Ολυμπιακός, φάκελος προπονητής: Αυτοί που απασχολούν και οι προτεινόμενοι

Ο Ολυμπιακός θέλει μέσα στις επόμενες δύο – τρεις εβδομάδες να κατασταλάξουν στον καινούργιο προπονητή που θα εμπιστευτούν για την επόμενη μέρα της πειραϊκής ομάδας, ο οποίος θα αναλάβει δουλειά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

Η διοίκηση των ερυθρολεύκων, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκεται σε επαφές και διαπραγματεύσεις με τουλάχιστον τέσσερις – πέντε τεχνικούς, ενώ παράλληλα προτείνονται καθημερινά και άλλοι, καθώς

πλησιάζουμε προς το φινάλε των πρωταθλημάτων.

Οι προπονητές που έχουν μπει στο "μικροσκόπιο"

Υπάρχουν προπονητές που είναι ελεύθεροι, άρα οι συζητήσεις μπορούν να γίνουν πιο άνετα, όμως υπάρχουν και τεχνικοί που εργάζονται αυτή τη στιγμή σε άλλες ομάδες, λήγουν τα συμβόλαιά τους τον Ιούνιο και θέλουν τον χρόνο τους μέχρι να αποφασίσουν.

Ο Ουκρανός Σεργκέι Ρεμπρόφ, για παράδειγμα, ο οποίος τον Ιούνιο θα κλείσει τα 49, είναι στον πάγκο της Αλ Αϊν και αποδεσμεύεται τον επόμενο μήνα. Ο Ιταλός Τζενάρο Γκατούζο (45 ετών) από την άλλη, είναι ελεύθερος. Όπως ελεύθερος είναι ο Ολλανδός Άλφρεντ Σρέντερ (50 ετών), όχι όμως και ο Αργεντινός Ντιέγκο Μαρτίνες (44 ετών) ο οποίος εργάζεται στην Τίγκρε. Βέβαια, αυτό δεν εμποδίζει τις βολιδοσκοπήσεις.

Οι τέσσερις παραπάνω προπονητές απασχολούν τον Ολυμπιακό, έχουν μπει στο "μικροσκόπιο" και εξετάζονται όλα τα δεδομένα καθώς ο καθένας προέρχεται από διαφορετική σχολή, ενώ υπάρχουν και άλλοι που ενδιαφέρουν.

Ορισμένες περιπτώσεις είναι αρκετά πιο δύσκολες για διάφορους λόγους όπως, για παράδειγμα, του Αργεντινού Μαρσέλο Γκαγιάρδο (47 ετών) ο οποίος έχει δεχτεί κρούσεις από ομάδες από μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Οι προπονητές που έχουν προταθεί στους ερυθρόλευκους

Όσο για εκείνους που έχουν προταθεί στους ερυθρόλευκους, μέσω γραφείων μάνατζερ, είναι αρκετοί. Μεταξύ των οποίων, από τους Ισπανούς Πέπε Μπορδαλάς, Άντονι Ιραόλα, Ντιέγκο Μαρτίνεθ μέχρι τον Άγγλο Στίβεν Τζέραρντ, τον Αμερικανό Τζεσέ Μαρς, τον Πορτογάλο Μπρούνο Λάζε και τον Γάλλο Ρούντι Γκαρσιά.

Και όσο πλησιάζουμε στον Μάιο θα προτείνονται συνεχώς και άλλα ονόματα προπονητών, οι οποίοι ναι μεν δεσμεύονται με συμβόλαιο αλλά, είτε οι ομάδες δεν θα θέλουν να συνεχίσουν μαζί τους είτε οι τεχνικοί θα επιθυμούν να αλλάξουν περιβάλλον.

Το ζητούμενο όμως είναι τι θα αποφασίσει ο Ολυμπιακός, που θα καταλήξει τελικά και το κυριότερο είναι να γίνει η κατάλληλη επιλογή, με βάση τις ανάγκες της πειραϊκής ομάδας αυτή τη στιγμή καθώς χρειάζεται να χτιστεί κάτι καινούργιο και δυνατό.

Keywords
Τυχαία Θέματα