Australian Open: Και Τζόκοβιτς και Ρώσοι στη Μελβούρνη

Ρώσοι και Λευκορώσοι τενίστες θα μπορούν να πάρουν μέρος στο Australian Open 2023 ως ουδέτεροι ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτος αν καταφέρει να πάρει βίζα, δήλωσε την Τετάρτη (12/10) ο διευθυντής των αγώνων του πρώτου Major της χρονιάς, Κρεγκ Τάιλι.

Οι τενιστικές διοργανώσεις έχουν αποκλείσει τους Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες από τις διεθνείς ομαδικές διοργανώσεις, μετά την εισβολή

της Ρωσίας στην Ουκρανία ωστόσο τους επιτρέπουν να αγωνίζονται ατομικά στα τουρνουά, χωρίς την παρουσία σημαία δίπλα από τα ονόματά τους.

Μόνο το Wimbledon προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και απέκλεισε από τα μονά τις δύο εθνικότητες, κάτι που δεν έχει σκοπό να κάνει το Australian Open.

"Τη δεδομένη στιγμή, οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι μπορούν να παίξουν στο Australian Open 2023. Μοναδική διαφορά ότι δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν τη Ρωσία. Θα πρέπει να αγωνιστούν ως ανεξάρτητοι τενίστες υπό ουδέτερη σημαία. Αλλά είναι ευπρόσδεκτοι στην Αυστραλία" είπε ο Τάιλι.

Ο ισχυρός άνδρας του Australian Open, αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος δεν κατάφερε να αγωνιστεί στη φετινή διοργάνωση και η παρουσία του στη Μελβούρνη εξελίχθηκε σε μέγα φιάσκο, τόσο για την ίδια τη διοργάνωση όσο και για την Κυβέρνηση της Αυστραλίας.

Ο κάτοχος 9 τίτλων στην Αυστραλία, εκδιώχθηκε από τη χώρα καθ'ότι ανεμβολίαστος και μάλιστα του επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού από το νησί των καγκουρό μέχρι το 2025, αν και η νέα Κυβέρνηση της Αυστραλίας μπορεί να άρει αυτή την ποινή.

"Σε αυτή τη φάση, ο Νόβακ και η Κυβέρνηση θα πρέπει να δουλέψουν μαζί και εμείς θα ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Δεν είναι ένα θέμα που μπορούμε να ασκήσουμε πίεση. Είναι θέμα μεταξύ των δύο πλευρών και εμείς θα χαρούμε να τον καλωσορίσουμε ξανά στο Australian Open.

Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος έχασε επίσης το US Open λόγω του εμβολιασμού του, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι περίμενε «θετικά νέα» από τις αυστραλιανές αρχές.

Ωστόσο, η πρώην υπουργός Εσωτερικών της Αυστραλίας Κάρεν Άντριους, βουλευτής της αντιπολίτευσης, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι είναι αντίθετη στην άρση της απαγόρευσης του Τζόκοβιτς από την κυβέρνηση, λέγοντας ότι θα ήταν ένα "χαστούκι στο πρόσωπο" για τους Αυστραλούς που έχουν εμβολιαστεί.

Πηγή: Tennis24

Keywords
Τυχαία Θέματα
Australian Open, Τζόκοβιτς, Ρώσοι, Μελβούρνη,Australian Open, tzokovits, rosoi, melvourni