Λαμία - Παναιτωλικός 1-3: Ο Καρέλης υπέγραψε την επιστροφή στις νίκες μετά από 41 μέρες

Ο Παναιτωλικός παρατάχτηκε στο "Αθανάσιος Διάκος" απέναντι στην Λαμία χωρίς να έχει την καλύτερη δυνατή ψυχολογία αφού μετρούσε επτά σερί ματς χωρίς τρίποντο σε όλες τις διοργανώσεις, όμως το φινάλε άφησε χαμογελαστή την ομάδα του Αγρινίου.

Και αυτό γιατί επιβλήθηκε 3-1 χάρη σε δύο γκολ του Νίκου Καρέλη (ανέβηκε στην πρώτη θέση των σκόρερ με 9 γκολ) και ένα του Πέδρο στις καθυστερήσεις και πήρε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα μετά από τις 3 Οκτωβρίου (4-1

εκτός τον ΠΑΣ), με την Λαμία από την πλευρά της να γνωρίζει δεύτερη διαδοχική ήττα μετά το 0-5 από τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Το ματς

Το ματς στο "Αθανάσιος Διάκος" άρχισε με ιδανικές προϋποθέσεις για τον Παναιτωλικό αφού την πρώτη φορά που πάτησε με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή, άνοιξε το σκορ. Αυτό έγινε στο 7', με τον Ντίας επιτίθεται κατά μέτωπο και την κατάλληλη στιγμή να σερβίρει στον Καρέλη, ο οποίος με ψύχραιμο πλασέ με το αριστερό νίκησε τον Σαράνοφ (0-1).

Παρά την ψυχρολουσία η Λαμία δεν πτοήθηκε και πέντε λεπτά αργότερα έφτασε στην ισοφάριση με ένα προσωπικό γκολ. Ο Τζανδάρης βρήκε τον Ντε Βινσέντι εντός περιοχής και εκείνος από πλάγια θέση απέφυγε περίτεχνα αντίπαλο και νίκησε τον Ανέστη με δυνατό δεξί σουτ (1-1).

Μετά από το χορταστικό θέαμα στο πρώτο 15λεπτο, ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια, ωστόσο το ματς ξαναβρήκε ζωή λίγο πριν το ημίωρο, με τον Καρέλη να κερδίζει πέναλτι σε ανατροπή του από τον Ντε Βινσέντι (μετά από ωραία ενέργεια και πάσα του Ντίας) και τον ίδιο να γράφει το 2-1 στο 30ο λεπτό από την άσπρη βούλα, για να φτάσει τα 9 γκολ στο πρωτάθλημα και να ανέβει μόνος στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ.

Η Λαμία προσπάθησε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους να βρει την ισοφάριση και είχε μία καλή στιγμή με τον Τσιλούλη, χωρίς πάντως να τα καταφέρει, με την ομάδα του Αναστασίου από την πλευρά της να απειλεί με τρίτο γκολ στο 41' με τον Νταγκό αλλά τον Σαράνοφ να κάνει σπουδαία επέμβαση με τα πόδια.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Λαμία να μπαίνει επιθετικά και να έχει πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 52' με την κεφαλιά του Νούνιες που έφυγε άουτ, για να ακολουθήσει όμως λίγο αργότερα ο τραυματισμός του Μποάκι, μερικά λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, και να χαθεί ο ρυθμός.

Αυτό εξυπηρέτησε τους φιλοξενούμενους που έπαιξαν κυρίως για να διαφυλάξουν το υπέρ τους σκορ και δεν πήραν ρίσκα, με την επόμενη ωστόσο μεγάλη φάση να ανήκει στον Παναιτωλικό στο 79', με το πλασέ του Σενγκέλια σε ταχύτατη αντεπίθεση που ξεδίπλωσε η ομάδα του να υποχρεώνει τον Σαράνοφ να βγάζει σε κόρνερ.

Το τελευταίο δεκάλεπτο δεν επεφύλασε μεγάλες συγκινήσεις και μόνο στα έξι λεπτά του έξτρα χρόνου προσπάθησε η Λαμία να φτάσει στην ισοφάριση, κυρίως με σέντρες, όμως όχι μόνο δεν βρήκε την ισοφάριση αλλά δέχτηκε και τρίτο γκολ.

Με όλους τους παίκτες της, συμπεριλαμβανομένου του κίπερ Σαράνοφ να είναι μπροστά, οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν τη μπάλα από την περιοχή τους και ο Μπακάκης την πέταξε μπροστά στον Ζοάο Πέδρο, που έφυγε σφαίρα και έφτασε μέχρι το ύψος της μικρής περιοχής, για να στείλει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία και να διαμορφώσει το τελικό 3-1 για την ομάδα του.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοφ, Τζανδάρης, Σλίβκα, Ντε Βινσέντι (76' Μαρμεντίνι), Νούνιες (56' Ασκόφσκι), Τσιλούλης (76' Καραμάνος), Μανούσος (56' Μποάκι (64' Γιακουμάκης)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Μπακάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτενσον, Φλόρες, Ντίας (80' Μλάντεν), Μόρσεϊ (46' Σενγκέλια), Νταγκό (75' Χατζηθεοδωρίδης), Καρέλης (86' Πέδρο)

Keywords
Τυχαία Θέματα