Ο Μαρτσουλιόνις κατήγγειλε απόπειρα δωροδοκίας πριν από τον τελικό του EuroBasket 1987

16:21 2/5/2021 - Πηγή: Sport 24

Σε μία πρωτοφανή καταγγελία προέβη ο Σαρούνας Μαρτσουλιόνις, μιλώντας σε ισπανικό περιοδικό για το EuroBasket 1987 (σ.σ.: η συνέντευξη αναδημοσιεύτηκε από γαλλική ιστοσελίδα). Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής αναφέρθηκε στη μονομαχία με την Ελλάδα, στον τελικό του ΣΕΦ, καταγγέλλοντας πως πριν από τον αγώνα αυτός κι οι συμπαίκτες του προσεγγίστηκαν από "κάποιους Έλληνες" με σκοπό τη δωροδοκία και την ήττα της Σοβιετικής Ένωσης.

Η ερώτηση που του έγινε για το θέμα ήταν η εξής: "Ισχύει ότι πριν από τον τελικό του '87, σας προσφέρθηκαν χρήματα από Έλληνες; Κι αν ναι, αυτό πόσο σας επηρέασε στον αγώνα;". Για να απαντήσει:

"Ναι, είναι αλήθεια αυτό! Κάποιοι Έλληνες μάς προσέγγισαν και προσέφεραν χρήματα. Φυσικά κανείς δεν τα δέχτηκε. Σε κάθε περίπτωση, από μόνο του αυτό το γεγονός και η πρόταση που έγινε, γέμισε αμφιβολίες το εσωτερικό της ομάδας μας. Το πρόβλημα υπήρξε από τη στιγμή που δεν το επικοινωνήσαμε και δεν το συζητήσαμε μεταξύ μας. Αν, δηλαδή ο προπονητής μας είχε κανονίσει μια συνάντηση και μας ρωτούσε τι σκεφτόμαστε για αυτή την πρόταση, θα είχαμε συντρίψει τους Έλληνες! Αντίθετα, δεν κάναμε τίποτα, ήμασταν σε σύγχυση και χάσαμε τον τελικό" και συνέχισε:

"Τώρα μπορώ να αστειεύομαι ότι είχαμε κι εμείς μια συμβολή στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν τίποτα. Οι Έλληνες βέβαια βελτίωσαν την φήμη τους όταν φώναζαν υπέρ της Λιθουανίας στον τελικό του 1995 που χάσαμε από τη Γιουγκοσλαβία (γέλια)".

Keywords
Τυχαία Θέματα