Ο Παναθηναϊκός ψάχνει το 13ο τρίποντο της σεζόν για να κρατήσει τη διαφορά των δύο νικών απ’ την ΑΕΚ

Η Νεάπολη, πριν από ακριβώς μία εβδομάδα, ήταν το πρώτο στραβοπάτημα της εφετινής σεζόν (1-1 με τον Ιωνικό, σε ματς που όφειλε να έχει καθαρίσει νωρίτερα), αλλά κι ένα μεγάλο "μάθημα" για τον Παναθηναϊκό.

Το πόσο καλά το διάβασε όλος ο οργανισμός του θέλει να το (απο)δείξει στον αποψινό αγώνα με τον ΟΦΗ (21:30, COSMOTESPORTS 1HD, Live από το SPORT24) στο -full house για άλλη μία φορά φέτος- Απόστολος Νικολαΐδης στο πλαίσιο

της 15ης αγωνιστικής της Super League.

Στο φινάλε του 2022, το "τριφύλλι" καλείται να επιστρέψει στα τρίποντα και να διατηρήσει (μίνιμουμ) στις δύο νίκες την απόστασή του απ’ την ΑΕΚ (αλλά και στο +10 από τον ΠΑΟΚ και στο +12 από τον Ολυμπιακό), που θα έχει ολοκληρώσει το δικό της παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό με τον Βόλο, λίγο πριν ο Γκορτσίλας (διαιτητής και του περσινού αγώνα με τον ΟΦΗ στην Αθήνα) σφυρίξει για πρώτη φορά στη Λεωφόρο.

Σ’ αυτή την εβδομάδα που ακολούθησε, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς συζήτησε με ηρεμία μαζί με τους ποδοσφαιριστές του όλα όσα δεν λειτούργησαν σωστά στο ματς με τον Ιωνικό και περιμένει την αγωνιστική "αντίδρασή" τους στο αποψινό ματς, το οποίο θα είναι και το τελευταίο στο "σπίτι" λίγο πριν ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός ένα πολύ πιεστικό σερί με 5 "road games" σε Λιβαδειά, OPAP Arena, Πανθεσσαλικό, Ζωσιμάδες και Τούμπα σε πρωτάθλημα (3 ματς) και Κύπελλο (2 ματς).

Στο 100ό παιχνίδι του (υπαρχηγού) Μπαρτ Σένκεφελντ με τη φανέλα του "τριφυλλιού" απ’ τον Σεπτέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα, οι "πράσινοι" γνωρίζουν πως δεν πρέπει να έχουν άλλες απώλειες, προκειμένου να πάνε τουλάχιστον με το +6 στο μεγάλο ματς της 8ης Ιανουαρίου με την ΑΕΚ και να διατηρήσουν ένα ισχυρό προβάδισμα στην εκκίνηση του "διαβολομήνα" που ακολουθεί.

Βασικοί Σένκεφελντ και Σπόραρ

Ο Ολλανδός στόπερ επιστρέφει στο βασικό σχήμα του Παναθηναϊκού έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στη γάμπα που τον κράτησαν εκτός την περασμένη Τετάρτη (21/12) στο παιχνίδι με τον Ιωνικό.

Έτοιμος είναι πλέον κι ο Άντραζ Σπόραρ που αναμένεται να πάρει ξανά θέση στην κορυφή της επίθεσης (αντί του Φώτη Ιωαννίδη), ενώ ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς ξεπέρασε τη θλάση α’ βαθμού στον ορθό μηριαίο μυ και μπήκε στην αποστολή.

Το πιο πιθανό εντούτοις, είναι να μην ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, αλλά να έρθει ως μία πρώτη επιλογή απ’ τον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Όπερ σημαίνει πως σ’ αυτή την περίπτωση ο Γιώργος Βαγιαννίδης θα διατηρήσει τη θέση του στην ενδεκάδα και στο δεξί "φτερό" της επίθεσης, με τον Σεμπαστιάν Παλάσιος να παραμένει αριστερά και τον Μπερνάρ Ντουάρτε στο "10".

Στα χαφ ο Άνταμ Τσέριν θα είναι ο παρτενέρ του Ρουμπέν Πέρεθ στο δίδυμο του άξονα της μεσαίας γραμμής, ενώ την αμυντική τετράδα μπροστά από τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι θα συμπληρώσουν οι Γιάννης Κώτσιρας, Μπαρτ Σένκεφελντ, Χόρντουρ Μάγκνουσον, Χουάνκαρ.

Την 22μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αποψινό (28/12) αγώνα με τον ΟΦΗ στη Λεωφόρο συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Κουρμπέλης, Μάγκνουσον, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς, Σαβιέρ και Τερεζίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα