Ολυμπιακός: Η φθινοπωρινή κατάληξη των καλοκαιρινών φλερτ

Η φθινοπωρινή ωδή του SPORT24 στην καλοκαιρινή συντροφιά με τους πρωταγωνιστές των μεταγραφικών υποθέσεων και σεναρίων ολοκληρώνεται. Και έτσι, μετά την καταγραφή όσων βρέθηκαν στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ, της ΑΕΚ και ακολούθως του Παναθηναϊκού, το

τέταρτο μέρος περιλαμβάνει όσους παρουσιάστηκε να απασχολούν τον Ολυμπιακό.

Να τονιστεί πως καταγράφονται μόνο όσοι φιλοξενήθηκαν στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών για τουλάχιστον τρεις ημέρες, ξεκινώντας πάντα από την Πρωτομαγιά και προφανώς καταλήγοντας στην 31η Αυγούστου.

Γιουνές Μπελχαντά: Από τα πρώτα, χρονικά, σίριαλ. Τελείωσε οριστικά με τον 31χρονο Μαροκινο χαφ να υπογράφει τριετές συμβόλαιο με τη νεοφώτιστη στη Super Lig Ντεμίρσπορ, έναντι συνολικών απολαβών που προσεγγίζουν τα 6 εκατ. ευρώ.

Καμαλντίν Σουλεμανά: Περιζήτητο wonderkid. Τον περίμεναν στο Αμστερνταμ, κατέληξε στη Ρεν, η οποία και πλήρωσε 15 εκατ. ευρώ στη Νόρντζελαντ για ν’ αγοράσει τον 19χρονο Γκανέζο εξτρέμ.

Κάρλος Τζούνιορ: Τέλη Αυγούστου ο Βραζιλιάνος εξτρέμ πωλήθηκε από τη Σάντα Κλάρα στην Αλ Σαμπάμ της Σαουδικής Αραβίας έναντι 3 εκατ. ευρώ, με τον ίδιο να υπογράφει τριετές συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 4,5 εκατ. .

Ρις Νέλσον: Από τον χειμώνα κρατούσε η κολώνια με τον 21χρονο Αγγλο εξτρέμ, τελικά κατέληξε στο παρά πέντε της μεταγραφικής περιόδου δανεικός στη Φέγενορντ.

Μπάμπης Λυκογιάννης: Ο «Λύκο» παρέμεινε στην Κάλιαρι, μπαίνοντας πλέον στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Σοφιάν Φεγκουλί: Σε όλον τον κόσμο τον πρότεινε η Γαλατασαράι για να γλυτώσει από τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, τελικά όμως ο 31χρονος Αλγερινός εξτρέμ «έκατσε» στα 3,85 εκατ. ευρώ των απολαβών του παραμένοντας στην Πόλη.

Πέτερ Χάουγκε: Δανεικός στην Άιντραχτ, με υποχρεωτική (αν συμπληρωθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις) option αγοράς 9,5 εκατ. ευρώ παραχωρήθηκε ο 22χρονος Νορβηγός εξτρέμ.

Ζορζ Ενκουντού: Σταθερή αξία καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιρού ο Γάλλος εξτρέμ, παρέμεινε τελικά στο ρόστερ της Μπεσίκτας, όπως από τα τέλη Μαϊου είχε ξεκαθαρίσει στο SPORT24 ο υπεύθυνος του μεταγραφικού σχεδιασμού των πρωταθλητών Τουρκίας.

ΠΑΟΚ: Η φθινοπωρινή κατάληξη των μεταγραφικών φλερτ

Τζιανλουίτζι Μπουφόν: Στα 43 του, ο θρυλικός «Τζίτζι» επέλεξε να επιστρέψει στις ποδοσφαιρικές του ρίζες, κλείνοντας (;) την καριέρα του με τη φανέλα της Πάρμα.

Παϊτίμ Κασάμι: Η Βασιλεία έβγαλε στο «σφυρί» τον 29χρονο Ελβετό χαφ, εν τέλει όμως της έμεινε… αμανάτι, «τρέχοντας» πλέον τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Αλασανέ Εντάο: Ως το εκατομμύριο έφτασε να προσφέρει ο Ολυμπιακός για τον Σενεγαλέζο εξτρέμ αρχές Ιουνίου, αρχές Αυγούστου η Καραγκουμρούκ τον πούλησε στην Αλ Αχλί (Σ. Αραβία) έναντι 3 εκατ. ευρώ.

Λίνκολν: O 23χρονος Βραζιλιάνος επιτελικός μέσος παρέμεινε στη Σάντα Κλάρα, έχοντας ακόμη δύο χρόνια συμβολαίου.

Ρασίντ Γκεζάλ: Ζορίστηκε η Μπεσίκτας να τον αγοράσει μετά τον περυσινό δανεισμό του, τελικά όμως προσφέροντας 3 εκατ. ευρώ στη Λέστερ και τετραετές συμβόλαιο στον 29χρορνο Αλγερινό εξτρέμ (3+1) έναντι συνολικών απολαβών 11,5 εκατ. ευρώ, το κατάφερε.

Μάρκο Μπιζότ: Ο Βατσλίκ προσπέρασε στο βιράζ τον 30χρονο διεθνή Ολλανδό κίπερ, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλιο στη Ρεμς, με το γαλλικό club να καταβάλλει 5 εκατ. ευρώ για την αγορά του.

Φαμπιάνο: Και έμεινε στην Ομόνοια ο 33χρονος Βραζιλιάνος τερματοφύλακας και επέκτεινε για άλλα δύο χρόνια (ως το 2024) το συμβόλαιο του.

Ρομέν Ντελ Καστίγιο: Την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου ο 25χρονος Γάλλος εξτρέμ πωλήθηκε από τη Ρεν στην Μπρεστ έναντι 1,5 εκατ. ευρώ.

Ρομάν Μπίρκι: Ολο το καλοκαίρι η Ντόρτμουντ προσπαθούσε να ξεφορτωθεί το τεράστιο συμβόλαιο του Ελβετού τερματοφύλακα, χωρίς όμως επιτυχία, αφού παρέμεινε στο ρόστερ της.

Κώστας Μανωλάς: Πιθανότατα το μεγαλύτερο σίριαλ του καλοκαιριού. Ο γαμπρός ήθελε (Μανωλάς), η νύφη επίσης (Ολυμπιακός), ο πεθερός όμως (Νάπολι) δεν κάμφθηκε και σε συνδυασμό με διάφορά εξωγενή που έπαιξαν ρόλο (μη πώληση Σεμέδο), ο 30χρονος στόπερ παρέμεινε στο «Μαραντόνα». Μέχρι τις επόμενες μεταγραφικές περιόδους…

Χοακίν Πικέρες: Τα 3,2 εκατ. ευρώ που έδωσε η Παλμέιρας στην Πενιαρόλ για μέρος των δικαιωμάτων του 23χρονου Ουρουγουανού αριστερού μπακ τελείωσαν τον όποιον ανταγωνισμό.

Ντένις Μπουάνγκα: Παρέμεινε στη Σεντ Ετιέν ο Γαλλο-γκαμπονέζος εξτρέμ.

Λιέλ Αμπάντα: Η Σέλτικ έδωσε 4 εκατ. ευρώ στην Μακάμπι Πετάχ Τίκβα εξασφαλίζοντας έτσι τον 20χρονο πολυσύνθετο επιθετικό και – κατά τους συμπατριώτες του – μεγαλύτερο ταλέντο του Ισραήλ στον 21ο αιώνα.

Σίντνεϊ Ταβάρες: Τον ουρανό με τ’ άστρα εμφανίζονταν πως ζητούσε ο 20χρονος Πορτογάλος χαφ, την ύστατη ώρα της μεταγραφικής περιόδου συμφώνησε – ως ελεύθερος – να μετακομίσει στην δεύτερη ομάδα της Πόρτο.

ΑΕΚ: Η φθινοπωρινή κατάληξη των καλοκαιρινών φλερτ

Κλάουντιο Ράμος: Ψάχτηκε για να βελτιώσει το επαγγελματικό του στάτους ο 30χρονος Πορτογάλος, παραμένει τελικά Νο2 στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων της Πόρτο.

Σέρτζιο Ρίκο: Εψαξε όλη την Ευρώπη για να βρει θέση βασικού ο Ισπανός κίπερ, οι υψηλότατες απολαβές του αποτέλεσαν το ανάχωμα και έτσι απλώς θα τις καρπώνεται συμπληρώνοντας την τριάδα των τερματοφυλάκων της Παρί.

Αλφόνς Αρεολά: Μόνο Premier League «έβλεπε» ο Γάλλος κίπερ, μόνο ομάδες της Premier League μπορούσαν να καλύψουν έστω μέρος των 8,4 εκατ. ευρώ (μεικτά) των ετήσιων απολαβών του και τελικά στην Premier League κατέληξε, δανεικός από την Παρί στην Γουέστ Χαμ, η οποία διατηρεί και option αγοράς στο τέλος της σεζόν.

Σέρχιο Εσκουδέρο: Προφανώς δεν βρήκε αυτό που ήθελε ο 32χρονος αριστερός μπακ και αυτό γιατί υπέγραψε απλώς μονοετές συμβόλαιο στην Γρανάδα.

Κριστιάν Παβόν: Παραμένει στην Μπόκα ο 25χρονος Αργεντινός εξτρέμ, μπαίνοντας αισίως στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Γιοχάν Μοχίκα: Εναντι 1,2 εκατ. ευρώ παραχωρήθηκε από την Τζιρόνα ο Κολομβιανός αριστερός μπακ. Κερδισμένη η Ελτσε, η οποία δεν έκανε χρήση του buyout των 2 εκατ. που είχε από τον περυσινό δανεισμό του Κολομβιανού, αγοράζοντάς τον τελικά (σχεδόν) με τα μισά.

Νικολάς Γκαβορί: Παραμένει στην Σταντάρ Λιέγης ο 26χρονος Γάλλος αριστερός μπακ, έχοντας ακόμη δύο χρόνια συμβολαίου.

Εντμίλσον Τζούνιορ: Τα κοντά 4 εκατ. ευρώ που εισπράττει ετησίως στην Αλ Ντουχαήλ ο Βέλγος εξτρέμ (με συμβόλαιο ως το 2024), λόγος ικανός για να παραμείνει στο Κατάρ.

Κλεμάν Γκρενιέ: Από τις πλέον αξιοπρόσεκτες παρουσίες στη λίστα των (ακόμη) ελεύθερων ο 30χρονος Γάλλος μέσος.

Μάρκους Εντουαρντς: Οι υπέρογκες απαιτήσεις της Γκιμαράες (+10 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του) κράτησαν στο ρόστερ της τον 23χρονο βιρτουόζο Αγγλο εξτρέμ, ο οποίος έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο.

Μοχάμεντ Σερίφ: Παραμένει στο ρόστερ της Αλ Αχλί ο 25χρονος Αιγύπτιος φουνταριστός, μπαίνοντας στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Αρκάντιους Ρέκα: Στην Σπέτσια παραχωρήθηκε ο διεθνής Πολωνός αριστερός μπακ, με την Αταλάντα να εισπράττει 2,5 εκατ. ευρώ στο τέλος της επόμενης σεζόν, τιμή που ορίστηκε ως υποχρεωτικό buyout.

Λούκας Ολάσα: Πάρα τον φημολογούμενο χορό μνηστήρων, ο 27χρονος Ουρουγουανός αριστερός μπακ-χαφ παρέμεινε στη Βαγιαδολίδ (Σεγούντα), ανανεώνοντας μάλιστα το συμβόλαιο του ως το 2025.

Τζορτζ Μπάλντοκ: Τα 10 εκατ. ευρώ που αξίωνε η Σέφιλντ αντίτιμο υπερβολικό και έτσι ο 28χρονος δεξιός μπακ παραμένει στις «λεπίδες» και, πλέον, στην Championship με συμβόλαιο ως το 2025.

Ντεζουάν Τζόουνς: Παραμένει στο ρόστερ της New England Revolution ο 24χρονος πασπαρτού ακραίος μεσοαμυντικός.

Γιαν Κόουτο: Στην Μπράγκα παραχωρήθηκε δανεικός για έναν χρόνο από τη Μάντσεστερ Σίτι 19χρονος Βραζιλιάνος δεξιός μπακ.

Η φθινοπωρινή κατάληξη των καλοκαιρινών πρωταγωνιστών του Παναθηναϊκού

Ζαϊντού: Παραμένει στο ρόστερ της Πόρτο ο Νιγηριανός αριστερός μπακ-χαφ.

Φαϊτού Μαουασά: Στην Μπριζ παραχωρήθηκε από τη Ρεν έναντι 4 εκατ. ευρώ ο 23χρονος Γαλλοκονγκολέζος αριστερός μπακ-χαφ ακριβώς στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Φαμπρίτσιο Ανχιλέρι: Παραμένει στη Ρίβερ Πλέιτ ο 27χρονος Αργεντινός αριστερός μπακ, έχοντας δύο ακόμη χρόνια συμβολαίου.

Λούκας Πιτόν: Παραμένει στην Κορίνθιανς ο 20χρονος Βραζιλιάνος αριστερός μπακ, μπαίνοντας πλέον στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του.

Φρεντερίκ Γκιλμπέρ: Την Στρασμπούρ προτίμησε ο 26χρονος Γάλλος δεξιός μπακ, παραχωρούμενος εκ νέου δανεικός για την επόμενη σεζόν από την Αστον Βίλα.

Αμπντού Χαρουί: Στη Σασουόλο έδωσε η Φορτούνα Σιτάρντ τον 23χρονο Ολλανδό-μαροκινό χαφ η Φορτούνα Σιτάρντ, αποδεχόμενη πρόταση δανεισμού και υποχρεωτικής option αγοράς 3 εκατ. ευρώ στο τέλος της σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα