Ολυμπιακός: Νέες αλλαγές στο ματς με την Καραμπάγκ έχοντας το βλέμμα και στον ΠΑΟΚ

Η εξίσωση που έχει μπροστά του ο Μίτσελ δεν είναι εύκολη. Από τη μία, ο Ολυμπιακός παίζει ένα από τα τελευταία του χαρτιά -αν όχι το τελευταίο- για την διεκδίκηση της τρίτης θέσης στον όμιλο στο παιχνίδι με αντίπαλο την Καραμπάγκ στο Μπακού στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Europa League, με προοπτική τα νοκ άουτ ματς του Conference

League.

Από την άλλη, ακολουθεί ο αγώνας των ερυθρόλευκων με τον ΠΑΟΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης στο οποίο η πειραϊκή ομάδα επιθυμεί διακαώς τη νίκη, καθώς έχουν στενέψει τα περιθώρια για απώλειες βαθμών στο πρωτάθλημα.

Ο Ισπανός τεχνικός, λοιπόν, θέλει να παρατάξει μία ανταγωνιστική ομάδα στο Αζερμπαϊτζάν, αλλά ταυτόχρονα να διατηρήσει και φρέσκους ορισμένους παίκτες ενόψει του αγώνα με τον δικέφαλο του Βορρά. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί με διαφορετική ενδεκάδα για 17ο παιχνίδι μέσα στην περίοδο.

Ο Μίτσελ θα αποφασίσει για το σύστημα και για τα πρόσωπα μετά την τελευταία προπόνηση στο Μπακού, αφού δει πρώτα σε τι κατάσταση βρίσκονται ο (προερχόμενος από θλάση) Μπα, ο (προερχόμενος από ίωση) Βρσάλικο, αλλά και ο Σισέ που έμεινε εκτός στο ματς με τον ΟΦΗ.

Επίσης, θα μπει στη ζυγαριά η επιβάρυνση που έχουν από τις αρχές της σεζόν, ο Εμβιλά (15 αγώνες και 1.177 λεπτά συμμετοχής), ο Ιν Μπομ Χουάνγκ (18 παιχνίδια και συνολικά 1.143 λεπτά) και ο Μπιέλ (16 ματς με Ολυμπιακό και Κοπεγχάγη και 1.313 λεπτά), ώστε να καταλήξει ο Ισπανός στις επιλογές του για τα χαφ και την επίθεση. Χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί, βέβαια, το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί πάλι ο Εμβιλά στις θέσεις των στόπερ, ανάλογα με την κατάσταση των Μπα και Βρσάλικο.

Μία σκέψη του Μίτσελ είναι ο Ολυμπιακός να παραταχθεί με σύστημα 3-5-2. Με τους Βρσάλικο (δεξιό στόπερ), Σισέ (κεντρικό στόπερ) και Μπα ή Παπασταθόπουλο (αριστερό στόπερ), τον Βρουσάι και τον Ρέαμπτσιουκ στα πλάγια, τον Εμβιλά ή τον Μπουχαλάκη, τον Ιν Μπομ Χουάνγκ και τον Κούντε στους κεντρικούς χαφ και στην κορυφή της επίθεσης τον Ουί Τζο Χουάνγκ και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά ή τον Μπιέλ.

Αν ο 59χρονος προπονητής κρίνει πως δεν πρέπει να ρισκάρει με τον Μπα που προέρχεται από μυϊκό τραυματισμό και δεν είναι απόλυτα έτοιμος ο Βρσάλικο, τότε θα υπάρξει αλλαγή του συστήματος με τετράδα στην άμυνα (4-4-2, ή 4-3-1-2). Και αν θελήσει να προφυλάξει κάποιους εκ των Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ και Μπιέλ θα διαφοροποιηθεί η κατάσταση στο κέντρο και στην επίθεση.

Σε αυτή την περίπτωση, κι αν ο Μίτσελ θελήσει να διατηρήσει φρέσκους και τους πέντε παραπάνω παίκτες ενόψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, τότε μία πιθανή σύνθεση θα είναι με τους Τζολάκη (ή Πασχαλάκη), Βρουσάι, Σισέ, Παπασταθόπουλο, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκη, Ντόι, Κούντε, Μασούρα, Αμπ. Καμαρά και Ουί Τζο Χουάνγκ.

Ωστόσο, σε ένα τόσο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι, το πιθανότερο είναι να προτιμηθεί μία ενδιάμεση λύση. Διότι, ο Ολυμπιακός θα χάσει μεγάλο μέρος από τη δύναμη του αν μείνουν στο πάγκο και ο Εμβιλά και ο Ιν Μπομ και ο Μπιέλ.

Όμως, όπως αναφέραμε και στον πρόλογο, όλα θα ξεκαθαρίσουν μετά την προπόνηση το απόγευμα στο Μπακού, τόσο για το σύστημα όσο και για τα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την ενδεκάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ολυμπιακός, Νέες, Καραμπάγκ, ΠΑΟΚ,olybiakos, nees, karabagk, paok