Γκλίκμαν: "Θέλουμε την Μονακό στην οικογένεια της Euroleague"

Θεωρητικά η Μονακό πρέπει να προκριθεί στα play-offs της φετινής EuroLeague, για να εξασφαλίσει, μέσω της wild card, τη συμμετοχή της διοργάνωση της επόμενης σεζόν.

Σύμφωνα, όμως, με το ρεπορτάζ της κορυφαίας γαλλικής εφημερίδας Equipe και με αφορμή την παρουσία υψηλόβαθμών στελεχών της Λίγκας

στο Πριγκιπάτο, για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, οι Μονεγάσκοι έχουν κάνει όλες τις προαπαιτούμενες κινήσεις, για να θεωρείται εγγυημένη η παρουσία τους στη διοργάνωση. Ανεξάρτητα από το αν επιτευχθεί ο βασικός αγωνιστικός στόχος.

Πολύ σημαντικό ρόλο, βεβαίως, παίζουν και οι δεδομένες (και τη νέα σεζόν) απουσίες των ρωσικών ομάδων (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ), λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η γαλλική εφημερίδα φιλοξενεί δήλωση του ισχυρού άνδρα της διοργανώτριας αρχής, Μάρσαλ Γκλίκμαν: "Το να πούμε ότι η θέση της Μονακό είναι ήδη εγγυημένη, δεν είναι τεχνικά σωστό. Να το θέσω ως εξής: θέλουμε η Μονακό να συνεχίσει να εξελίσσεται στη EuroLeague.

Υπάρχουν 18 ομάδες στη διοργάνωση, οι 13 με μόνιμη παρουσία. Μία από αυτές είναι η ΤΣΣΚΑ, η οποία λόγω του πολέμου έχει αποκλειστεί και αυτό μας δίνει κάποια περιθώρια.

Όταν επιστρέψουν οι Μοσχοβίτες, το θέμα θα είναι πιο πολύπλοκο, όωμς αυτό που πρέπει να κάνει η Μονακό είναι να πετύχει τους αγωνιστικούς της στόχους. Όμως, ας είμαστε ξεκάθαροι. Θέλουμε την Μονακό στην οικογένεια της Euroleague".

Keywords
Τυχαία Θέματα