Ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει τη δουλειά του στο Περιστέρι, χωρίς να... λοξοκοιτάει στην OPAP Arena

Στο γήπεδο (Δημοτικό Περιστερίου) όπου έκλεισε και πέρσι τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Stoiximan Super League και διατήρησε "ζωντανές" τις ελπίδες του για την είσοδό του στην ευρώ-τετράδα, όταν κυνηγούσε την ΑΕΚ και τον Άρη, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει απόψε (12/3, 19:00, Novasports

Prime, Live SPORT24) για να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο, αυτή τη φορά ως εν δυνάμει διεκδικητής του εφετινού τίτλου.

Απέναντι σε μία ομάδα που τους έβγαζε το... λάδι παραδοσιακά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχει βρει το "κουμπί" της, ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει πρώτη απ’ όλα τη δική του "δουλειά", φτάνοντας στην 9η εφετινή εκτός έδρας νίκη του σε 13 αγώνες, χωρίς να ρίχνει... λοξές ματιές προς την OPAP Arena και το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

Αυτό ήταν και το πρώτο που ζητούσε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς απ’ τους παίκτες του απ’ το πρωί της Πέμπτης (9/3), όταν πλέον η ΑΕΚ με τη νίκη της επί του Ατρόμητου, προσπέρασε τον Παναθηναϊκό στο βαθμολογία κατά ένα βαθμό (59-58).

Ούτως ή άλλως ο Σέρβος τεχνικός, όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα, γνωρίζει πως ο εφετινός τίτλος δεν θα κριθεί απόψε, αλλά στο μίνι-μαραθώνιο των 10 αγωνιστικών που ακολουθεί στα playoffs, όμως είναι πολύ σημαντικό για το "τριφύλλι" να μην μπει στους αγώνες κατάταξης έχοντας ξοδέψει άλλους βαθμούς.

Και γι’ αυτό το βασικό ζητούμενο είναι να περάσει με νίκη απόψε (κι) απ’ το Περιστέρι και να μπει σε άλλη διάθεση και... φόρα στα playoffs, ανεξαρτήτως αν θα προσπεράσει ξανά την ΑΕΚ μετά το ντέρμπι στην OPAP Arena ή θα παραμείνει έναν βαθμό πίσω απ’ τους "κιτρινόμαυρους".

Σάρλια και μία θέση στον άξονα

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Σέρβος τεχνικός δεν προτίθεται να κάνει πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα των "πράσινων" σε σχέση με τον αγώνα της περασμένης Δευτέρας (6/3) κόντρα στον Παναιτωλικό, έχοντας σταθεροποιήσει το βασικό κορμό του και την πρώτη γραμμή των επιλογών του ενόψει των playoffs.

Η μία αλλαγή θα είναι... αναγκαστική, με τον Ζβόνιμιρ Σάρλια να παίρνει τη θέση του τιμωρημένου Μπαρτ Σένκεφελντ, στο πλευρό του Χόρντουρ Μάγκνουσον.

Από εκεί και πέρα "παίζεται" μία θέση στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ανάμεσα στον Λάζλο Κλεϊνχέισλερ και τον Άνταμ Τσέριν, δεδομένης και της πρόθεσης του Γιοβάνοβιτς να φέρει κάποια στιγμή τον Ούγγρο μεσοεπιθετικό και πιο "εσωτερικά" στο γήπεδο.

Στο δίδυμο των κεντρικών μέσω ο Ρουμπέν Πέρεθ έχει 6 κίτρινες και είναι στο όριο, όμως παρά τη δεδομένη "ανησυχία" για μία 7η κάρτα που θα του στερούσε την παρουσία του στα δύο πρώτα παιχνίδια των αγώνων κατάταξης, δύσκολα δεν θα πάρει ξανά φανέλα βασικού.

Το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει στην ενδεκάδα, έχοντας λίγο πιο μπροστά του ως "8άρι τον Δημήτρη Κουρμπέλη και ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί ο αγώνας, να πάρει τη θέση του ένας εκ των Κλεϊνχέισλερ ή Τσέριν (ανάλογα με το ποιος εκ των δύο θα μείνει αρχικά στον πάγκο).

Σταθερές οι υπόλοιπες θέσεις

Οι υπόλοιπες θέσεις είναι λίγο-πολύ "κλειδωμένες". Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα ξεκινήσει για 26ο σερί ματς (ο μοναδικός "πράσινος" που δεν έχει χάσει ως τώρα ούτε δευτερόλεπτο στο πρωτάθλημα), ενώ οι Γιάννης Κώτσιρας και Χουάνκαρ θα πάρουν θέση στα δύο άκρα της άμυνας.

Οι Σεμπαστιάν Παλάσιος και Ντάνιελ Μαντσίνι θα ξεκινήσουν στα "φτερά" της επίθεσης, ενώ στην κορυφή αναμένεται να πάρει θέση ο Άντραζ Σπόραρ.

Στην "πράσινη" αποστολή επέστρεψε μετά από δύο αγώνες και ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς που ξεπέρασε τη θλάση α’ βαθμού στο δικέφαλο μηριαίο μυ, ενώ έμεινε εκτός για δεύτερο σερί ματς ο Μπερνάρ Ντουάρτε, λόγω της μικροεπέμβασης που έκανε μετά τον κολικό στο νεφρό.

Την 22μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για το αποψινό (12/3) παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Κώτσιρας, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Σάντσες, Πούχατς, Σάρλια, Μάγκνουσον, Πούγγουρας, Κουρμπέλης, Ρουμπέν, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κλεϊνχέισλερ, Μαντσίνι, Παλάσιος, Βέρμπιτς, Ιωαννίδης, Σπόραρ και Καμπετσής.

Keywords
Τυχαία Θέματα