Προγνωστικά Στοιχήματος: Με το αριστερό του Κόστιτς και το δεξί του Παγέτ

Οι πρώτοι ημιτελικοί σε Europa League και Conference League μονοπωλούν το στοιχηματικό ενδιαφέρον της ημέρας. Στο Λονδίνο, η Γουέστ Χαμ υποδέχεται την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, σε ένα παιχνίδι που ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν, αφού την τελευταία φορά που έφτασαν ξανά σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης τα "σφυριά" ήταν πριν 46 χρόνια, πάλι κόντρα στην Αϊντραχτ, για το κύπελλο UEFA τότε (22:00 Cosmote

Sport HD3 , LIVE από το SPORT24).

Η Γουέστ Χαμ το 1976 είχε καταφέρει να αποκλείσει τους Γερμανούς, το ίδιο φιλοδοξεί και να κάνει τώρα. Η Αϊντραχτ πάντως προέρχεται από τη μεγαλειώδη πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, μέσα στο Καμπ Νου και ασφαλώς δεν θα είναι καθόλου εύκολος αντίπαλος για την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες.

Γουέστ Χαμ - Αϊντραχτ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Άλλωστε, το δέλεαρ της πρόκρισης στον τελικό του Europa League και δη της κατάκτησης, είναι τεράστιο, διότι ο νικητής της διοργάνωσης εξασφαλίζει την επόμενη σεζόν θέση στους ομίλους του Champions League, κάτι που δεν έχει βιώσει ποτέ, ούτε η Γουέστ Χαμ, ούτε η Αϊντραχτ.

Ειδικά για την Αϊντραχτ, η οποία πλέον δεν καμία ελπίδα μέσω της Bundesliga για έξοδο στην Ευρώπη την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο, στα δύο ματς με τη Γουέστ Χαμ παίζει πρακτικά όλη της σεζόν. Η ομάδα του Ολιβερ Γκλάζνερ τα έχει πάει περίφημα φέτος στο Europa League, αφού σε δέκα συνολικά αναμετρήσεις έχει ρεκόρ 5-4-1.

Τη μοναδική της ήττα, την υπέστη εντός έδρας από την Μπέτις, στους "16", όπου έχασε 0-1 με γκολ στο 90'. Παρόλα αυτά, προκρίθηκε στα προημιτελικά, ισοφαρίζοντας στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Στο ρόστερ της Αϊντραχτ, ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα, ο Φίλιπ Κόστιτς. Ο Σέρβος μπακ/χαφ καλύπτει την αριστερή πλευρά και με τις αδιάκοπες επελάσεις του δημιουργεί σχεδόν πάντα προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Ειδικά, όταν η Αϊντραχτ βρίσκει κενούς χώρους για αντεπιθέσεις, ο Κόστιτς είναι κίνδυνος θάνατος με την ταχυδύναμη που διαθέτει.

Ο άσος των "αετών" ήταν καταλυτικός στην πρόκριση επί της Μπαρτσελόνα, αφού σημείωσε δύο γκολ στη ρεβάνς της Βαρκελώνης, το ένα με πέναλτι. Γενικά, ο Κόστιτς, εκτός από τα δεδομένα ηγετικά χαρακτηριστικά του και τις πολλές ασίστ που προσφέρει στους συμπαίκτες του (14 συνολικά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη), έχει και αυξημένες εκτελεστικές αρμοδιότητες, διότι η φετινή Αϊντραχτ δεν διαθέτει κάποιον δεινό σκόρερ/φορ στο ρόστερ της.

Είναι ενδεικτικό, ότι ο διεθνής Σέρβος έχει φέτος σε εννιά συμμετοχές στο Europa League 25 τελικές, εκ των οποίων οι οκτώ έχουν βρει εστία. Τα αντίστοιχα νούμερά του στην Bundesliga, είναι 48 τελικές, εκ των οποίων οι 17 on target, σε συνολικά 28 συμμετοχές. Εν ολίγοις, ο Κόστιτς δοκιμάζει συχνά-πυκνά το εξαιρετικό αριστερό του πόδι και φυσικά μπορεί να απειλήσει τόσο στο open play, όσο και από στατικές φάσεις, όπου αναλαμβάνει πολλές φορές τις εκτελέσεις. Το 2.00 λοιπόν, ώστε να βρει μία τελική στο στόχο ο Κόστιτς είναι αρκετά ενδιαφέρουσα στοιχηματική επιλογή.

Φέγενορντ - Μαρσέιγ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο αντίστοιχος παίκτης που κάνει τη διαφορά για τη Μαρσέιγ είναι ασφαλώς ο Ντιμιτρί Παγέτ. Ο Γάλλος άσος είναι πασίγνωστος για τις ποιοτικές του εκτελέσεις είτε σε ροή αγώνα, είτε από στατικές φάσεις.

Ο Χόρχε Σαμπάολι τον χρησιμοποίησε μόνο ένα ημίχρονο στο τελευταίο ματς της Ολιμπίκ, στη Ligue 1, με τη Ρεμς, για να τον έχει όσο πιο φρέσκο γίνεται στον πρώτο αποψινό ημιτελικό με τη Φέγενορντ για το Conference League.

Απέναντι στην αφελή ολλανδική άμυνα, που δέχεται γκολ εννιά σερί ματς στο Conference League, ο Παγέτ αναμένεται να βρει στιγμές, στις οποίες θα γίνει ευθέως απειλητικός στην αντίπαλη εστία (22:00 Cosmote Sport HD8 , LIVE από το SPORT24). Ο 35χρονος άσος διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας με πέντε γκολ στα τελευταία επτά επίσημα ματς της Μαρσέιγ. Μάλιστα, στα προημιτελικά με τον ΠΑΟΚ, ήταν ξεκάθαρα ο παίκτης που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των Γάλλων, με δύο γκολ και μία ασίστ.

Ο Παγέτ έχει φέτος 12 γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα και άλλα τέσσερα στην Ευρώπη, παρότι η φυσική του θέση είναι πίσω από τον επιθετικό. Το να σκοράρει στο Ντε Κάιπ προσφέρεται στο 3,45. Το να το κάνει με σουτ έξω από την περιοχή, όπως στο πρώτο ματς με τον Δικέφαλο του Βορρά, δίνει 13,20 και θα μπορούσε να αποτελέσει ένα αξιόλογο fun bet.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Φέγενορντ – Μαρσέιγ: Παγέτ να σκοράρει (απόδοση 3.45), 22:00 Γουέστ Χαμ – Αϊντραχτ Φρανκφούρτης: Κόστιτς τουλάχιστον μία τελική στο στόχο (απόδοση 2.00), 22:00
Keywords
Τυχαία Θέματα