Η πραγματική αξία της στιγμής θα εκτιμηθεί στο Βερολίνο

11:56 7/9/2022 - Πηγή: Sport 24

Έναν ασταμάτητο Γιάννη Αντετοκούνμπο. Πραγματικό σίφουνα, χωρίς αντίπαλο. Ο Greek Freak σταματιέται μόνο με φάουλ. Ωστόσο, φαίνεται να μην συμφέρει τους αντιπάλους μας να του κάνουν φάουλ, καθώς ακόμα κι έτσι σκοράρει, φτάνοντας συνολικά τους 41 πόντους! Έναν Νικ Καλάθη, πραγματικό μαέστρο. Με οργάνωση του παιχνιδιού, ασίστ που μόνο εκείνος ανακαλύπτει ότι μπορούν να γίνουν και ένα τρίποντο-ξέσπασμα για όλους τους Έλληνες. Τον Big Papa να κρύβει το καλάθι και μια άμυνα συγχρονισμένη σαν χορωδία.

Τον coach Ιτούδη να πανηγυρίζει κάθε κερδισμένη μονομαχία, έχοντας κι εκείνος συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Όλοι στάθηκαν στο πρώτο ημίχρονο που μας βρήκε πίσω με 7 πόντους. Ίσως να είναι από εκείνες τις στιγμές που όταν της κοιτάξεις πίσω μετά από καιρό, αντιλαμβάνεσαι πόσο καθοριστικές υπήρξαν. To επιμέρους σκορ της τρίτης περιόδου έφτασε στο επιβλητικό 32-11 και ο Κώστας Σλούκας σχολίασε σοφά ότι «μας έκανε καλό τελικά το πρώτο ημίχρονο».

Η σημαντική πτυχή που κάνει τη διαφορά στα τουρνουά

Για να φτάσεις μακριά σε ένα τουρνουά, εκτός από ικανότητα, χρειάζεσαι και κάποιες ευνοϊκές συγκυρίες. Οι ομάδες άλλωστε, ιδίως οι Εθνικές, προσπαθούν μέσω των φιλικών αγώνων να προσομοιάσουν σενάρια επίσημων παιχνιδιών. Η Ελλάδα, τόσο στους φιλικούς και επίσημους αγώνες του Αυγούστου, όσο και στους επίσημους αγώνες του Eurobasket, έχει καταφέρει να βιώσει τα περισσότερα πιθανά σενάρια αγώνων.

Μεγάλες διαφορές που χάθηκαν, κακά ξεκινήματα, καλές εμφανίσεις με και χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, υψηλό σκοράρισμα από Ντόρσεϊ κι Σλούκα, καλές και κακές στιγμές στα σουτ, καυτές έδρες, ανατροπές, επιβλητικές νίκες. Όλα αυτά αποτελούν μια σημαντική πτυχή και οδηγό για τα νοκ άουτ παιχνίδια του Βερολίνου.

Η λεπτομέρεια και τα στατιστικά

Ο coach Ιτούδης, στο περιθώριο της συνέντευξης του στο ΟΠΑΠ Game Time, έλεγε πως μια πολύ σημαντική παράμετρος που κάνει τη διαφορά είναι οι ελεύθερες βολές. Η Ελλάδα είναι στην ένατη θέση του Eurobasket στη σχετική κατηγορία, σουτάροντας με 79.1%.

Μια μικρή βελτίωση σε αυτόν τον τομέα ενόψει των νοκ άουτ παιχνιδιών μπορεί να έχει σημαντική διαφορά. Η Ελλάδα είναι, άλλωστε, ψηλά σε αρκετές στατιστικές κατηγορίες. Τρίτη στην επίθεση, πρώτη στα μπλοκαρίσματα, τρίτη σε κλεψίματα και βέβαια διαθέτει τον πρώτο σκόρερ του τουρνουά, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα