Ελλάδα - Ισπανία: Η χρηματιστηριακή διαφορά των διεθνών ξεπερνά το μισό δισ.

Η Εθνική Ελλάδας ετοιμάζεται να παίξει το τελευταίο χαρτί της για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022. Το "εισιτήριο" περνάει μέσα από την αναμέτρηση με την Ισπανία στο Ολυμπιακό Στάδιο την Πέμπτη (11/11, 21:45, Open TV & Cosmote 1HD, live από το SPORT24) για την 9η αγωνιστική του 2ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης.

Η νίκη είναι προαπαιτούμενο για να παραμείνει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε τροχιά πρόκρισης και δεν είναι αρκετή, αφού ακόμα κι έτσι, θα υπολείπεται ενός βαθμού από τη "φούρια ρόχα".

Σε χρηματιστηριακό επίπεδο, η διαφορά των δύο ομάδων είναι πολύ μεγαλύτερη από τέσσερις βαθμούς. Με βάση την αποτίμηση των διεθνών που βρίσκονται στις αποστολές των δύο ομάδων, εκείνοι του Τζον φαν Σιπ φτάνουν αθροιστικά τα 90.600.000 ευρώ βάσει Transfermarkt, ενώ εκείνοι του Λουίς Ενρίκε εκτοξεύονται στα 728.000.000.

Οι διαφορές γίνονται ακόμα πιο εμφανείς αν εξετάσουμε πιο προσεκτικά τους παίκτες που απαρτίζουν τις δύο αποστολές. Για παράδειγμα, η ισπανική αποστολή έχει μόλις έναν με 9ψήφια χρηματιστηριακή αξία κι αυτός είναι ο Σέρχιο Μπουσκέτς, ο οποίος "έπεσε" στα 9.000.000 λόγω ηλικίας. Στον αντίποδα, η Ελλάδα έχει μόλις τρεις παίκτες με 10ψήφια αξία, τους Οδυσσέα Βλαχοδήμο, Χρήστο Τζόλη και Κώστα Τσιμίκα. Σε αυτήν την κατηγορία θα άνηκε και ο Τάσος Μπακασέτας, αν δεν τραυματιζόταν και ήταν διαθέσιμος στην αποστολή (έστω κι αν κόντρα στην Ισπανία θα ήταν τιμωρημένος).

Ο παίκτης που αξίζει τα περισσότερα χρήματα για τη "φούρια ρόχα" είναι ο Ρόδρι των 70.000.000, ενώ αντίστοιχα για την ελληνική ομάδα οι Βλαχοδήμος και Τζόλης των 12.000.000. Τουναντίον, ο Έλληνας παίκτης που ανταγωνίζεται τον Μπουσκέτς στην άλλη άκρη του πίνακα... αξιών είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος Σίμος Μήτογλου των 500.000.

Αν κάνουμε μια απόπειρα να συγκρίνουμε τις αξίες κάθε παίκτη και τις τοποθετήσουμε στο ίδιο γράφημα, η διαφορά των δύο ομάδων αποτυπώνεται ακόμα πιο ξεκάθαρα. Δεν υπάρχει Έλληνας παίκτης που να αξίζει περισσότερο από Ισπανό στην ίδια θέση. Μάλιστα, οι διαφορές σε όλες τις περιπτώσεις είναι διψήφιες, με εξαίρεση τη θέση του τερματοφύλακα, όπου ο Βλαχοδήμος απέχει "μόλις" 8.000.000 από τον Ουνάι Σιμόν.

Το SPORT24 ετοίμασε έναν πίνακα με τη σύγκριση των διεθνών των δύο ομάδων και όπου ήταν εφικτό, η σύγκριση γίνεται μεταξύ παικτών που αγωνίζονται στην ίδια ή σε κοντινή θέση.

Η χρηματιστηριακή διαφορά Ελλάδας - Ισπανίας

Η πρόκριση της Εθνικής ομάδας δεν είναι αδύνατη με αγωνιστικά κριτήρια, όμως τα άνωθεν οικονομικά μεγέθη επιβεβαιώνουν το Γολγοθά που έχουν να ανέβουν οι παίκτες της γαλανόλευκης. Μέχρι να γίνει ο αγώνας, η ελπίδα παραμένει ζωντανή, παρά τις διαφορές σε όλα τα επίπεδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα