Ολυμπιακός: Ο Μπιανκόν που ανεβάζει στροφές και τα δύο παιχνίδια με τη β' ομάδα

Ένα από τα ζητούμενα για τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι η ισορροπία μεταξύ επίθεσης και άμυνας. Οι επιθετικές επιδόσεις του Ολυμπιακού δεν είναι παρόμοιες με αυτές στην άμυνα, με τον Ισπανό προπονητή να θέλει να βρει την "συνταγή" που θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Στο τελευταίο παιχνίδι των ερυθρόλευκων, κόντρα στην Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία (2-2) στο κέντρο της άμυνας τοποθετήθηκε ο Ντόη μαζί με τον Ρέτσο, εφόσον ο Νίκολας Φρέιρε ήταν τραυματίας.

Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός είναι πλέον

ιατρικά εντάξει και εκτός απροόπτου θα επιστρέψει στα πλάνα του Μαρτίνεθ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (22/10, 19:30).

Ο Μπιανκόν ανεβάζει στροφές για να βοηθήσει

Οι Ρέτσος και Φρέιρε έχουν πάρει μέχρι στιγμής τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής στο κέντρο της άμυνας, με τους Ντόη και Πορόσο να ακολουθούν στο rotation. Η τελευταία μεταγραφική προσθήκη του Ολυμπιακού ήταν ο Ζουλιάν Μπιανκόν, ο οποίος δεν θα αργήσει να διεκδικήσει και εκείνος χρόνο.

Ο Μπιανκόν ανεβάζει στροφές, προκειμένου να φτάσει στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας. Ο 23χρονος Γάλλος αμυντικός, ύψους 1,87μ, μπορεί να βοηθήσει ως κεντρικός αμυντικός, μία θέση που οι ερυθρόλευκοι φαίνεται να έχουν ανάγκη, αλλά και ως δεξιός μπακ.

Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και αν πιάσει αγωνιστικό ρυθμό τότε μπορεί να δώσει χρήσιμα στοιχεία στην άμυνα του Ολυμπιακού και να συνεισφέρει στην εξισορρόπηση που θέλει ο Μαρτίνεθ.

Το πρώτο δείγμα με την δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού

Ο Μπιανκόν, ο οποίος ανακάμπτει από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη την περσινή σεζόν, πήρε χρόνο συμμετοχής με τη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού Β'. Αγωνίστηκε για 60 λεπτά στην ήττα των ερυθρόλευκων με 3-2 από την Athens Kallithea και 86' στο 1-1 με τον Ιωνικό.

Στο παιχνίδι του Σαββάτου (13/10) κόντρα στους Νικαιώτες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όταν διαπληκτίστηκε έπειτα από επικίνδυνο μαρκάρισμα του Ιγκλέσιας στον Φαντιγκά. Ο Γάλλος αμυντικός έδειξε δυναμισμό, πως δεν είναι soft, αλλά και ένα είδους δέσιμο με την ομάδα του, ακόμη κι αν βρίσκεται για λίγο καιρό στους ερυθρόλευκους.

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος, ο Μπιανκόν έπαιξε και στις δύο αναμετρήσεις ως δεξιός κεντρικός αμυντικός, έχοντας στο πλευρό του τον Πέτρο Μπαγκαλιάνη. Ο 23χρονος Γάλλος βοήθησε στην κυκλοφορία της ομάδας του και ήταν ακριβής και ψύχραιμος στις μεταβιβάσεις του.

Αρκετές ήταν οι φορές που πήγαινε δυνατά στα μαρκαρίσματα, εκμεταλλευόμενος το κορμί του, ενώ κατά περιπτώσεις στα δύο αυτά παιχνίδια επιχείρησε να πάρει μέτρα κουβαλώντας την μπάλα, προκειμένου να προωθήσει το παιχνίδι της ομάδας του. Ο Μπιανκόν φαίνεται να έχει ικανότητες με την μπάλα στα πόδια και γι' αυτόν τον λόγο παίζει με μεγάλη ευχέρεια ως μπακ και ως στόπερ.

Το δείγμα είναι μικρό, όπως και το επίπεδο δυσκολίας, όμως ο Μπιανκόν δείχνει στοιχεία τα οποία μελλοντικά μπορούν να βοηθήσουν την πρώτη ομάδα των ερυθρόλευκων. Ο Ολυμπιακός πάντως χρειάζεται βοήθειες στην άμυνα και ο Γάλλος αμυντικός μπορεί να τις προσφέρει.

Keywords
Τυχαία Θέματα