πρώτο 25λεπτο, ενώ στη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Πέιντσιλ από τον Φρέιρε, στο ξεκίνημά της υπήρξαν διαμαρτυρίες από τους "ερυθρόλευκους" παίκτες προς τον Γερμανό διαιτητή Στίλερ ότι έγινε επιθετικό φάουλ στον Ελ Κααμπί.

Η πειραϊκή ομάδα στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε διαφορετική αγωνιστικά και ειδικά στο τελευταίο μισάωρο του αγώνα και σε αυτό βοήθησε και το γεγονός ότι ήταν με παίκτη παραπάνω στο γήπεδο. Αύξησε την πίεσή της, δημιούργησε ευκαιρίες, πέτυχε το τέρμα και ο Μαρτίνεθ πήρε πράγματα και τις αλλαγές που έκανε. Όμως, χρειάζεται να διορθωθούν κάποια πράγματα, τόσο στο επιθετικό κομμάτι όσο και ανασταλτικά και αυτό είναι εμφανές ότι θα γίνει, αφενός μεν μέσα από τη δουλειά αφετέρου δε μέσω της ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού.

Διότι, διαφορετικός θα είναι ο Ολυμπιακός με τον Έσε στα χαφ και τον Ορτέγκα αριστερά στην άμυνα εφόσον αποκτηθεί, όπως αλλιώς θα είναι αγωνιστικά με την απόκτηση κλασικών και ποιοτικών εξτρέμ αλλά και ενός ακόμη καλού σέντερ φορ.

Keywords
Τυχαία Θέματα