Προγνωστικά NBA: Τίμιο φαβορί το Ντένβερ, για τη 10η τριαντάρα ο Κάρι

Το Κλίβελαντ (8-4) επιστρέφει στη βάση του (14/11 01:00 Cosmote Sport 4HD, Live από το SPORT24) μετά από μία περιοδεία πέντε αγώνων εκτός έδρας, η οποία ξεκίνησε ιδανικά με δύο νίκες, αλλά ολοκληρώθηκε τελικά με ρεκόρ 2-3. Οι Καβς ηττήθηκαν στο τελευταίο τους παιχνίδι από το Γκόλντεν Στέιτ, παρότι ο Ντόνοβαν Μίτσελ (29 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 9 ασίστ) άγγιξε το triple-double.

Ο νέος σούπερ σταρ

των Καβς δίνεται αμφίβολος για το αποψινό ματς με τη Μινεσότα (5-8). Αν ο Μίτσελ αγωνιστεί, θα παίξει για πρώτη φορά ως αντίπαλος με τον πρώην συμπαίκτη του στους Τζαζ, Ρουντί Γκομπέρ.

Οι Τίμπεργουλβς είναι αυτή τη στιγμή η πιο ντεφορμέ ομάδα του ΝΒΑ με τρεις διαδοχικές ήττες και έξι στα τελευταία επτά παιχνίδια τους. Σε αυτό το διάστημα κέρδισαν μόνο τους αδύναμους Ρόκετς. Το χειρότερο όμως είναι ότι και οι έξι ήττες των “λύκων” ήρθαν με διαφορά από 9 πόντους και πάνω.

Προς το παρόν, φαίνεται πως το πάντρεμα Γκομπέρ και Τάουνς πιο πολύ έχει μπερδέψει την ομάδα του Κρις Φιντς, παρά την έχει βοηθήσει. Βέβαια, οι Τίμπεργουλβς ματσάρουν καλά με το size των Καβς κι αν μάλιστα λείψουν απόψε οι Μίτσελ και Αλεν, που είναι στην injury list ως questionable, ανοίγεται ένα παράθυρο ευκαιρίας για τη Μινεσότα, η οποία ψάχνει απεγνωσμένα μία ανταγωνιστική εμφάνιση κι ένα αποτέλεσμα ψυχολογίας.

Στο 1.50 να υπερασπιστούν ένα χάντικαπ 9,5 πόντων οι Γουλβς. Στο 2.85 το combo με το Under 14,5 πόντοι του σταθερά απαρατήρητου φέτος Ντ' Άντζελο Ράσελ, ο οποίος στα τελευταία εννιά ματς έχει ξεπεράσει το συγκεκριμένο όριο μόλις μία φορά.

Σικάγο - Ντένβερ

Το Ντένβερ (8-4) ολοκληρώνει απόψε στο Σικάγο (6-7) ένα road trip τεσσάρων αγώνων (14/11 03:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24). Κέρδισε εκτός έδρας τους Σπερς και τους Πέισερς, όμως στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι έχασε στη Βοστώνη, παρά τους 29 πόντους του Νίκολα Γιόκιτς και το γεγονός ότι οι Νάγκετς έσβησαν στην τρίτη περίοδο διαφορά 18 πόντων από το ημίχρονο.

Οι Μπουλς έχουν βγάλει αρκετά δύσκολο πρόγραμμα μέχρι στιγμής. Το ανησυχητικό είναι πως δεν έχουν κερδίσει κανένα clutch ματς φέτος. Σε παιχνίδια που κρίθηκαν στο τέλος και με μικρή διαφορά έχουν ρεκόρ 0-6, όταν πέρυσι είχαν 25 νίκες σε τέτοιους είδους αναμετρήσεις, ήτοι το τρίτο καλύτερο ρεκόρ της λίγκας.

Επίσης, η ομάδα του Μπίλι Ντόνοβαν εξακολουθεί να έχει μία από τις χειρότερες άμυνες στο ΝΒΑ μέσα στη ρακέτα και αυτό δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικό, όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τον Νίκολα Γιόκιτς. Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι “ταύροι” έχουν και δύο πολύ σημαντικές απουσίες στον “άσο”, αφού μετά τον Λόνζο Μπολ, τέθηκε νοκ άουτ και ο Κόμπι Γουάιτ.

Οι Νάγκετς, παρότι δεν εντυπωσιάζουν, είναι άνετα πάνω από το 50% και λογικά θα ψάξουν άμεσα την επιστροφή στις νίκες μετά την καθαρή ήττα στο Garden. Τίμιο φαβορί το διπλό στο 1.80.

Σακραμέντο - Γκόλντεν Στέιτ

Το Γκόλντεν Στέιτ (5-7) έκανε για πρώτη φορά φέτος δύο κολλητές νίκες και απόψε θα παίξει στο Σακραμέντο (5-6) με στόχο να μεγαλώσει το σερί του (14/11 04:00 Live από το SPORT24). Οι Γουόριορς έχουν ήδη κερδίσει δύο φορές στην τρέχουσα regular season τους Κινγκς, τελευταία την περασμένη Δευτέρα.

Οι πρωταθλητές μετρούν επτά διαδοχικές νίκες κόντρα στους “βασιλιάδες”, οι οποίοι πάντως είναι εμφανώς βελτιωμένοι μέσα στο Νοέμβριο, έχοντας ρεκόρ 3-2. Μάλιστα, προέρχονται από δύο διαδοχικές νίκες κόντρα σε Καβαλίερς και Λέικερς.

Στα δύο φετινά ματς με αντίπαλο τους Κινγκς, ο Κάρι έχει σημειώσει 33 και 47 πόντους αντίστοιχα! Επίσης έχει 8/10 τριαντάρες στα τελευταία παιχνίδια κόντρα στο Σακραμέντο και ήδη εννιά τη φετινή σεζόν ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Πολύ πιθανό να τις κάνει δέκα απόψε, δεδομένου ότι οι Κινγκς παίζουν έχουν μία από τις χειρότερες άμυνες στη λίγκα (114,6 πόντους ανά 100 κατοχές). Στο 1.91 το Over 30,5 του Κάρι. Μπορούμε για ακόμη καλύτερη επίδοση να ζητήσουμε μαζί και το πιθανό double-double του Ντομάντας Σαμπόνις, ο οποίος έχει ήδη επτά φέτος και στα δύο προηγούμενα ματς με τους Γουόριορς κατέβασε συνολικά 28 ριμπάουντ!

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Κλίβελαντ – Μινεσότα: 2 +9,5 & Ράσελ Under 14,5 πόντοι (απόδοση 2.85), 01:00 Σικάγο – Ντένβερ: 2 (απόδοση 1.80), 03:00 Σακραμέντο – Γκόλντεν Στέιτ: Κάρι Over 31,5 πόντοι & Σαμπόνις double-double (απόδοση 2.70), 04:00
Keywords
Τυχαία Θέματα