Μπράουν για Φερστάπεν: "Έξι ή επτά οδηγοί θα μπορούσαν να ήταν πρωταθλητές με τη Red Bull"

Λίγες μέρες μετά τη νίκη της McLaren με τον Λάντο Νόρις στο 6ο φετινό GP της Formula 1, στο Μαϊάμι, ο διοικητής της ομάδας Ζακ Μπράουν κλήθηκε στο podcast Beyond the Grid της επίσημης ιστοσελίδας της Formula 1 να σχολιάσει πόση σημασία έχει ο οδηγός και πόση

το μονοθέσιο στη σύγχρονη Formula 1.

Στο φόντο των σχολίων του βρίσκεται το απρόβλεπτο μεταγραφικό σκηνικό των κορυφαίων οδηγών της F1 ενόψει του 2026, καθώς και επί διετία κυριαρχία της Red Bull Racing και του Μαξ Φερστάπεν με τρία κορυφαία μονοθέσια της F1.

“Στο τέλος της ημέρας, τα χρειάζεσαι και τα δύο”, είπε ο Μπράουν, “δεν πιστεύω ότι μπορείς να κερδίζεις χωρίς έναν οδηγό-αστέρα, οπότε τα χρειάζεσαι και τα δύο. Όλα ξεκινούν από το αυτοκίνητο. Συχνά με ρωτούν: είναι ο οδηγός ή είναι το αυτοκίνητο.

Είναι και τα δύο. Πιστεύω ότι υπάρχουν έξι, επτά οδηγοί σήμερα που θα μπορούσαν να γίνουν πρωταθλητές με τη Red Bull. Όσο σπουδαίος κι αν είναι ο Μαξ, και είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών, δεν πιστεύω ότι θα κέρδιζε το πρωτάθλημα με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο πέραν της Red Bull σε αυτό το σημείο”.

Ο Αμερικανός συνέχισε εξηγώντας: “Κοιτάζοντας τη διαφορά, ο Σέρτζιο Πέρεζ είναι ένας εξαιρετικός οδηγός που έχει δείξει ότι μπορεί να ανταγωνιστεί τον Μαξ από καιρό σε καιρό - αλλά δείτε τη διαφορά. Όσο οι διαφορές μεταξύ των ομάδων μικραίνουν, ο Μαξ τα καταφέρνει εξαιρετικά καλά.

Τη μια μέρα είσαι στη 2η θέση και την άλλη στην 5η, κι όλα συνεχώς αλλάζουν. Τα αυτοκίνητα είναι τόσο κοντά, που ο οδηγός στο τέλος θα κάνει τη διαφορά. Στο τέλος, χρειάζεσαι και τα δύο”, κατέληξε ο Ζακ Μπράουν.

O Αμερικανός ήταν ένα από τα πολλά στελέχη της F1 που βρέθηκαν το περασμένο τριήμερο στο Μόντε Κάρλο για το Ιστορικό GP του Μονακό, και στο πλαίσιό του οδήγησε στο σιρκουί του πριγκιπάτου τη Williams FW07B με την οποία ο Άλαν Τζόουνς κέρδισε το πρωτάθλημα της F1 το 1980.

Ο Μπράουν, που ήταν ο ίδιος αγωνιζόμενος για δύο δεκαετίες -έχοντας φτάσει μέχρι και τη Βρετανική F3 το 1994, πριν περάσει σε διοικητικό ρόλο το 2016- μοιράστηκε στο Instagram το in-car από έναν γύρο του με το βρετανικό μονοθέσιο. Κι ανάμεσα στα σχόλια ήταν κι ένα του Λάντο Νόρις, που έγραφε “βγάλε το κεφάλι σου απ’ τη μέση!”.

Keywords
Τυχαία Θέματα