Μουντιάλ 2022, ΗΠΑ - Ουαλία: Οι "καυτοί" Πέπι και Μπέιλ θέλουν να οδηγήσουν την ομάδα τους στη νίκη

Η πρώτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου ρίχνει αυλαία με το παιχνίδι ανάμεσα στην ΗΠΑ και την Ουαλία (21/11, 21:00, ANT1, LIVE SPORT24). Οι δύο ομάδες θέλουν να αποκτήσουν το προβάδισμα σε έναν ανοιχτό όμιλο.

Πάμε να δούμε μερικά ενδιαφέροντα facts για τις δύο ομάδες με τη βοήθεια της Opta.

Αυτή είναι η πρώτη αναμέτρηση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ουαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Στις δύο συναντήσεις τους σε επίπεδο φιλικών οι ΗΠΑ δεν έχουν ηττηθεί, έχουν μία νίκη και μία ισοπαλία.

Οι ΗΠΑ προκρίθηκαν για 11η φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο και πρώτη φορά από το 2014, όταν είχαν αποκλειστεί από το Βέλγιο στη φάση των 16.

Συμπεριλαμβανομένης και της φετινής χρονιάς, μόνο το Μεξικό (17) έχει βρεθεί περισσότερες φορές από τις ΗΠΑ (11) σε τελική φάση Μουντιάλ μεταξύ των ομάδων της Νότιας και Κεντρικής Αμερικής. Οι ΗΠΑ έχουν προκριθεί στα νοκ-άουτ του Παγκοσμίου στις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες συμμετοχές τους (2002, 2010, 2014).

Οι ΗΠΑ έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία τους μόλις δύο φορές στα τελευταία 27 παιχνίδια τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ έχουν δεχθεί 46 γκολ. Από την άλλη, οι ΗΠΑ κράτησαν ανέπαφη την εστία τους στα τρία από τα πρώτα έξι τους παιχνίδια στο Μουντιάλ μεταξύ του 1930 και του 1950.

Σε 33 παιχνίδια στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι ΗΠΑ δεν έχουν λευκή ισοπαλία. Καμία ομάδα στην ιστορία δεν έχει τόσους αγώνες χωρίς έστω ένα 0-0.

ΗΠΑ - Ουαλία στη Stoiximan με Super Ενισχυμένες Αποδόσεις & Live Bet Builder!

Η παρουσία της Ουαλίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 έρχεται 64 χρόνια μετά την τελευταία συμμετοχή της σε Μουντιάλ το 1958. Είναι το μεγαλύτερο κενό μεταξύ των εμφανίσεων μίας χώρας στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η Ουαλία έφτασε στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην τελευταία της συμμετοχή το 1958. Αποκλείστηκε από τη Βραζιλία με ήττα 1-0, σ' ένα παιχνίδι που ο Πελέ σκόραρε το πρώτο του γκολ στο τουρνουά και έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Μουντιάλ (17 ετών, 239 ημερών).

Με τρία γκολ και τρεις ασίστ, ο 19χρονος Ρικάρντο Πέπι ήταν ο παίκτης των ΗΠΑ με τη μεγαλύτερη συμμετοχή σε γκολ στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ο Γκρεγκ Μπερχάλτερ θα γίνει ο πρώτος που θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ σε Μουντιάλ τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής. Ο Μπερχάλτερ είχε αγωνιστεί σε δύο παιχνίδια στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2002.

Ένας εκ των Γκάρεθ Μπέιλ και Άαρον Ράμσεϊ έχει σκοράρει ή έχει δώσει ασίστ σε εννέα από τα 13 γκολ της Ουαλίας στα τελευταία δύο μεγάλα τουρνουά της Ουαλίας στο Euro 2016 και Euro 2020.

Keywords
Τυχαία Θέματα