Δεν άντεξε ο Φέντερερ και αποκλείστηκε στους "8"

Τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Qatar Open, γνώρισε ο Ρότζερ Φέντερερ ο οποίος ηττήθηκε στα τρία σετ από τον Νικολόζ Μπασιλασβίλι.

Ο 39χρονος Ελβετός, είχε match point στο καθοριστικό σετ της αναμέτρησης, όμως ο Γεωργιανός ήταν πιο έτοιμος και επιβλήθηκε 3-6, 6-1, 7-5 του διάσημου αντιπάλου του, παίρνοντας το εισιτήριο για τα ημιτελικά της ATP 250 διοργάνωσης.

Ήταν το πρώτο τουρνουά του Φέντερερ μετά από 13 μήνες εκτός δράσης, λόγω του σοβαρού τραυματισμού στο γόνατο με τον Ελβετό να παρουσιάζεται κουρασμένος στο 3ο σετ της αναμέτρησης, όπως και στην πρεμιέρα του απέναντι στον Ντάνιελ Έβανς.

Το "χρυσό" break ο Μπασιλασβίλι το πέτυχε στο 11ο game του 3ου σετ (6-5) και στη συνέχεια κράτησε με σχετική άνεση το σερβίς του, όπως έκανε στα δύο τελευταία σετ που δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Φέντερερ και είχε τον έλεγχο των service game του.

Ο Φέντερερ, Νο6 στον κόσμο και Νο2 του ταμπλό στο Κατάρ, ξεκίνησε πολύ καλά και χάρη στο break που πέτυχε στο 4ο game (3-1), κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ.

Στα δύο επόμενα, όμως, σετ ο Ελβετός δεν κατάφερε να πετύχει κάποιο break, χάνοντας τρεις ευκαιρίες στο 2ο και μια στο 3ο η οποία ήταν και match point, την ώρα που ο Μπασιλασβίλι σέρβιρε στο 4-5 για να παραμείνει στο ματς.

Το πολύ καλό σερβίς του Γεωργιανού, τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση και ο 29χρονος, Νο42 στον κόσμο, εκμεταλλεύτηκε ένα κακό service game του Φέντερερ, πετυχαίνοντας το πολυπόθητο break στο 11o game.

Μετά από 1 ώρα και 50 λεπτά αγώνα, ο Μπασιλασβίλι ολοκλήρωσε τη σπουδαία ανατροπή του και σημείωσε την πρώτη του νίκη επί του Φέντερερ, σε σύνολο δύο συναντήσεων.

Στα ημιτελικά του Qatar Open, ο Γεωργιανός θα αντιμετωπίσει τον Τέιλορ Φριτζ που έκανε την υπέρβαση και απέκλεισε νωρίτερα με 5-7, 6-3, 7-5 το Νο4 του ταμπλό, Τέιλορ Φριτζ.

QATAR OPEN DRAW | DOUBLES | OOP (+1h)

Πηγή: Tennis24

Keywords
Τυχαία Θέματα