Γιατί η Κυριακή είναι η ιδανική μέρα για αγώνα με φίλους απολαμβάνοντας ουζομεζέδες

Η καλύτερη μέρα της εβδομάδας είναι η Κυριακή. Ο λόγος δεν είναι άλλος φυσικά από την... μπάλα. Το πρόγραμμα είναι πάντα πλούσιο με κορυφαίους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τα μεγάλα ματς στα playoffs του ελληνικού πρωταθλήματος κορυφώνονται, ενώ το ίδιο ισχύει και στις μεγάλες ευρωπαϊκές λίγκες, όπου γίνεται ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών για την κατάκτηση των τροπαίων. Ο καλύτερος τρόπος να παρακολουθήσεις αυτά τα μεγάλα παιχνίδια είναι με παρέα.

Τι καλύτερο απ' το να μαζέψεις τους φίλους σου στο σπίτι

σου και να παρακολουθήσεις μαζί τους τα ματς, συζητώντας, διασκεδάζοντας και φυσικά απολαμβάνοντας όμορφες στιγμές ξεγνοιασιάς. Το αγαπημένο Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου, το απόσταγμα που έχει ταυτίσει το όνομά του με το εθνικό μας ποτό, δεν θα μπορούσε να λείπει από την παρέα. Δεν βρίσκεται άλλωστε τυχαία στην πρώτη θέση της προτίμησης Ελλήνων και ξένων καταναλωτών.

Το ούζο Πλωμαρίου είναι ένα διαχρονικό ούζο με αναλλοίωτη ποιότητα στον χρόνο και υψηλή αισθητική η οποία διαφαίνεται στο εκλεπτυσμένο, καλλιγραφικό, σικάτο και αρχοντικό μπουκάλι και δεν γίνεται να μην σου θυμίσει το καλοκαίρι. Έτσι, με την Άνοιξη να είναι ήδη εδώ είναι απαραίτητο στο τραπέζι, μπροστά από την τηλεόραση με τους μεγάλους αγώνες.

Οι ουζομεζέδες που προτιμώ

Φυσικά, πάντοτε συνηθίζω να συνοδεύω το ούζο και με τους κατάλληλους μεζέδες. Είναι ένα "συστατικό", το οποίο αναβαθμίζει ακόμη περισσότερο την εμπειρία της παρακολούθησης ενός αγώνα με φίλους, ενώ σε φέρνει όλο και πιο κοντά στο καλοκαιράκι, το οποίο φυσικά πλησιάζει.

Οι μεζέδες είναι εκεί για να ερεθίσουν τη γεύση και όχι να σε χορτάσουν, έτσι ένας μεζές από κάθε είδος αρκεί. Οι γεύσεις αυτές πρέπει να είναι επιθετικές και συγκρουόμενες. Παραδείγματος χάριν ξινά με αλμυρά, γλυκά με πικρά και το ούζο πάντα να επικρατεί.

Προτιμώ τις περισσότερες φορές να συνοδεύω το ούζο με θαλασσινά, τα οποία σε ταξιδεύουν στο καλοκαίρι. Ένα από τα αγαπημένα μου είναι το χταπόδι ξιδάτο, ένα γευστικό έδεσμα, ιδανικό για την παρέα. Οι γαρίδες, είτε τηγανιτές, είτε σαγανάκι, θεωρώ πως είναι must για το τραπέζι. Φυσικά, τα μύδια δεν θα μπορούσαν να λείπουν από ένα τέτοιο... ρόστερ.

Τι καλύτερο άλλωστε απ' το να τις τσιμπολογάς, πίνοντας ούζο και βλέποντας την αγαπημένη σου ομάδα. Το μενού των ουζομεζέδων μπορεί να περιέχει και λίγο ακόμη ελληνικό... finger food, όπως ντολμαδάκια, καλαμαράκια τηγανιτά και κολοκυθοκεφτέδες. Πιάτα, δηλαδή, που μπορείς να βρεις σε μία ταβέρνα, αλλά είναι εύκολο να τα φτιάξεις και σπίτι σου. Συνήθως μου αρέσει να τα συνοδεύω με παξιμάδια, τα οποία γαρνίρω με τριμμένη ντομάτα και λίγη φέτα.

Όλα τα παραπάνω φτιάχνουν ένα τέλειο μείγμα καλής παρέας - φαγητού, με το ούζο να έχει έναν κυρίαρχο ρόλο. Έτσι πάντα ανυπομονώ για τις Κυριακές και τις μεγάλες αναμετρήσεις που προσφέρουν. Δεν βλέπω την ώρα, να καλέσω τους φίλους μου, ώστε να απολαύσουμε όμορφες στιγμές, κάνοντας αυτό που μας αρέσει. Βλέποντας μεγάλα αθλητικά events, με τη συνοδεία καλών μεζέδων και ούζου.

Μεζεδάκια για ούζο Πλωμάρι

Μύδια πικάντικα αχνιστά

Υλικά

• 1 πράσο ψιλοκομμένο

• 1 σέλερι ψιλοκομμένο

• 1 καρότο ψιλοκομμένο

• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

• 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

• 100 γρ. σάλτσα ντομάτας

• 3 κ.σ. ελαιόλαδο

• 150 γρ. λευκό κρασί

• 50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση

Σε μικρή κατσαρόλα με καπάκι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε σέλερι, πράσο, καρότο, κρεμμύδι και σωτάρουμε για μερικά λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα μύδια και κλείνουμε το καπάκι. Στα 2 λεπτά προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και την πιπεριά τσίλι. Στα 4 λεπτά αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο. Πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Καλαμαράκια τηγανητά με φρέσκο δυόσμο και φινόκιο

Υλικά

• ½ μιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες • Λίγο φινόκιο σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα

• Μερικά φύλλα δυόσμου για το σερβίρισμα

• ½ κιλό αλεύρι

• 125 γρ. καλαμποκάλευρο

• 125 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε το μίγμα αλεύρι, καλαμποκάλευρο, σιμιγδάλι και αφήνουμε στην άκρη. Σε σουρωτήρι στραγγίζουμε πολύ καλά τα καλαμάρια. Πανάρουμε με το μίγμα από το αλεύρι και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά λίγα λίγα για 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φινόκιο και μερικά φύλλα δυόσμου.

Xταπόδακι στιφάδο

Υλικά

1 χταπόδι 1000 γρ .

2 κσ. Ξιδι.

1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.

100 ml ξηρό κρασί.

100 ml ελαιόλαδο.

3 κοκοι μπαχάρι.

3 σκελίδες σκόρδο.

1 κονσέρβα ντοματατάκια κονκασε.

2 κγ. Θυμάρι ξερό.

Αλάτι πιπέρι.

Εκτέλεση

1) Σε κατσαρόλα βάζουμε το χταπόδι και το ξίδι και βράζουμε για 30 λεπτά.

2) Σωταρουμε τα κρεμμύδια ,με το ελαιόλαδο ,το σκόρδο, το χταπόδι Κομμένο σε μέτρια κομμάτια, την Δάφνη, και το μπαχάρι.

3) Σβήνουμε με το κρασί , προσθέτουμε την ντομάτα , το θυμάρι, συμπληρώνουμε με ζεστό νερό μέχρι να σκεπάσουμε το χταπόδι.

4) Σιγομαγειρευουμε για 1.30 ώρα να μαλακώσουν τα υλικά ,να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κυριακή,kyriaki