Κούμαν: "Όταν έφυγα η Ρεάλ ήταν οκτώ βαθμούς μπροστά, τώρα η διαφορά είναι διπλάσια"

Ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα και μελλοντικός ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Ολλανδίας, Ρόναλντ Κούμαν, βρέθηκε την Πέμπτη (28/4) στο Barcelona Golf Club και μίλησε για την κατάσταση της ομάδας.

Ο Ολλανδός κόουτς υποστήριξε ότι ο σύλλογος είναι σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή που ήταν όταν ο ίδιος βρισκόταν στον πάγκο των "μπλαουγκράνα", επισημαίνοντας μάλιστα πως πλέον η

διαφορά με τη Ρεάλ όχι απλά μειώθηκε, αλλά διπλασιάστηκε.

Μάλιστα, τόνισε πως η αλλαγή προπονητή δεν είναι πάντοτε η σωστή λύση, ενώ ζήτησε τη στήριξη στο πρόσωπο του Τσάβι, κάτι που όπως ο ίδιος τόνισε δεν είχε.

"Η κατάσταση στην Μπαρτσελόνα είναι η ίδια όπως όταν ήμουν εκεί. Όταν έφυγα η Ρεάλ ήταν οκτώ πόντους πίσω και τώρα η διαφορά είναι σχεδόν διπλάσια.

Αυτό δείχνει ότι η αλλαγή προπονητή δεν σημαίνει πάντα ότι μπορείς να βελτιωθείς. Η κατάσταση του συλλόγου με πληγώνει. Από τον Ιανουάριο θα είμαι ο προπονητής της Ολλανδίας, αλλά ζητώ τη μέγιστη υποστήριξη για τον Τσάβι. Είναι καλός προπονητής, θρύλος της ομάδας και δεν φταίει που η Μπαρτσελόνα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση.

Εγώ δεν είχα την πλήρη στήριξη του προέδρου, ελπίζω ότι έμαθε και θα στηρίξει τον Τσάβι. Για παράδειγμα όταν έφυγα, η Ρεάλ ήταν οκτώ βαθμούς πίσω και τώρα η διαφορά είναι σχεδόν διπλάσια.

Σίγουρα η ομάδα έχει βελτιωθεί, γιατί ο σύλλογος έχει αποκτήσει επιθετικούς. Ωστόσο, χρειάζεται χρόνο για να επιστρέψει εκεί που ήταν και ζητώ μακροπρόθεσμη στήριξη".

Keywords
Τυχαία Θέματα